وردپرس فارسی Wppersian

طراحی وبسایت واکنشگرا در شهرقدس

وردپرس فارسی Wppersian

طراحی وبسایت واکنشگرا در شهرقدس

www.wppersian.com

عوامل موثر در افزایش رنکینگ سایت در گوگل 
استفاده از کلمات کلیدی در برچسب Title صفحه 
می توان گفت که یکی از مهمترین عوامل درون صفحه ای که در بهینه سازی صفحات برای موتور های جستجوگر نقش کلیدیی را بازی می کند، انتخاب عنوان مناسب برای صفحه است. قرار دادن کلمه کلیدی مورد نظر درون برچسب Title صفحات وب نه تنها باعث افزایش رتبه شما برای آن واژه شده، بلکه میزان CTR را افزایش می دهد. ( کلمات کلیدی موجود در Title، در صفحه تنایج جستجوی گوگل بصورت Bold نمایش داده می شود و این باعث افزایش CTR می شود و تعداد کلیک ها بر روی صفحه وب شما افزایش پیدا می کند) بهینه سازی عنوان صفحات وب کمترین کاری است که شما می توانید برای بهبود وضعیت سئو سایت خود انجام دهید. در برخی موارد جابجایی کلمات در Title تاثیر بسیار زیادی در افزایش رنکینگ صفحه برای کلمه کلیدی مورد خواهد داشت. 

استفاده از واژه های کلیدی در متن صفحه وب 
قرار دادن عبارات کلیدی درون محتوای صفحه وب و استفاده از کلمات کلیدی مرتبط با واژه اصلی نقش مهمی در افزایش رنکینگ برای آن کلمه کلیدی ایفا می کند. البته تکرار کلمات کلیدی، انباشته کردن محتویات صفحه با کلمه کلیدی مورد هدف، توصیه نمی شود و این کار ممکن است که از دید موتور جستجو، تقلب محسوب شود. سعی شود بطور طبیعی هنگامی که محتویات صفحه وب خود را می نویسید از واژه های کلیدی مورد نظر در سرتاسر مقاله استفاده کنید و هرگز زیاده روی نکیند. 
میزان ارتباط و نزدیکی محتویات صفحه به کلمات کلیدی مورد هدف – Topic Analysis 
استفاده از کلمات کلیدی مترادف با واژه اصلی مورد هدف درون محتویات صفحه وب نه تنها یکی از عوامل موثر درتعیین رنکینگ صفحه وب برای کلمه کلیدی اصلی محسوب می شود، بلکه به افزایش رنک صفحه وب برای عبارات کلیدی چند کلمه ای مرتبط با واژه اصلی نیز کمک می کند. بنابراین همانطور که گفته شد، در نوشتن محتوای صفحه وب سعی کنید از واژه های کلیدی مترادف و مرتبط با واژه کلیدی اصلی نیز استفاده کنید و محتویات صفحه را فقط برای یک واژه کلیدی بهینه نکنید. 
استفاده از کلمات کلیدی در برچسب 1H صفحه 
می توان گفت که استفاده از واژه های کلیدی مرتبط با واژه اصلی درون برچسب 1H دومین عامل مهم درون صفحه ای است که در تعیین رنکینگ صفحه وب برای واژه کلیدی اصلی بکار می رود. سعی کنید که عنوان صفحه با عبارت موجود در برچسب H1 متفاوت باشد. از عباراتی استفاده کنید که از لحاظ معنایی با کلمات کلیدی مورد نظر تناسب داشته باشد. استفاده از یک عبارت یکسان در عنوان صفحه و در برچسب H1 و Meta Description می تواند مشکل ساز باشد. 
استفاده از کلمات کلیدی در اسم Domain – Keyword .Com 
قرار گرفتن کلمات کلیدی در اسم دومین، تنها زمانی مفید خواهند بود که توسط علامت - از همدیگر جدا شده باشند. افزایش تعداد - در نام دامنه، باعث کاهش اعتبار دومین شده و بنابراین از بکار بردن دومین های بیش از 3 کلمه خودداری کنید ( Keyword1-Keyword2-Keyword3 .com ) .
وجود کلمات کلیدی در نام دامنه، باعث می شود که بطور خودکار هنگامی که شما از سایت های دیگر Back Link می گیرید، متن این BL ها حاوی کلمه کلیدی مورد نظر شما خواهند بود که این امر از بعد سئو بسیار حائز اهمیت است. 
استفاده از کلمات کلیدی در URL صفحه 
قرار دادن کلمات کلیدی در URL صفحه می تواند باعث افزایش CTR شود ولی تاثیر چندانی در افزایش رنکینگ صفحه نخواهد داشت. واژه هایی که در URL صفحه قرار می گیرند، در صفحه نتایج جستحو گوگل با فونت درشت نمایش داده می شوند که این امر به افزایش تعداد کلیک و CTR کمک خواهد کرد. اگر URL بصورت متن Back Link بکار رود ممکن است در افزایش رنک نیز تاثیر داشته باشد. 
استفاده از کلمات کلیدی در برچسب های(3H و 2H) 
قرار دادن کلمات کلیدی در برچسب های 2H, H3, ... اگر بدرستی انجام نشود ، نه تنها بهبودی در رنک صفحه وب ایجاد نخواهد کرد بلکه ممکن است باعث کاهش رنکینگ صفحه نیز بشود. قرار دادن کلمه کلیدی یکسان در برچسب های Title H3، H2، Meta Descriptionممکن است از دید موتور جستجو خوشایند نباشد. بهترین کار اینست که از کلمات کلیدی مختلف ولی مرتبط با کلمه کلیدی اصلی درون برجسب های فوق استفاده شود. 
استفاده از کلمات کلیدی درون ALT و Title تصاویر 
برخی از موتور های جستجو نظیر گوگل امکان جستجو در بین تصاویر را برای کاربران فراهم می آورند. استفاده از واژه های کلیدی درون برچسب های ALT و Title تصاویر صفحه وب، می تواند رنک صفحه را برای آن واژه در موتور های جستجوگر تصویر، افزایش دهد. اگر تصاویر بصورت لینک بکار برده شوند، متن موجود در ALT و Title، تاثیر خوبی در رنک صفحه خواهند داشت. 
بکار بردن کلمات درون برچسب های Strong و Bold 
استفاده از کلمات کلیدی درون برچسب های Bold و یا Strong باعث می شود که آن ها از بقیه متن صفحه متمایز گردند و اصطلاحآ تاکید و وزن بیشتری برای آن ها محسوب شود و این امر ممکن است در تعیین رنکینگ صفحه موثر باشد ولی میزان تاثیر آن اندک است. بهتر است از برچسب strong بجای bold استفاده شود. سعی کنید کلمات کلیدی مترادف را نیز درون این برچسب استفاده کنید و فقط به درشت نمایی واژه کلیدی اصلی نپردازید. 
استفاده از کلمات کلیدی درون برچسب Meta Description 
قرار دادن کلمات کلیدی درون Meta Description ممکن است CTR را افزایش دهد . همچنین نوشتن یک متن خوب باعث جلب توجه کاربر شده و تعداد کلیک ها را افزایش می دهد . سعی کنید از متن های جذاب و جالب استفاده کنید و برای هر صفحه Meta Description مجزا تعریف کنید. 
استفاده از واژه های کلیدی درون برچسب Meta Keywords 
تاثیری در رنکینگ ندارد! اگر هم داشته باشد بسیار اندک است. می توان درون این برچسب کلمات کلیدیی که غلط املائی دارند را قرار داد. ممکن است در یاهو کاربرد داشته باشد. 
در بالا، فاکتور های مهم در تعیین رنکینگ صفحات وب در موتور جستجوگر گوگل از بعد کلمات کلیدی و نحوه قرار گرفتن آن ها در داخل المان های تشکیل دهنده صفحات وب مورد بررسی قرار گرفت. در این قسمت در مورد تاثیر ویژگی ها و مشخصات صفحات وب از بعد ساختار Navigation سایت، کیفیت محتویات صفحات، نحوه ارتباط لینکی بین صفحات و عوامل دیگر در تعیین رتبه صفحات وب در موتور های جستجوگر بالاخض گوگل صحبت خواهم کرد. 
تعداد و کیفیت لینک های موجود بین صفحات وب یک وبسایت – Internal Linking Structure 
هر چقدر تعداد و کیفیت لینک هایی که به یک صفحه از داخل صفحات دیگر برقرار است، بیشتر باشد، به همان میزان رنکینگ آن صفحه در صفحه نتایج جستجوی گوگل، افزایش پیدا خواهد کرد. بنابه این دلیل صفحه اصلی یک وبسایت در اکثر مواقع از رنکینگ بالایی نسبت به صفحات داخلی برخوردار است چراکه تمامی صفحات داخلی به صفحه اصلی لینک دارند. همچنین وجود لینک بین صفحات یک وبسایت، باعث می شود که اسپایدر های موتور های جستجوگر به صفحات عمقی دسترسی آسانتری داشته باشند و این امر به افزایش تعداد صفحاتی که در گوگل ایندکس می شوند، کمک بسزائی می کند. البته نباید فراموش کرد که سهولت دسترسی به صفحاتی که در سطوح عمیقتری نسبت به صفحه اصلی قرار گرفته اند رابطه تنگا‌تنگی با Page Rank صفحات دارد. نحوه برقراری لینک بین صفحات به ساختار وبسایت و Navigation آن بستگی دارد. بنابراین، نحوه طراحی سایت می تواند تاثیر زیادی بر روی جنبه های سئو داشته باشد. 
کیفیت و تناسب لینک های موجود از صفحات داخلی به صفحات موجود در وبسایت های دیگر 
ایجاد لینک به صفحات مهم و مرجع که از لحاظ محتویات با محتوای صفحه وب برقرار کننده لینک تناسب معنایی داشته باشد، می تواند تاثیر مثبتی در افزایش رنکینگ صفحه برقرار کننده لینک داشته باشد. بنابراین به سایتی که فکر می کنید هیچگونه ارتباطی با موضوع سایت شما ندارد، لینک ندهید. موضوعی که بیشتر در تبادل لینک مشاهده می شود. 
قدمت صفحات وب 
صفحات و اسناد قدیمی ممکن است از درجه اعتبار بالاتری در الگوریتم گوگل برخوردار باشند و ممکن است رنکینگ آن ها نسبت به صفحاتی که جدیدا ایجاد شده است بالاتر باشد. اگرچه قدمت دامین بیشتر از قدمت صفحه وب می تواند در تعیین رنکینگ صفحه تاثیرگذار باشد. 
مقدار متن قابل رویت صفحه که قابل ایندکس شدن باشد(تعداد کلمات موجود در صفحه) 
حجم اطلاعات نوشتاری موجود در صفحه وب نیز می تواند در تعیین رنکینگ صفحه وب موثر باشد. اصولا مقالات طولانی و مفصل که درباره یک موضوع متمرکز نوشته شده باشند رتبه بالاتری را نسبت به صفحاتی که فقط از تعدادی تصویر و یا انیمیشن های فلش تشکیل شده اند، خواهند داشت. بنابراین تکه تکه کردن یک مقاله طولانی و قرار دادن آن ها در صفحات مجزا توصیه نمی شود. 
کیفیت محتوای صفحات وب 
اگر محتویات صفحات وب خود را از جایی کپی کرده باشد، منتظر نباشید که گوگل سایت شما را در صفحه اول خود نمایش دهد! نوشتن مقالات مفید و با کیفیت می تواند باعث افزایش میزان اعتبار صفحات وب شما شود. مردم همیشه به مقالات و صفحاتی که محتویات مفید و با ارزش دارند لینک می دهند که این به نوبه خود باعث افزایش رتبه صفحه در موتور های جستجوگر می شود. البته اینکه موتور جستجوگر بتواند کیفیت محتوای صفحه وب را بصورت الگوریتم یک بسنجد، کمی غیر ممکن به نظر می آید. 
بروز رسانی محتویات صفحات وب 
بی شک صفحاتی که محتویات آن ها بطور مداوم بروز می شود، از اهمیت بیشتری نسبت به صفحاتی که اصلا بروز نمی شود برخوردار هستند. اگرچه نوع صفحات وب و ماهیت آن ها تعیین می کند که آیا این عامل می تواند در تعیین رتبه صفحه اثرگذار باشد یا نه. بسیار دیده شده است صفحاتی که بسیار قدیمی هستند و مدتهاست بروز نشده اند ولی با این وجود از رتبه بالایی در گوگل برخوردارند. 
فاصله صفحه وب از شاخه اصلی(Root) سایت
 
اسپایدرهای موتور های جستجوگر صفحاتی را که در سطوح نزدیکتری نسبت به شاخه اصلی سایت قرار گرفته اند، به آسانی ایندکس می کنند و هر چقدر صفحات وب درون ساختار پیچیده ای از دایرکتوری های تو در تو قرار گرفته باشد، دسترسی به آن ها سخت تر بوده و در صورتی که صفحه از Page Rank بالایی برخوردار نباشد، ‌ممکن است که این صفحات اصلآ ایندکس نشوند. البته ساختار لینک های داخلی موجود بین صفحات وب اگر بدرستی پیاده سازی شده باشد، می تواند میزان اثرگذاری این عامل در تعیین رتبه صفحات وب را به حداقل برساند. 
نویسنده: رضا فرشباف 
منبع: مجله الکترونیکی ویستا


اصطلاحات مربوط به اینترنت و وب سایت

 

http://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/qmark.gif CMS  چـیست ؟
 

CMS مخفف کلمه Content Management System است که در واقع یک سیستم مدیریت محتوا و یا به عبارتی نرم افزاری برای بروزرسانی صفحات و مدیریت کلی وب سایت است .
بطور کلی
CMS مدیریت وب سایت را به صورتی ساده می کند تا یک کاربرعادی که آشنا به طراحی و برنامه نویسی وب سایت نیست نیز بتواند به راحتی و با هزینه ای بسیار مناسب وب سایت خود و محتوای آنرا مدیریت کند .
یک
CMS تمام ابزارهایی که برای ایجاد و بروز رسانی یک وب سایت کامل لازم است را در اختیار شما قرار می دهـد این ابزار کاربر را قادر می سازد تا محتوای صفحات خود را تغییر داده و متن و عکسهای این صفحات را تغییر دهـد .


 

Domainhttp://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/qmark.gif چیست؟
 

Domain اصطلاحا یعنی دامنه و قلمرو . در واقع Domain قلمروی وب سایت شما در میان سرورهای ارائه دهنده خدمات می باشد . شرکت های ثبت کننده Domain در قبال مبالغی که از شما دریافت می کنند طبق قرار داد به مدت قید شده ای دامنه را تحت مالکیت شما در می آورند . دامنه ها به منظور های مختلفی نام گذاری می شوند که از این قبیل می توان به دامنه های با پسوندهای زیر اشاره نمود :

(.com ),(.net),(.org),(.biz)(.info),(.ir),(.ac.ir),(.co.ir) ...

 

 

 

معیارهای انتخاب نام دامنه:

دومین ( Domain ) چیست ؟  

 Domain معادل کلمه قلمرو می باشد و آدرسی است که سایت شما با آن  شناخته میشود.

این آدرس ( Domain ) منحصرا برای ثبت کننده آن می باشد و در طول مدت ثبت ( حداقل یکسال ) تمام امتیازات استفاده از آن به ثبت کننده آن اختصاص دارد.

هر فرد حقیقی و یا حقوقی می تواند صاحب Domain در اینترنت باشد ، بعنوان مثال www.SodaHost.Net نام یک Domain می باشد.

 

 http://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/image001.gif معیارهای انتخاب دومین چیست؟

1- متناسب با نوع فعالیتهای سایت )‌ شخص و یا شرکت )‌ باشد.

2- خواندن ، تلفظ و بخاطر سپردن آن آسان باشد.

3- تا جایی که امکان دارد از کلماتی استفاده شود که بیان کننده فعالیت سایت و با معنی باشند.

4- در صورت امکان کوتاه باشد.

5- در صورت امکان از یک کلمه استفاده شده باشد.

 

 

http://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/image001.gif از چه کارکترهایی می توانیم استفاده کنیم؟

برای انتخاب نام Domain محدودیتهایی وجود دارد لذا باید از کاراکترهای مجاز زیر استفاده نمود :

-         حروف A تا) حروف کوچک و بزرگ تفاوتی ندارند (

-         اعداد از 0 تا 9

-         خط تیره (-)

 

 http://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/image001.gif از چه پسوندهایی می توانیم استفاده کنیم؟

برای ثبت Domain پسوندهای مختلفی وجود دارند که انتخاب آنها به نوع استفاده و فعالیت وب سایت (‌شرکت یا موسسه )‌ بستگی دارد .

پسوندهای مختلف هر کدام به معنی خاصی بوده بعنوان مثال com. که مخفف کلمه Commercial بوده و یا net. که به معنی Network می باشد ،  حتی پسوند های خاصی برای هر کشور وجود دارند که بصورت ملی بوده و شرکتها و ارگانهای خاص و ثبت شده میتوانند از آنها استفاده کنند بعنوان مثال ir. که برای کشور ایران بوده و یا uk. که برای کشور انگلستان می باشد.

در ذیل چند پسوند متدوال و نوع استفاده آنها نام برده شده است :

(Commercial) .Com  مربوط به شرکتها و سازمانهای تجاری

(Organization) .Org مربوط به سازمنها ، موسسات و شرکتهای غیر انتفاعی( تشکیلات سازمانی ) می باشد.

Network) .Net ) مربوط به شبکه های اطلاع رسانی و خدمات اینترنت می باشد.

 (Business) .Biz مربوط به شرکتها و سازمانهای تجاری ( بصورت آنلاین)

 (Information) .Info مربوط به مراکز اطلاع رسانی می باشد.

Web Site) .Ws ) مربوط به مراکز غیر انتفاعی می باشد.

(TV) .TV  مربوط به شبکه های تلویزیونی می باشد.

 

 http://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/image001.gif چگونه می توان از ثبت شدن یا نشدن دومین اطلاع پیدا کرد؟

قبل از ثبت Domain باید مطمئن شوید که آن نام قبلا توسط شخص و یا موسسه دیگری ثبت نشده باشد ، البته ممکن است آن نام با پسوندی بجز پسوندی که مد نظر شما است ثبت شده باشد که در این صورت برای ثبت Domain یا پسوند مورد نظر شما محدودیتی وجود ندارد ولی اینکار پیشنهاد نمیگردد.

 

 http://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/image001.gif مدت ثبت دومین چند وقت است؟

مدت زمان ثبت یک Domain حداقل یکسال بوده و تا 10 سال نیز قابل افزایش می باشد و مدت زمان ثبت Domain را میتوان قبل از به پایان رسیدن تمدید نمود.

 

 http://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/image001.gif انتقال Domain یا Domain Transfer به چه معناست؟

اگر Domain خود را در سایتی ثبت کرده باشید و قصد داشته باشید که آن را به سایت دیگری انتقال دهید به این عمل Domain Transfer می گویند. بعضی از سایتهای ثبت Domain برای این کار هزینه ای حدود 7 الی 15 دلار دریافت می کنند .


Hosthttp://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/qmark.gif یا میزبانی چیست؟

 

پس از اینکه دومین خود را به ثبت رسانیدید ، برای نمایش صفحات وب سایت خود احتیاج به انتخاب سرویسی دارید که بتواند آنها را نمایش دهد.
در حقیقت میزبان یا هاست ، تمام یا بخشی کوچک از فضای یک کامپیوتر همیشه متصل به اینترنت است که به مرورگرها این امکان را می‌دهد که با تایپ دامنه شما در بخش مرورگر خود ، بتوانند به صفحات وب سایت شما دسترسی پیدا کنند و یا برنامه ای خاص را برای ایجاد آن صفحات اجرا کنند.

 

Host در اصطلاح یعنی میزبانی . به فضایی گفته می شود که شرکت های ارائه دهنده خدمات میزبانی در قبال دریافت هزینه هایی به شما ارائه می دهند تا وب سایت شما بر روی سرور آنها قرار گیرد . امروزه Host به دو نوع کلی تقسیم می شود که عبارتند از :

1- Linux Based Hosting ( میزبانی مبتنی بر لینوکس )

2- Windows Based Hosting ( میزبانی مبتنی بر ویندوز )

و بر اساس خدماتی که از طرف سرور ها ارائه می دهند قیمت گذاری می شود امکاناتی مانند : اکانت ایمیل ٬ اکانت FTP ٬ ساب دومین ٬ بانک اطلاعاتی و ...

 

 

 

 

 

معیارهای انتخاب یک سرویس میزبانی خوب برای یک دامنه :

http://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/image001.gif معیارهای انتخاب یک شرکت برای میزبانی ( Host ) وب سایت خود :

سرویس خوب : مهمترین عامل در انتخاب هاست ـ نحوه ارائه خدمات آن شرکت میباشد .

آیا 24 ساعت این سرویس را ارائه میدهد یا روزهای تعطیل ـ خبری از سرویس نیست ؟ تصور کنید موقعی که برای وب سایت مشکلی پیش می آید با چه سرعتی جوابگوی مشکل شما میباشند . ( هیچ چیز به اندازه یک سرویس سریع و خوب ارزش ندارد ) بهترین راه برای انتخاب از کسانی که قبلا با آن شرکت به طور مستمر کار کرده اند سوال کنید .

 http://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/image001.gif نرم افزار های مورد استفاده :

هاست مورد نظر ـ از چه نرم افزارهایی استفاده میکند .

 http://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/image001.gif نوع سیستم عامل سرور :

برای اجرای فایل ها ی شما بر روی سرور به چه نوع سیستم عاملی نیاز دارید ؟

 http://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/image001.gif کنترل پانل سرور :

سایت چه نوع مدیریت سایتی را در اختیار شما می گذارد .

 http://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/image001.gif ن100 در صد فعال بودن سرور :

آیا ضمانتی برای همیشه در دسترس بودن اطلاعات شما وجود دارد ؟

و . . . . .


 

E-mailhttp://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/qmark.gif چیست؟
 

اصطلاح E-mail مخفف کلمه Electronic mail به معنی نامه الکترونیکی می باشد . همانطور که از نامش پیداست نامه ای را که بوسیله تکنولوژی الکترونیک و کامپیوتر فرستاده شده و بوسیله گیرنده ای که مجهز به همان امکانات است گرفته شود نامه الکترونیکی می گویند معمولا آدرس صندوقهای پست الکترونیکی بصورت yourname@yourdomain.com می باشد.

 

:yourname نام کاربر می باشد.

@: علامت جدا کننده جه کسی از کجا. یعنی قسمت اول نام کاربر(چه کسی) را از قسمت دوم نام دامنه (از کجا) از یکدیگر جدا می سازد. به معنی از.

yourdomain: نام دامنه شما یا به اصلاح نام محدوده.

 

پست الکترونیکی به شما امکان می دهد تا ظرف چند ثانیه نامه ای را به آن طرف دنیا بفرستید و حتی چنانچه آدرس اشتباه بود باز شما را در مدت چند ثانیه آگاه حواهد ساخت حال آنکه استفاده از روش سنتی ارسال نامه مستلزم صرف چه مقادیری هزینه و زمان خواهد بود.

 

 

 

 

 

 

 


URLhttp://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/qmark.gif چیست؟
 

اصطلاح URL مخفف کلمه Uniform resource locator به معنی " مشخص کننده منحصر به فرد منبع " می باشد. در واقع هر صفحه وب روی میزبان وب دارای یک آدرس مشخص کننده منحصر به فرد منبع می باشد که آنرا با سایر صفحات متمایز می سازد.


Sub domainhttp://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/qmark.gif چیست؟
 

Sub domain یعنی زیر دامنه . زیر دامنه یک دامنه جداگانه لیست که تحت محدوده دامنه شما بوجود می آید و عملکرد آن همانند یک دومین می باشد با این تفاوت که تحت محدوده دامنه شما قرار می گیرد.

 

 


Band widthhttp://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/qmark.gif چیست؟
 

Band width یعنی پهنای باند یعنی میزان حجمی ترافیک وب سایت شما که میزبان وب در یک بازه زمانی مشخصی به شما ارائه می دهد هر چه قدر میزان این عدد بیشتر باشد ترافیک حجمی بیشتری می تواند وب سایت شما داشته باشد مثلا 1Gb پهنای باند ماهانه یعنی اینکه وب سایت شما می تواند در هر ماه به میزان 1GB اطلاعات در اختیار بازدیدکنندگان قرار دهد.


POP3http://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/qmark.gif چیست؟
 

POP3 مخفف کلمه Post Office Protocol 3 می باشد.

در واقع یک موافقت نامه بین المللی دریافت و ارسال نامه های الکترونیکی می باشد.این توافق نامه توسط ISP ها پشتیبانی و مورد استفاده قرار می گیرد.

سیستم های پست الکترونیکی که بر مبنای این پروتکل طرح ریزی و طراحی می شوند بصورت مستقیم می توانند پذیرای نرم افزارهای مانند Outlook باشند و کاربران نیز می توانند از طریق این نرم افزار ها وارد صندوق پستی خود شوند نامه ها بخوانند و به آنها جواب دهند.


 

http://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/qmark.gifاینترنت چیست؟
 

 اینترنت، در ساده ترین تعریف، عبارتست از کامپیوترهایی که در سراسر دنیا به هم متصل هستند، شبکه ای که این کامپیوترها را به یکدیگر متصل می سازد، و متدهای انتقال اطلاعات روی این شبکه. منشاء اینترنت را می توان در سالهای جنگ سرد یافت، زمانی که احتمال شروع یک جنگ  هسته ای بین ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی کاملا وجود داشت. در آن سالها وزارت دفاع آمریکا بدنبال یک سیستم مخابراتی  بود که بتواند حتی در مقابل ضربات یک جنگ اتمی دوام آورد و از هم نپاشد.

این پروژه که Arpanet نام گرفت، در سال 1968 شروع شد. این شبکه در اولین قدم (محکم) خود چهار کامپیوتر را در نقاط مختلف آمریکا به هم متصل کرد. خوب، این اقدام در آن سال ها بسیار فوق العاده بود .

بزودی معلوم شد که چنین شبکه ای بطور بالقوه دارای توانائیهای بسیار بیشتری از آنچه مسئولان وزارت دفاع در تصور داشتند، است. تبادل اطلاعات علمی و مهندسی از این نمونه بود. همچنین معلوم شد که یک شبکه واحد هرگز نمی تواند به هدفی که برای آن در نظر گرفته شده بود (توانایی مقاومت در مقابل ضربه هسته ای) دست یابد. به جای آن تصمیم گرفته شد تا شبکه های موجود به هم متصل شوند و به عبارت دیگر شبکه ای از شبکه ها ساخت شود. نام اینترنت هم از همین جا نشات گرفت. اینترنت اولیه فقط دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی را به هم متصل می کرد و چون تحت کنترل دولت قرار داشت افراد و شرکتهای خصوصی راهی به آن نداشتند.

این وضع تا سال 1991 ادامه داشت، اما از این تاریخ اوضاع بسرعت دگرگون شد. در این سال بنیاد ملی علوم (NSF)، که بزرگترین تامین کننده مالی  اینترنت بود، سرمایه خود را از آن خارج کرد و اینترنت را بر روی شرکتهای تجاری گشود. و بزودی سیل خروشانی ، که امروز آنرا می شناسیم تبدیل شد، و شروع این رشد انفجاری با شبکه تارعنکبوتی جهانی (وب) همراه بود.

اینترنت یک چیز مستقل نیست که دیگران کامپیوترهایشان را به آن متصل کنند. بلکه اینترنت خود حاصل بهم پیوستن این کامپیوترهاست. در واقع وقتی به کامپیوترهای یک سرویس دهنده اینترنت (ISP) متصل می شوید، کامپیوتر شما هم جزئی از اینترنت می شود.

اینترنت به انواع بسیار گوناگونی از سرویس های مخابراتی ، از خطوط ساده تلفنی گرفته تا کابل های نوری پر سرعت و کانال های ماهواره ای، متکی  است. اگر این کانال های مخابراتی را بزرگراه اینترنت بدانیم، مسیریاب ها (routers )  کامپیوترهایی که بر انتقال اطلاعات بین نقاط مختلف نظارت می  کنند، پلیس های راهنمایی آن هستند.

 


 

http://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/qmark.gifوب چیست؟
 

وب عبارتست از تمام اطلاعات بهم پیوسته روی اینترنت.

شبکه تار عنکبوتی جهانی (وب) مدتها پس از اینترنت پا به عرصه وجود گذاشت. کاربرد اولیه اینترنت اساساً برای تبادل اطلاعات و پست الکترونیک بود. تولد وب به سالهای 1989 تا 1991 و به کارهای دانشمندی به نام تیم برنزی - لی در آزمایشگاه اروپایی فیزیک ذرات (CERN)  در سوئیس بر می گردد.

انگیزه وی برای طراحی این استاندارد این بود که اطلاعاتی که افراد نیاز دارند در سندها و فایل هایی در کامپیوترهای مختلف ذخیره شده است تقریباً در تمام این اسناد ارجاعاتی به سندهای دیگر وجود دارد، در آن سند هم ارجاعاتی به سندهای دیگر هست و الی آخر...

این مفهوم که به ابر لینک (Hyper Link) معروف شد، سنگ بنای شبکه تار عنکبوتی جهانی یا وب است.

 


 

http://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/qmark.gifتاریخچه اینترنت در جهان ؟
 

- آیزنهاور رئیس جمهور وقت آمریکا دستور اختصاص ردیفی در بودجه نیروی هوایی آمریکا جهت تاسیس ARPA (آژانس تحقیقاتی پیشرفته) را صادر نمود.

1961 - کلینراک پروفسور علوم کامپیوتر در دانشگاه  UCLA، اولین مقاله را تحت عنوان "جریان اطلاعات در شبکه های بزرگ ارتباطی"  نوشت.

1962- اولین مقاله در مورد مفهوم اینترنت تحت عنوان �ارتباط کامپـیوترهای روی شبـکه� تـوسـط کلارک و لیکلایدر نوشه شد.

1964- باران اولین مقاله را تحت عنوان �شبکه های ارتباطی توزیع شده� نوشت.

1965- آزمایش اولین شبکه ساخته شده بوسیله Larry Roberts در آزمایشگاه ایالتی MIT: دو کامپیوتر با استفاده از تکنولوژی Packet switching با یکدیگر ارتباط برقرار کردند.

1966- پروژه ARPA به سرپرستی لاری رابرتز آغاز شد.

1972- اولین برنامه های استفاده از e-mail بوسیله رای تامیلسون برای ARPA نوشته شد و علامت @ (at) به معنای �در�  انتخاب شد.

1974- اولین طراحی های پروتکل TCP توسط کرف و کان منتشر گردید.

1976- ملکه الیزابت دوم یک e-mail فرستاد.

1978-  به TCP و TCP/ IP تقسیم شد.

1979- کمیته کنترل پیکره بندی اینترنت (ICCB) را تاسیس نمود.

1980- سیستم های ARPANET به دلیل وجود یک ویروس در پیام های الکترونیکی از کار افتاد.

1982- پروتکل TCP/IP، بعنوان استاندارد مورد استفاده وزارت دفاع آمریکا تعیین شد.

1983- Domain Name System) DNS ) ابداع گرید و پسوندهای net,.org,.mil,.com,.gov .edu,.int بوجود آمدند.

1985- "Symbolic.com"بعنوان اولین Domain ثبت شد.

1986- 50000 میزبان در اینترنت حضور دارند. ارتباط e-mail بین آلمان و چین برقرار شد.

1988- گفتگوی مبتنی بر اینترنت (IRC ) تعریف و تدوین گردید.

1989- در این سال 000 /100 میزبان در اینترنت قرار دارند.

1990- اولین سرویس تجاری اینترنت از طریق خطوط تلفن راه اندازی شد. شبکه ARPAnet به کار خود خاتمه داد- �تیم برنرزلی � سیستم جهانی web) www) را ابداع نمود. سیستم Gopher ارایه شد.

1992 - جستجو در اینترنت بوسیله آرمورپولی ابداع گردید- جامعه اینترنت در ژانویه این سال آغاز به کار کرد- تعداد میزبانها به یک میلیون افزایش یافت.

1993- مرورگر موزاییک در دانشگاه Illinois ایجاد شد که بعدها نت اسکیپ بر اساس آن طراحی شد- کرم های جدید اینترنتی شیوع بیشتری پیدا کرد.

1994- اینترنت 25 ساله شد- میکروسافت شروع به طراحی یک مرورگر Web برای ویندوز 95 نمود. فروشگاهها نیز به اینترنت متصل شدند. در این سال FTP و www به ترتیب به کاربردترین پروتکل های اینترنت بودند.

1995- شرکت Microsystems Sun، جاوا را ارایه کرد- در این سال Real Audio گسترش پیدا کرد- ثبت نام Domain از حالت رایگان خارج شد و 50 دلار هزینه ثبت سالیانه تعیین گرید- دایره مبارزه با مواد مخدر آمریکا برای اولین بار در اینترنت استراق سمع نمود.

1996- نام "TV.com" به مبلغ 000 /15 دلار به CNET فروخته شد. میکروسافت و نت اسکیپ دو رقیب اصلی در عرصه تولید مرورگر شدند- تلفن اینترنتی جهانی شد- نخست وزیر مالزی، ماهاتیر محمد به مدت 10 دقیقه از طریق اینترنت با یاسر عرفات و رئیس جمهور فیلیپین گفتگو کرد- کلیه Domain هایی که بدون پرداخت هزینه قبلا ثبت گردیده بودند، حذف شدند.

1997- نام "business.com" به مبلغ 000 /150 دلار فروخته شد. تعداد نام سایت ها در پایگاه جستجوی whois از مرز 000 /100 گذشت.

1998- 2میلیون نام در Network Solutions ثبت گردید- وزارت اقتصاد آمریکا پیشنهاد داد DNS از مالکیت دولتی خـارج شـده و بـه بـخـش خصوصی واگذار شود.

1999- شرکت American On Line) AOL)، نت اسکیپ را خرید- مایکروسافت و نت اسکیپ تقریبا 100% بازار مرورگرها را در اختیار گرفتند- Napster بوجود آمد- بدین ترتیب و با ایجاد امکان Share کردن فایلها، جنگ کپی رایت در جهان موسیقی بالا گرفت- در این سال برخی شرکتهای سرویس دهنده اینترنت به کاربری که قرارداد اشتراک طولانی مدت امضا می کرد، کامپیوتر مجانی هدیه می کردند.

 

 


 

http://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/qmark.gifتاریخجه اینترنت در ایران
 

 بدون شک آغاز ارتباط با شبکه اینترنت در ایران همواره نام مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات را به یاد می آورد. مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات که در سال 1369 بعنوان نماینده ایران در شبکه آموزش و پژوهش اروپا پذیرفته شده بود، در سال 1370 ارتباط ایران را بصورت e-mail و از طریق گره اتریش با شبکه اینترنت برقرار نمود.

پس از ارتباط مطمئن و دائمی تر با اینترنت در سال 1371، مرکز تحقیقات فیزیک نظری سرویس دهی به دانشگاهها را آغاز نمود.

از سال 1372 ارایه اینترنت در ایران توسط مراکز خصوصی آغاز شد، در حالیکه قبل از آن شرکت مخابرات از طریق شرکت دیتا اقدام به ارایه سرویس اینترنت کرده بود.


 

http://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/qmark.gifتفاوت اینترنت و اینترانت در چیست ؟
 

اینترانت از نظر تکنولوژی و پروتکل های مورد استفاده اساساً شبیه اینترنت است. فرق اینترانت با اینترنت این است که کامپیوترهای یک اینترانت اصولا از سایر نقاط ایزوله هستند و در واقع یک شبکه محلی (LAN) محسوب می شوند. البته این شبکه محلی می تواند دارای دسترسی به اینترنت هم باشد.

از اینترانت  معمولا  در شرکتهایی که مایلند به اینترنت دسترسی داشته  باشند  ولی نمی خواهند  شبکه  آنها از خارج  قابل  دسترسی باشد، استفاده می شود. معمولا اتصال بین اینترانت و اینترنت از طریق یک فایروال (fire-wall) کامپیوتری با یک نرم افزار خاص برای جلوگیری از ارتباطات غیر مجاز بین اینترانت و اینترنت، صورت می گیرد.


 

IPhttp://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/qmark.gif آی پی چیست؟
 

این آدرس توسط پروتکل اینترنت IP برای شناسایی هر کامپیوتر روی اینترنت مورد استفاده قرار میگیرد یک آدرس IP از 4 عدد تشکیل میشود که این اعداد دربازه صفر تا 255 تغییر کرده است و توسط نقطه (.) از هم جدا میشود .
کامپیوترها آدرس
IP را چگونه به دست می آورند؟
سازما
نی به نام Internic به ارائه کنندگان مختلف سرویس اینترنت ISP ها این آدرسها را میدهد و همانطور که ممکن است پیش شماره تمام همسایه های شما مثلاً با عدد 624 شروع شود آدرس IP تمام کامپیوتر ها متصل به یک ISP نیز ممکن است با 35. 8 شروع شود در حقیقت Internic معمولاً آدرس IP را بصورت مجموعه ای از آدرسها ارائه میکند به عنوان مثال شرکت Y تمام آدرسهای IP که با 35 .8. 7 شروع میشوند را خریداری میکند بنابراین میتواند 255 آدرس IP مختلف را به افراد ارائه دهد. بعضی شرکتها از اسامی دامنه ها برای پنهان کردن آدرسها IP استفاده میکنند.
نام دامنه نیز توسط
Internic ثبت میشود و نسخه انگلیسی آدرس IP است . بعضی کامپیوترها (Domain Name Server) را به کار میبرند که همان آدرس اختصاری است که برای دسترسی سریعتر به اینترنت به آن استفاده میشود.


 

TCP/IPhttp://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/qmark.gif چیست؟
 

اینترنت بر اساس مجموعه ای از شبکه ها بنا میشود این شبکه ها شامل انواع بسیار زیادی از کامپیوتر ها می باشند و بنابراین زبان مشترکی باید بین همه کامپیوتر ها وجود داشته باشد که آن TCP/IP است.

TCP/IP به صورت 5 حرف جداگانه TCP/IP تلفظ می شود.
TCP/IP نام متداولی برای مجموعه ای از قراردادها میباشد که برای متصل ساختن کامپیوترها و شبکه ها استفاده میشود.

 نام واقعی TCP/IP از دو قرارداد مهم می آید:

 TCP -transmission control protocol IP- internet protocol
در داخل اینترنت اطلاعات یاداده ها به بسته ها
ی کوچکی به نام Pocket شکسته میشوند.
سپس
Pocket ها از طریق شبکه فرستاده میشوند. در اینجا کار IP است که آنها را به میزبان راه دور منتقل کند. TCP در انتهای دیگر بسته ها را دریافت و وجود خطاها را بررسی میکند اگر خطایی رخ داده باشد TCP میتواند درخواست ارسال مجدد آن بسته خاص را داشته باشد . بعد از اینکه تمام بسته ها به درستی دریافت شدند ، TCP از شماره توالی برای ساختن مجدد پیام اصلی استفاده میکند.
به عبارت دیگر کار
IP گرفتن داده های خام Pocket ها از یک مکان به مکان دیگر است کار TCP اداره جریان و تضمین صحت داده ها می باشد.
محاسن
Pocket :
1- شکستن داده ها به
Pocket ها فواید بسیاری دارد . اول اینکه به اینترنت اجازه میدهد در یک زمان از همان خطوط ارتباطی برای کاربران بسیاری استفاده کند. از آنجایی که بسته ها مجبور نیستند با هم حرکت کنند خط ارتباطی میتواند تمام انواع بسته ها Pocket را همان طوری در راه خود از مکانی به مکان دیگر میروند حمل کنند.
بزرگرا
هی را در نظر بگیرید که در آن ماشینهای متفاوت با وجود اینکه مقصدهای متفاوتی دارند همگی راه مشترکی دارند.

2- همانطور که بسته ها سفر میکنند تا زمانی که به مقصد نهایی خودشان برسند از میزبانی به میزبان دیگر فرستاده میشوند. اگر اتصال بخصوصی خراب شود کامپیوترهایی که جریان داده ها را کنترل میکنند میتوانند معمولا مسیر جایگزینی را پیدا کنند. در حقیقت امکان دارد که در داخل انتقال واحدی ، داده های بسته های مختلف در مسیرهای مختلف به سمت یک مقصد جریان پیدا کنند.
3- همچنین شبکه میتواند از بهترین مسیر
ی که در آن شرایط قابل دسترسی است استفاده کند مثلا : وقتی که بار بخش بخصوصی از شبکه بیش از حد متعارف میشود بسته ها میتوانند از طریق خطوطی که بار کمتری دارند فرستاده شوند.
4- مزیت دیگر استفاده از این بسته ها این است که در هنگام رخ دادن خطا
یی کوچک در انتقال به جای انتقال کل پیام فقط نیاز به ارسال مجدد بسته ای منفرد خواهد بود این مزیت سرعت کلی اینترنت را افزایش میدهد.
TCP/IP به هر صورت تضمین میکند که داده ها با موفقیت عبور میکنند در حقیقت حتی با وجود این که ممکن است میزبان ها هزاران مایل از یکدیگر دور باشند و تمام بسته ها مجبور به عبور از چندین کامپیوتر حیاتی باشند اینترنت آنقدر خوب عمل میکند که ارسال پرونده ای از یک میزبان به میزبان دیگر فقط چند ثانیه طول میکشد.
بطور خلاصه :
TCP/IP خانواده ای بزرگ از قراردادهایی است که برای سازمان دهی کامپیوتر ها و ابزارهای ارتباطی در شبکه استفاده میشود.


 

http://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/qmark.gifپروتکل های دیگر وب :
 

وب بر اساس مدل سرویس گر(server)/سرویس گیر(client) عمل میکند
مدل سرویس گر و سرویس گیر در سیستم شبکه ها
ی کامپیوتری شامل 3 جزء است . سرویس گر ، سرویس گیر و شبکه که ، سرویس گیر یک نرم افزار است که بر روی کامپیوتر کاربر اجرا میشود و سرویس گر نرم افزاری است که بر روی کامپیوتری که عمل تغذیه اطلاعاتی را به عهده دارد انجام میشود. کاربر از طریق این نرم افزار میتواند درخواستهایی را برای دریافت اطلاعات و انجام اعمالی ارسال دارد این درخواست از طریق شبکه به کامپیوتر سرویس گر میرسد و سرویس گر اعمال لازم را انجام می دهد. تمام اطلاعاتی که بر اساس مدل سرویس گر و سرویس گیر عمل میکنند از یکسری ضوابط یا پروتکل هایی پیروی میکنند که برای آن سیستم تعریف شده اند. این شکل فعالیت درخواست و پاسخ که از طریق مدل سرویس گر و سرویس گیر اجرا میشود توانائیهای زیادی دارد رابطه سرویس گیر و سرویس گر بر اساس یک پروتکل از پیش تعیین شده برقرار میشود.
نرم افزار سرویس گر میتواند برا
ی هر نوع سخت افزار خاصی طراحی شود در واقع Server دیگر نگران اینکه کاربر از چه نوع کامپیوتری استفاده میکند نخواهد بود زیرا میداند که زبان مشترکی با Client دارد که صرفنظر از سیستم سخت افزاری کاربر هر دوی آنها به این زبان با همدیگر ارتباط برقرار میکنند در واقع این طراحی در سطح نرم افزار Client صورت گرفته و همین امر است که وب را به صورت یک پدیده غیر وابسته به سیستم در آورده است . Platform Independent برای درک بهتر موضوع مدل Server/client را مشابه سیستم پخش تلویزیونی می دانیم که برنامه های تلویزیون از طریق هر دستگاه تلویزیونی گرفته میشود اطلاعات از یک سیستم پخش امواج بر اساس ساختار استاندارد انتشار می یابد.
- مرورگر ها
ی Web میتوانند به اطلاعات چند پروتکلی دسترسی داشته باشند مرورگرهای وب چند پروتکلی هستند این بدان معناست که مرورگر ها میتوانند به انواع مختلفی از سرویس گرها که بر اساس پروتکل های مختلفی ارتباط برقرار میکنند دسترسی داشته باشند مهمترین پروتکل هایی که مرورگرها میتوانند با استفاده از آنها به سرویس گرها متصل شوند عبارتند از :
1.
HTTP -Hyper text transmission protocol : این پروتکل مخصوص وب است و برای انتقال ابر متنی از طریق شبکه طراحی شده است.
2.
FTP  - transmission protocol File: این پروتکل برای این طراحی شده که به کاربر اجازه میدهد تا فایلها را خیلی سریع و به راحتی برداشت کند . انتقال فایل بین کامپیوترهای متصل به اینترنت بر عهده این پروتکل است، اما این پروتکل خدمات ذیل را هم ارائه میکند.

-  تهیه لیستی از فایل های موجود در کامپیوتر میزبان.

-  حذف، تغییر نام و جا به جا کردن فایل ها در کامپیوتر میزبان.

-  جستجوی دایرکتوریهای کامپیوتر میزبان.

-  ایجاد یا حذف دایرکتوری روی کامپیوتر میزبان.

3. Telnet : برای ورود به سیستم یک کامپیوتر میزبان ( معمولا از راه دور ) مثلاً هنگامی که به Gopher/server متصل است بعنوان یک سرویس گر گوفر و وقتی که به یک اخبار یوزنت متصل است مانند یک سرویس گر اخبار عمل میکند

 


 

http://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/qmark.gifاصطلاحات اینترنت :
 

(URL ( Uniform Resource Locater  : آدرسی که به یک صفحه Web یا هر منبعی بر روی وب جهانی و به طور کلی اینترنت اشاره میکند URL نامیده میشود . URL ساختاری دارد که بیان میکند چگونه میتوان به یک منبع خاص دسترسی پیدا کرد و در واقع این اطلاعات حاوی اطلاعاتی درباره نام کامپیوتر میزان و راه دسترسی به آن است .
<!--[
if !supportLineBreakNewLine]-->
(
<!--[endif]--> HTML( Hyper Text Markup Language : یک زبان برنامه نویسی coding می باشد که میتواند multimedia ( صورت و تصویر و عکس ) را به زبان coding ارســــال کند و یک Browser می تــواند این کدها را به شکل صفحه عاری نمایش دهد .
مبتنی که در یک فایل HTML وجود دارد را می توان به دو مقوله کلی تقسیم کرد:

1- مضمون (یا محتوی): آنچه که کاربران می بینند و می خوانند.

2- برچسب: کدهای خاصی که برای فرمت کردن محتویات صفحه وب، تعریف ابر لینک ها، نمایش تصاویر و کارهایی از این قبیل، بکار می روند.

تشخیص محتویات یک فایل HTML از برچسب های آن بسیار ساده است چون برچسب ها همیشه بین <...> (tag) محصور می شوند. هر چیزی که بین <  > قرار داشته باشد، بر چسب است و سایر چیزها محتویات فایل HTML هستند. اکثر بر چسب های HTML ( ولی نه تمام آنها) به صورت زوج هستند.

 

Image Map : یک تصویر است که هر قسمت از تصویر میتواند ما را به قسمتهای مختلف Link کند.

 

 Domain Name : یک اسم است که در نقش آدرس اینترنتی ما استفاده میشود و شکل مجازی IP یک سایت اینترنتی محسوب میشود .

هر دامنه اختصاصی شامل سه ناحیه است . به هر یک از این قسمت ها، زیر ناحیه گفته میشود و هر کدام مفهوم خاصی دارند. قسمت آخر نام ناحیه معرف نوع سایت است:

شرکتهای تجاری (com)، موسسات آموزشی (edu)، نظامی (mil)، سازمانهای دولتی (gov) و موسسات غیرانتفاعی (org). نوع سازمان net هم وجود دارد که معمولا توسط شرکتهایی که خدمات شبکه ارائه می کنند،  استفاده  می شود.

همچنین آخرین قسمت نام ناحیه می تواند معرف کشور باشد ir  برای ایران، uk برای انگلستان، jp برای ژاپن، se برای اسپانیا و از این قبیل. البته در آمریکا هم می توان از پسوند us استفاده کرد.

دومین زیر ناحیه (از راست) معمولا نشان دهنده نام  سازمان مالک نام ناحیه (آدرس) است. مثلا زیر ناحیه ac معرف موسسات دانشگاهی است.

سومین زیر ناحیه (یا اولین از چپ) نام کامپیوتر در ناحیه مشخص شده است. در این قسمت اغلب از کلمه www استفاده میشود تا نشان دهد که این کامپیوتر یک میزبان وب است ولی این به هیچ وجه یک قید الزامی نیست. اگر میل داشته باشید می توانید هر نامی به کامپیوترهای میزبان ناحیه خود بدهید.

 

 Web Hosting: نگهداری صفحات اختصاصی و سایتهای اینترنتی بر روی سرویس دهنده وب را hosting  گویند .

 

Submit : گزینه ای است که در فرمهای اینترنتی ظاهر میشود و پس از پر کردن فرم جهت تقاضای عضویت به site صاحب فرم ارسال میشود تا در آنجا بطور اتوماتیک توسط نرم افزار CGI تحلیل شود و پاسخ آن به ما داده شود.

 

ISP : مخفف کلمات Internet Service Provider می باشد که واسطه ای است که ما از طریق آن و از طریق بوجود آوردن یک Username وPassword (با موافقت ما و ISP) می توانیم به اینترنت دسترسی پیدا کنیم .

 

( Ping  ( Packet Internet Groper  :  پروتکلی برای آزمایش و بررسی این موضوع که آیا یک کامپیوتر خاص از طریق بسته ای به آدرس IP آن و اینترنت متصل است یا خیر ، و منتظر دریافت پاسخ است.

 

Firewall : سیستم امنیتی ، برای محافظت از شبکه یک سازمان در مقابل تهدید های خارجی . این تهدیدها از ناحیه مهاجمان کامپیوتری یک شبکه دیگر ، مانند اینترنت ، بروز می کند . دیوار آتش موجب می شود که کامپیوترهای شبکه یک سازمان نتوانند به طور مستقیم با کامپیوترهای شبکه دیگر و برعکس ارتباط برقرار کنند . به جای آن تمام ارتباطات از طریق یک سرویس دهنده واسط در بیرون از سازمان صورت می گیرد. این سرویس دهنده واسط ، مشخص می کند که آیا پیامی از داخل سازمان به بیرون ارسال شود و فایلی وارد شبکه سازمان گردد یا خیر .  

 

Home Page : یک صفحه ورودی برای برای مجموعه ای از صفحات وب و فایلهای دیگر در یک سایت .

 

DownLoad : به انتقال یک کپی فایل از کامپیوتری دور دست به یک کامپیوتر درخواست کننده از طریق مودم یا یک شبکه Download  می گویند .

 

UpLoad: فرایند منتقل کردن یک کپی از یک فایل از کامپیوتر محلی به کامپیوتر راه دور که از طریق مودم یا شبکه برقرار می شود .  

 

Proxy : مولفه ای مانند دیواره آتش که فعل و انفعالات داخل اینترنت و شبکه محلی را کنترل می کند که می توانند امکانات دیگری ، مانند پنهان سازی اسناد و کنترل دسترسی ها را فراهم آورند. این وسیله می تواند با فراهم ساختن داده و اطلاعات درخواست شده ، مانند صفحه عمومی وب ، عملکرد آن را افزایش دهد و در صورت مجاز نبودن درخواست آن را نادیده بگیرد ، مانند درخواست برای دسترسی به فایلهای اختصاصی .

 

News Group : محلی در اینترنت که بخشهای دنباله دار در محدوده خاصی از موضوعات مربوط میشود. یک گروه خبری شامل مقالات و اطلاعات ارسالی است. این مقالات در ارتباط با موضوع خاصی و در جهت موضوع مقالات اصل قرار دارند. هر گروه خبری یک نام دارد که از مجموع کلماتی تشکیل شده و با نقطه از یکدیگر جدا شده اند.

 

Chat : سرویس (IRC (Internet Relay Chat، یکی از تسهیلات اینترنت است که همه افراد می توانند بدون محدودیت زمانی از آن استفاده کنند. این سرویس چندین کانال همزمان دارد که هر کدام می تواند برای موضوعی خاص مورد استفاده قرار گیرد. هر کسی می تواند به پکی از این کانال ها وصل شود یا کانال خاص خود را ایجاد کند.

 

 Email : صندوق پستی چیزی نیست جز یک برنامه کامپیوتری، که پیامهای رسیده را گرفته و آنها را بر حسب نام سمت چپ @ تفکیک میکند. وقتی کاربر وارد یک میزبان پست(mail server) می شود، می تواند نامه های دریافتی خود را مشاهده کند.

 

 Browser : اصولاً بدون مرورگر (browser) نمی توان از وب استفاده کرد، یکی از اصلی ترین وظایف مرورگرها، خواندن فایل های HTML و نمایش محتویات آنهاست. فعال کردن لینک ها هم از دیگر وظایف مرورگر است، به عبارت دیگر وقتی روی یک لینک کلیک می کنید، این مرورگر است که سند اشاره شده را باز کرده و آنرا نمایش می دهد.

برخی از مرورگرها از این حد بسیار فراتر رفته اند و می توانند انیمیشن نمایش دهند اپلت های (applet) وب را اجرا کنند و یا تمهیدات امنیتی ویژه ای را اعمال کنند.

اگر از سیستم عامل ویندوز استفاده می کنید، در انتخاب مرورگر دو گزینه مهم در پیش رو دارید:

1- Microsoft Internet Explorer

2-  Netscape Navigator

 

Cache  در مرور گر : مـرورگـر (browser) دارای مـکان مـوقتی در حافظه یا هارد است که آخرین دسترسی شما به فایلهای صفحات وب را در خود نگه میدارد. هنگامی که شما به این صفحات باز می گردید به جای اینکه مودم اطلاعات مربوط به این صفحات را دوباره از اینترنت بگیرد، کپی موجود در Cache در مرورگر (browser) بار (Load) می شود. به همین دلیل ممکن است به نظر برسد که صفحه مورد نظر از دفعه پیش سریعتر load شده است. مشکل پیش آمده این است که امکان دارد نتوانید آخرین تغییراتی را که بر روی آن صفحه در اینترنت رخ داده است مشاهده کنید. برای رفع این مشکل می توانید با کلیک نمودن روی دکمه Refresh یا Reload و یا فشردن کلید F5، مرورگر را مجبور کنید که بجای load کردن صفحه از حافظه، آنرا از محل اصلیش در اینترنت بگیرد.

 

DNS (Domain Name Service)  : DNSنام ناحیه را به آدرس IP  تبدیل می کند .وقتی یک نام ناحیه را برای خود ثبت می کنید باید آدرس IP کامپیوتر مربوطه را هم ارائه کنید. این اطلاعات در پایگاههای آدرس اینترنت (کامپیوترهایی بنام میزبان نام ناحیه، که در جای جای اینترنت پراکنده اند) قرار می گیرد.

هرگاه از یک نام ناحیه استفاده می کنیم، آدرس IP  متناظر با آن از یکی از میزبانها استخراج میشود، و طبیعی است مرورگر در مقابل نامهایی که در این پایگاهها ثبت نشده اند، با یک پیام خطا عکس العمل نشان میدهد.

 

 Spam : به برنامه های ناخواسته که جهت تبلیغات و فروش محصولات و کالاها و یا گاهی به منظور ایجاد مزاحمت برای دیگران به آدرس پست الکترونیکی آنها فرستاده می شود Spam می گویند و فرستنده این نامه ها را Spammer می نامند.  

 

Data Transfer Rate: سرعتی میباشد که مودم میتواند اطلاعات را منتقل کند که معمولاً برحسب تعداد بیتها در ثانیه میباشد . هر قدر رقم مربوطه به سرعت انتقال داده بالاتر باشد سرعت مودم بالاتر خواهد بود که به طبع آن قیمت آن نیز بیشتر خواهد شد. سرعت مودمهای امروزی معمولاً 28800 bps یا 57600 bps معروف به 56k میباشد.

 

Digital Camera: با دوربین دیجیتال میتوانید به عکس برداری پردازید. تصاویر این دوربین نیازی به فیلم های معمولی ندارد و به صورت فایلهای گرافیکی در حافظه ذخیره میشوند در مواقع لازم میتوانید تصاویر خود را از حافظه دوربین توسط کابل مربوطه به کامپیوتر خود منتقل کنید. دوربینهای دیجیتال امروزی حتی بر روی Mini CD نیز میتوانند تصاویر را ذخیره کنند. و یا بر روی کارتهای مخصوصی که به پورت USB کامپیوتر شما متصل میشوند.

 

Anonymous FTP  : پروتکلی که از طریق آن کامپیوتر ها میتوانند به دنبال فایلها بر روی اینترنت بپردازند FTP نامیده میشود. منظور از Anonymous به مفهوم ناشناس بودن کاربر میباشد. یعنی هرکسی با بکار بردن این شناسه وبا دادن رمز عبور میتواند به کامپیوتر میزبان متصل شود. اغلب دانشگاهها و شرکتهای روسی و آژانسهای مختلف معمولاً فایلهایی جهت دسترسی عموم به اشتراک گذاشته اند.. جهت استفاده از پروتکل FTP شما به نرم افزارهای سرویس دهنده مانند WSFTP نیاز دارید. Cute FTP و FTP Voyager نیز نمونه های دیگری هستند.

 

MIS : به سیستم کامپیوتری که در یک اداره یا سازمان و یا شرکت، اطلاعات تجاری و مدیریتی را از تمام بخشهای داخلی دریافت میکند MIS اطلاق میشود. بر اساس قواعد تعریف شده در این سیستم کامپیوتری این سیستم از اطلاعات خام دریافتی گزارشها و نتایج مربوطه را استخراج می کند و برای سایر کارمندان ارسال میکند.

 

 Noise : به اختشاشی که در ابزار های مخابراتی جهت انتقال اطلاعات تصویری ، صوتی و یا اطلاعات کامپیوتری مزاحمت ایجاد میکند نویز اطلاق میشود. گاهی مودم ها در انتقال اطلاعات بین کامپیوترها و کامپیوتر سرویس دهنده دچار نویز میشوند این نویز میتواند دلایل مختلف داشته باشد . سعی کنید منابع الکترومغناطیسی با قدرت میدان بالا را از مودم دور کنید . حتی موبال شما نیز نویز اجاد میکند . پرینتر و دستگاههای زیراکس نیز نویز ایجاد میکنند.

 

 پهنای باند -  Band Width  : پهنای باند در ارتباط با تفاوت بین بالاترین و پایین ترین فرکانسهای در دسترس برای انتقال یک محدوده خاص میباشد. اما در استفاده از شبکه ظرفیت انتقال یک کامپیوتر یا یک کانال ارتباطی میباشد که بر حسب مگابایت در هر ثانیه (mbps) بیان میشود. به عنوان مثال اترنت دارای پهنای باند 10 مگابایت در هر ثانیه و FDDI دارای پهنای باند 100 مگابایت در ثانیه میباشد.

 

 مسیر یاب Router : مسیر یاب یا مسیر گردان (Router) ابزاری واسط در شبکه است که در تحول پیام ها نقش دارد . در شبکه ای که کامپیوتر های زیادی به آن متصل هستند مسیر یاب بسته ها را به قسمت صحیحی از شبکه محلی (LAN) ارسال میکند تا آنها را به مقصدشان برساند. ما از مسیر یاب برای متصل ساختن شبکه های محلی (LAN) جهت تشکیل شبکه های گسترده و به منظور ساختن شبکه های گسترده بزرگتر اسفاده میکنیم. شبکه هایی که از طریق مسیر یاب به یکدیگر متصل میشوند میتوانند قراردادهای مشابه یا متناوب استفاده از شبکه را ه کار گیرند.

 

 Navigation : کلیدهای راهنما در سایت هستند که اگر به خوبی در سایت قرار داده شوند حتی کاربران مبتدی نیز به راحتی میتوانند در سایت گردش کنند و یکی از اساسی ترین ارکان در طراحی وب است.

 

 E-Publishing : فرایند تولید و اشاعه اطلاعات از طریق ابزار الکترونیکی، شامل پست الکترونیک و وب را �نشر الکترونیکی� تعریف کرده اند.

 

E-Learning : آموزش الکترونیکی به معنای استفاده از اطلاعات و تکنولوژیهای ارتباطی برای انجام آموزشی و خدمات آموزش می باشد.

افرادی که از این آموزش ها استفاده می کنند معمولاً از یکی از راههای زیر به این آموزش دسترسی دارند:

- اینترنت و شبکه های داخلی (اینترنت)

- پست الکترونیکی

- CD ها و DVD های درسی

- کنفرانس های اینترنتی

- فیلم های ویدئویی

 

E-Commerce : تجارت الکترونیکی انجام کلیه فعالیتهای تجاری با استفاده از شبکه های کامپیوتری بویژه اینترنت است. به عبارت دیگر تجارت الکترونیکی، تجارت بدون کاغذ است.

بوسیله تجارت الکترونیکی تبادل اطلاعات، خرید، فروش و اطلاعات لازم برای حمل و نقل کالاها، با زحمت کمتر و مبادلات بانکی با شتابی بیشتر انجام خواهد شد. در دیدگاه کلی تجارت الکترونیکی نامی عمومی برای گستره ای ازنرم افزارها و سیستمها است که خدماتی مانند جستجوی اطلاعات، مدیریت اطلاعات، بررسی وضعیت اعتبار، اعطای اعتبار، پرداخت به صورت Online، گزارش گیری و مدیریت حسابها را در اینترنت به عهده می گیرند. این سیستم ها زیر بنای اساسی فعالیتهای تجاری مبتنی بر اینترنت را فراهم می آورند.

 

 E-Mail forwarding: انتقال نامه های یک دومین به دومین دیگر بطور اتوماتیک

 

 


 

http://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/qmark.gifجستجو در اینترنت توسط موتور های جستجو :
 

موتور جستجو (Search Engine) سایتهایی هستند که دارای برنامه جستجو گر میباشد از جمله موتورهای جستجوگر معروف میتوان موارد زیر را اشاره کرد.

www.google.com
www.yahoo.com
www.Altavista.com
www.Infoseek.com
www.hotbot.com
www.msn.com

جستجو در اینترنت دو صورت دارد:

1- بر اساس کلمات کلیدی
2- جستجو از طریق
category


قواعد و ترکیب در جستجو :

AND
 در صورت استفاده از این کلمه در بین گزینه های مورد جستجو  نتیجه شامل صفحاتی خواهد بود که هر دو کلمه را شامل باشند .

OR

با قراردادن OR  بین کلمات مورد جستجو صفحاتی که مربوط به یک کدام از کلمات باشد را می یابد .
کوتیشن � � در ابتدا و انتهای کلمه برای جستجو دقیق استفاده میشود.
استفاده از پرانتز جستجوی ما را واحد میکند
 
تذکر :
(به جای
AND میتوان از + و به جای NOT میتوان از � نیز استفاده کرد.)
Case : اغلب موتورهای جستجو به بزرگی و کوچکی حروف حساس هستند.
 

نمایش نتایج جستجو :
آخرین بخش هر جستجویی نمایش نتایج است نتایج جستجو بیشتر بصورت
URL نمایش داده میشوند جستجوی نتایج معمولا از نزدیکترین نتیجه به ضعیف ترین آن مرتب میشوند و نیز هشداری از نتایج جستجو را در یک صفحه نمایش میدهند و امکان رجوع به صفحات دیگر را نیز فراهم میکنند.


 

http://www.sodahost.net/ws/images/photo-other-page/qmark.gifمفاهیم و اصطلاحات دنیای جستجو و موتورهای جستجوگر
 

Spider
نرم افزاری است که کار جمع آوری اطلاعات از صفحات مختلف را بر عهده دارد.

Crawler
نرم افزاری که مسیر حرکت اسپایدر را مشخص می کند.

Directory
فهرست: نوعی از موتورهای جستجوگر که پایگاه داده آن توسط ویراستاران تکمیل می گردد.

Keyword
بــه واژه ها ی مهم (کلیدی) هر صفحه گفته می شود: اما غالبا" منظور کلماتی است که دوست داریم با آنها رتبه های مناسبی کسب کنیم.

Keyword Density
چگالی کلمه، منظور تعداد دفعات تکرار واژه های کلیدی در مقایسه با سایر کلمات متن است.

Keyword Staffing
تکرار یک کلمه به دفعات و پشت سر هم به منظور بالا بردن چگالی کلمه: این کار تقلب محسوب می شود.

Tinny Text
نوشتن متن با اندازه های بسیار کوچک و ریز به گونه ای که کلمات بسیاری بدین ترتیب در یک خط قرار داده می شود و به سختی نیز در صفحه قابل رویت هستند. نوشتن مطالب به این صورت، تقلب محسوب است.

Invisible Text
متن نامرئی: منظور استفاده از متن های همرنگ با پس زمینه صفحه است. متن هایی که از دید کاربران مخفی می ماند. به عنوان مثال اگر پس زمینه یک صفحه سیاه است، متن صفحه نیز با رنگ سیاه نوشته می شود تا دیده نشود . این نوع متن ها از مصادیق تقلب می باشند.

Spam
تقلب، به تمام تلاش هایی گفته می شود که به کمک آن سعی می شود از راه های غیر معمول، رتبه های بالایی کسب شود. یا در اختیار گذاردن اطلاعاتی که موتورهای جستجوگر آنرا دوست ندارند (اطلاعات ناخواسته) مانند تکرار یک کلمه به دفعات و پشت سر هم، استفاده از متن های هم رنگ زمینه و ...

ALT tag
محتوای این شناسه، متنی است که یک عکس را توضیح می دهد.

Deep Crawl
به معنای این است که موتور جستجوگر، می تواند صفحات زیادی از یک سایت را در پایگاه داده اش قرار دهد. موتور جستجوگر هرچه پایگاه داده اش بزرگتر باشد، صفحات بیشتری از یک سایت را می تواند در پایگاه داده اش قرار دهد. همه موتورهای جستجوگر دارای این ویژگی نمی باشند.
Robots.txt
با این فایل متنی و ساده، میزان دسترسی موتور جستجوگر به محتوای یک "سایت" را می توان کنترل کرد.

META robots tag
به کمک این شناسه میزان دسترسی موتور جستجوگر به محتوای یک "صفحه" را می توان کنترل کرد.

Link
پیوند: در واقع پلی بین دو صفحه است. به کمک آن می توان از یک صفحه به صفحه دیگر رفت.

Link Popularity
مقصود این است که چه تعداد از سایت های دیگر به سایتی مشخص لینک کرده اند یا اینکه از چند سایت دیگر می توان به کمک پیوندها به سایتی مشخص رفت.

Link Reputation
اشاره به این دارد که سایر سایتها درباره سایتی که بدان لینک داده اند، چه می گویند. عموما در این موارد عنوان، متن لینک و کلمات اطراف لینک در سایت مقصد، بررسی می شوند.

Learn Frequency
بعضی از موتورهای جستجوگر می توانند تشخیص دهند که محتوای صفحات پس از چه مدتی تغییر می کند (به روز می گردد) و بعد از آن مدت به آن صفحات مراجعه می کنند.

URL-Uniform Resource Locator
به آدرس منحصر به فرد هر منبع موجود در اینترنت گفته می شود. این منبع می تواند یک صفحه وب، یک فایل متنی و... باشد

Stop Word
به کلماتی گفته می شود که در کل اینترنت از آنها بسیار استفاده شده است. کلماتی نظیر
the, a, an, web www, home page, و ...

Meta tags
به کمک این شناسه ها، اطلاعاتی از صفحه در اختیار بینندگان (موتور جستجوگر، مرورگرها و ...) قرار داده می شود.

META Keywords
به کمک آن، کلمات کلیدی صفحه در اختیار موتورهای جستجوگر قرار داده می شود.

META Description
به کمک آن، توضیحی مختصر از صفحه در اختیار موتورهای جستجوگر قرار داده می شود.

Stemming
به معنای این است که موتور جستجوگر می تواند صورت های مختلف یک کلمه را جستجو کند. به عنوان مثال با جستجوی
swim موتور جستجوگر به دنبال swimmer ، swimming نیز می گردد. همه موتورهای جستجوگر دارای این ویژگی نمی باشند.

Rank
رتبه یک صفحه در نتایج جستجو است زمانی که جستجویی مرتبط با محتوای آن صفحه انجام می شود.

Spamdexing
مختصر شده
spam indexing است، منظور طراحی و معرفی صفحاتی به موتورهای جستجوگر است که کیفیت نتایج جستجو را پایین می آورند. موتورهای جستجوگر تمایل دارند که کاربران بارها و بارها به آنها مراجعه کنند و کیفیت بالای نتایج می تواند این روند را تضمین کند. لذا آنها هرکدام به نوعی سعی در تشخیص صفحاتی دارند که کیفیت نتایج جستجو را پایین می آورد. برخی از این موارد عبارتند از: ساختن صفحاتی که همگی دارای محتوای یکسانی اند، تکرار یک کلمه بیش از حد و ...

Comment
توضیحاتی است که طراحان سایت در لا به لای کدهای
HTML می گنجانند تا برای فهمیدن وظیفه بخش های متفاوت کدهای HTML در مراجعات آتی نیازی به صرف وقت بسیار نداشته باشند.

 بخش اول :cms  چیست؟

 فصل اول :سیستم مدیریت محتوا چیست؟.                                                 

 فصل دوم :چرا شما یک cms لازم دارید؟

 فصل سوم :یک cms چه امکاناتی دارد؟

 فصل چهارم :کاربرد cms ها به ترتیب اهمیت محتوا

·        محتوای متنی (Text content

·        محتوای چند رسانه ای (Multi Media Content

·        محتوای فایلی (File base content)

·        Fronted

·        Backend                              

 فصل پنجم: شیوه های مرسوم در ذخیره سازی اطلاعات

·        شیوه ذخیره سازی خام اطلاعات

·        شیوه ذخیره سازی اطلاعات بصورت فایل های تغییر یافته یا کدشده    

·        شیوه ذخیره سازی اطلاعت در بانک اطلاعاتی

 فصل  ششم :مهمترین ویژگی های سیستم مدیریت محتوا

 فصل هفتم :مزایای استفاده از نرم افزار سیستم مدیریت محتوا نسبت به طراحی سایت اختصاصی

 فصل هشتم :انواع سیستم های مدیریت محتوا

·        سیستم مدیریت محتوای سازمانی

·        سیستم مدیریت محتوای مولفه ای

·        سیستم مدیریت محتوای وب

 فصل نهم :انواع سیستم های مدیریت محتوا به لحاظ نرم افزاری

·        سیستم مدیریت محتوای صفحه محور(page base cms)

·        سیستم مدیریت محتوای قابلیت محور(future base cms)

 فصل دهم :آشنایی با خصوصیات سیستم های مدیریت محتوای معتبر

·        ایجاد محتوا

·        مدیریت محتوا

·        انتشار و نمایش

·        قراردادو دادوستد

 فصل یازدهم :cms های اطلاعاتی

 فصل دوازدهم :cms های اطلاعاتی معروف

·        وردپرس wordpress

·        سیستم مدیریت محتوای رادیانت cms Radiant

·        سیلوراستریپ silver stripe

·        جومولا Joomla

·        تایپولایت TypoLight

·        دروپال Drupal

·        سیستم مدیریت محتوای ساده ساخت  Made Simple Cms

بخش دوم :wordpress

فصل اول :نگاهی گذرا به وردپرس

·        تاریخچه وردپرس

·        آمارو ارقام

·        وردپرس چیست؟

فصل دوم :طراحی سایت با وردپرس

·        زمینه های طراحی و ساخت سایت با وردپرس

·        امکانات وردپرس

فصل سوم:نصب محلی وردپرس

·        نمایی از محیط نصب

·        ابزار رایگان نصب وردپرس برروی کامپیوتر های ویندوزی

فصل چهارم:نحوه نصب وردپرس برروی سرورمحلی

فصل پنجم:شروع بکار

·        تنظیمات اولیه

·        تنظیمات همگانی

Ø     استفاده از تاریخ شمسی

Ø     تغییر محل ذخیره فایلهای آپلودی

Ø     جلوگیری از حمله اسپم ها

Ø     تغییر نام کاربری

فصل ششم :محیط کار

·        کاربا بخش مدیریت پست

Ø     ایجاد پست

Ø     آشنایی با نوار ابزار

Ø     آشنایی با پنل انتشار

Ø     آشنایی با پنل برچسب ها

Ø     آشنایی با پنل دسته ها

Ø     آشنایی با تنظیمات دیگر

Ø     ویرایش یک پست

·        کاربا بخش مدیریت برچسب ها

Ø     برچسب چیست ؟

Ø     مدیریت برچسب ها

·        کاربابخش دسته ها

Ø     مدیریت دسته ها

·        مدیریت چند رسانه ای ها

Ø     درج محتوای جدید به کتابخانه

Ø     مدیریت کتابخانه

·        مدیریت پیوند ها

Ø     اضافه کردن یک پیوند جدید

Ø     ویرایش پیوند ها

Ø     آشنایی با پیوند دسته ها

·        مدیریت برگه ها

Ø     دلایل استفاده از برگه ها

Ø     اضافه کردن یک برگه

Ø     مدیریت برگه ها

·        مدیریت دیدگاهها

Ø     آشنایی با بخش دیدگاهها

فصل هفتم :امکانات محیط وردپرس

·        ابزارهای وبلاگ نویسی

Ø     ارسال مطالب بصورت ایمیل

Ø     ستون کناری

Ø     منتشرکردن کارشما

Ø     فیدها

Ø     آدرس دهی برای مطالب شما

فصل هشتم:ویژگی های وردپرس نسخه 3 به بعد

·        ادغام با Wordpress Mu

·        نوع پست دلخواه یا Custom Post Type

·        تغییرات در واسط کاری ثبت نام کاربران

·        وردپرس 3با پوسته پیش فرض متفاوت

·        سرصفحه دلخواه

·        تغییر پشت زمینه

·        کوتاه سازی URL

·        مدیریت منوی راهبری

·        امکان ایجاد Template برای نویسندگان یا کاربران

·        نوار مدیریت

·        صفحه مدیریت آژاکسی

·        پیوند داخلی

·        پیشخوان شبکه جداگانه

·        تگ Quit Press Templat

·        قالب پست

·        ظاهر جدید مدیریت

·        بهبود در نحوه بروزرسانی

·        نونما کردن مجدد ظاهر

·        آپلود جدید برای رسانه ها

·        نتیجه گیری

فصل نهم :چرا وردپرس

·        پاسخ سریع به مشکلات امنیتی

·        دوستی با SEO

·        استفاده آسان

بخش سوم :طراحی قالب

فصل اول:ساخت قالب برای وردپرس

·        آموزش ساخت قالب برای وردپرس

·        ساختار قالب وردپرس

·        مشخصات بلاگ

·        توضیحات باگ

·        حلقه

·        عناوین پست ها

·        مشخصات پست

·        ساید بار

·        فرم جستجو

·        تقویم

·        فوتر

·        نحوه جداکردن فایل Index.php


سیستم های مدیریت محتواچیست؟

cms

سیستم مدیریت محتوا ، ترجمه عبارت content management system  یا CMS است ، که به معنای سیستم نرم افزاری ای است که به کمک آن محتوا مدیریت می شود و به نرم افزارهایی گفته می شود که نظام قابل مدیریتی را در ثبت , بروزرسانی و بازیابی محتوا فراهم می آورند .  این نرم افزارها الزاما وابسته به وب نیستند و برنامه های کاربردی مدیریت محتوای وب سایت های اینترنتی , صرفا یک نمونه از این گونه سیستم های مدیریت محتوا  می باشد. لکن در کشور ما ایران ، بعلت گسترش این شاخه از نرم افزارهای سیستم مدیریت محتوا , عبارت cms تتنها به نرم افزارهای مدیریت وب سایت اطلاق می شود.

cms یا سیستم مدیریت محتوا چرخه زندگی صفحات وب سایت اینترنتی را از لحظه ایجاد تا زمان انقراض در بر می‌گیرند و به صاحبان این وب سایت ها , که لزوما آشنای با مباحث تخصصی اینترنت , وب و برنامه نویسی تحت وب نیستند ، اجازه می دهند تا بتوانند سایت های خود را به نحوی حرفه ای مدیریت کنند.

سیستم مدیریت محتوا تحولی شگرف در زمینه طراحی و مدیریت  وب سایت‌های اینترنتی به‌شمار می‌آید. امروزه توقع بینندگان سایت‌های وب بسیار بالا رفته و دیگر مرور وب سایت‌هایی با صفحات ثابت و راکد هیجانی در آنها ایجاد نمی‌کند. امروز کاربران به ‌‌دنبال سایت‌هایی می‌گردند که بتوانند به نوعی در گوشه‌ای از آن سهمی داشته باشند و ارائه محتوی، مطالب و اطلاعات جدید در هر بار رجوع کاربران به وب سایت ، می‌تواند آنها را پایبند سایت نماید.

یکی از مشکلاتی که تا امروز به نوعی باعث می‌شد تا افراد کمتری به فکر داشتن یک وب‌ سایت اینترنتی بیفتند هزینه‌های بالای طراحی آن بوده ، به عنوان نمونه برای طراحی وب سایتهای اینترنتی ، سابق بر این تعدادی نیروی متخصص طراح وب ، مشغول طراحی آن در چندین ماه و رفع ایراد و پشتیبانی از وب سایت می شدند لذا هزینه طراحی و پشتیبانی وب سایت بالا بود ، ولی امروزه با در دسترس بودن سیستم های مدیریت محتوا دیگر چنین مشکلی وجود ندارد.

در سال 1995 تعداد کاربران اینترنتی تنها 13 میلیون نفر در سراسر جهان را شامل می شد ، این در حالی است که این رقم در سال 2005 یعنی فقط ده سال بعد به 1 میلیلارد نفر رسید . این رشد انفجاری موجب شد تا کاربران زیادی به لزوم استفاده از اینترنت و وب پی برده و در فاصله این  

سالها ، تعداد صفحات وب بر روی شبکه جهانی وب , به 60 میلیارد صفحه رسید . این نیاز روز افزون ,شرکتهای طراح وب را بر آن داشت تا با طراحی و پیاده سازی نرم افزارهای جامع همه منظوره که منطبق بر نیاز اغلب مشتریان باشد و به صورت قالبی منعطف بتوان بیشتر وب سایتهای اینترنتی را با آنها راه اندازی کرد . اینگونه نرم افزارها را بعدها نرم افزارهای مدیریت محتوا یا سیستم مدیریت محتوا (cms) نامیدند .

اما ایراد نرم افزارهای مدیریت محتوا این بود که یک تعامل یک سویه با مخاطبان برقرار می نمودند و فقط در راستای ارائه محتوی و اطلاع رسانی به ایشان ، طراحی و پیاده سازی شده بودند . این در حالی بود که بازدیدکنندگان وب ، به دنبال سایتهایی بودند که به نوعی در گوشه ای از آن سهمی داشته باشند . با توجه به این موضوع ، نرم افزارهای مدیریت محتوای تحت وب ، با قابلیت های برقراری ارتباط دو سویه با کاربران ، پا به عرصه وجود گذاشتند و با ارائه سرویسهای دو سویه ، مخاطبان سایت را در بروزرسانی محتوای سایت سهیم کردند .

در کشور  ما ایران نیز ، پس از استفاده از سیستم های مختلف مدیریت محتوای غیر بومی و انواع نرم افزارهای اینترنتی خارجی ، نیاز مبرمی به نرم افزار مدیریت محتوای بومی احساس می شد تا بتواند منطبق با سلیقه ها ، نیازها ، قوانین و مقررات بانکی و دولتی داخلی , پاسخگوی درخواست مشتریان باشد . با توجه به این مهم ، برخی از شرکتهای داخلی اقدام به طراحی و پیاده سازی نرم افزارهای مدیریت محتوا نمودند . شرکت توسعه مجازی ، یکی از پیشروان این عرصه در کشور محسوب می شود و سیستم مدیریت محتوای parscms را بر همین اساس , طراحی و پیاده سازی نمود .

چرا شما یک CMS لازم دارید ؟

اگر سایت شما هر چند وقت یکبار (مثلا هر دو هفته) به روز میشود میتوانید بجای اینکه هر بار به یک شرکت طراحی وب مراجعه کنید ، خودتان با نصب یکی از این برنامه های مدیریت محتوا ، تغییراتتان را روی سایت اعمال کنید .

اگر شما سایت خود را اصلا بروز نمیکنید ، باید کم کم به فکر بیافتید ، چون بیننده های شما وقتی همیشه با یک صفحه همیشگی روبرو شوند کم کم شما را فراموش میکنند ، چون چیز جدیدی برای عرضه ندارید .

یک CMS چه امکاناتی دارد ؟

طیف وسیعی از امکانات . اکثر CMS ها در ورژن های مختلف و با قابلیت های مختلف به بازار عرضه میشوند . البته قابلیت بروز کردن اطلاعات در همه مشترک است اما قابلیت های ویژه دیگری دارند که با قیمت های مختلف بشما پیشنهاد میدهند . از جمله:

1- مدیریت اطلاعات فرستاده شده توسط کاربران و تایید اطلاعات

2- چند زبانه بودن

3- ایجاد نقشه سایت داینامیک

4- امکان ایجاد تجارت الکترونیک یا فروشگاه مجازی

5- ایجاد فرم برای دریافت اطلاعات کاربران

6- بهینه سازی تصاویر آپلود شده

7- ایجاد و بروز کردن متا تگ ها

8- امکان جستجو در مطالب سایت

9- امنیت بیشتر

10- گزارش آمار بازدید از صفحات

11- و ....

کاربرد عمده سیستم های مدیریت محتوا:

 به ترتیب کاربرد و اهمیت محتوا به سه بخش کلی زیر تقسیم میشود :

محتوای متنی(Text Content ) :

این محتوا شامل اخبار ، مقالات ، کتب و سایر محتواهای متنی از این قبیل میباشد که خود حجم عظیمی از اطلاعات را بر روی وب تشکیل می دهند .

محتوای چند رسانه ای( Multi Media Content ) :

این محتوا شامل صوت ، تصویر و فیلم میشود که برای مدیریت آن از استاندارهای خاصی استفاده می شود بهمین دلیل سیستم های مدیریتی در این بخش کاملا تخصصی بوده و عمدتا کاربرد عمومی ندارد

محتوای فایلی( File base Content ) :

این محتوا شامل فایلهای فشرده ، فایلهای اجرایی و کتب الکترونیک میباشد که عمدتا برای نگهداری و مدیریت آن لازم است از استاندارد های خاصی استفاده شود، این نوع محتوا نیز به اندازه محتوای چند رسانه ای کاملا تخصصی بوده و برای مدیریت آن کمتر از سیستم های مرسوم استفاده میشود .

سیستم های مدیریت محتوای از جهات دیگری نیز قابل بررسی هستند و آن نوع مدیریت و سطح بندی اطلاعات میباشد ، که پر اهمیت ترین بخش در آشنایی و کار با سیتم های مدیریت محتوا میباشد ، سیستم های مدیریت محتوا عمدتا دسترسی به اطلاعات را در سه بخش کلی در نظر می گیرند که به ترتیب : ایجاد یا ورود اطلاعات ، ویرایش ، مدیریت و انتشار اطلاعات

البته هر چه سیستم مدیریت محتوا تخصصی تر باشد این سطح بندی ها جزیی تر میشود به عنوان مثال ایجاد یا ورود اطلاعات خود میتواند بر حسب نوع و دسته بندی محتوای دارای بخشهای متفاوتی باشد به عنوان مثال میتوان به سیستم گردش خبر در خبرگزاری ها اشاره کرد که در هر بخش اعم از ورود ، ویرایش و انتشار دارای دسترسی های متفاوتی می باشد .

نوع دیگر سطح بندی اطلاعات در سیتم های مدیریت محتوا سطح بندی اطلاعات براساس گروههای کاربری است که دارای 2 بخش کلی Fronted  و Backend  می باشد در این حالت هر کاربر در خصوص برخورد با محتوا در یکی از این دو دسته بندی قرار خواهد گرفت که در زیر به آن اشاره خواهیم کرد:

بخش Fronted  :

کاربر به عنوان میهمان فرض شده و صرفا به اطلاعات و محتوای بدون سطح بندی یا اطلاعات عمومی (Public)   دسترسی دارد .

کاربر باید دارای شناسه کاربری یا سطح اولیه دسترسی به اطلاعات باشد که در این حالت کاربر مجاز به دریافت اطلاعات براساس دسترسی بالاتر از میهمان است و میتواند اطلاعات دارای این سطح را با استفاده از نام کاربری و رمز عبور خود دریافت کند عمدتا این سطح از اطلاعات نیز دارای اهمیت زیادی از لحاظ نوع دسترسی نمی باشد .

کاربر دارای سطح دسترسی ویژه به اطلاعات بوده و قادر به دریافت اطلاعات با درصد اهمیت بالاتری را داراست که این اطلاعات پس از بررسی های خاص امنیتی به او نمایش داده میشود
هر کدام از این سطوح خود نیز دارای زیر بخش های جزیی تر برای دسته بندی اطلاعات بوده که براساس نیاز کاربران هر سیستم مدیریت محتوا متغیر میباشد .

بخش Backend  :

کاربر با امکان ورود اطلاعات این کاربر قادر است تا به پشت صحنه سیستم مدیریت محتوا دسترسی داشته و نقش یک نویسنده تا تولید کننده محتوا را ایفا کند ، این کاربر تمامی دسترسی های بخش Fronted  را ممکن است دارا باشد .

کاربر با امکان ویرایش مطالب این کاربر به عنوان ویراستار محتوای ورودی عمل کرده و تمامی دسترسی های کاربران قبلی را داراست .

کاربر با امکان انتشار مطالب که در واقع جزیی ترین بخش از مدیریت سیستم را داراست و از دسترسی تمامی کاربران قبلی بهره میبرد .

مدیران جز، مدیران ارشد، تعریف این دو سطح دسترسی به ساختار دسترسی ها در سیستم مدبریت محتوا بر میگردد .

سیستم های مدیریت محتوای از جهاتی دیگری نیز قابل بررسی هستند که از آن جمله شیوه ذخیره سازی محتوا آنهاست

شیوه های مرسوم در ذخیره سازی اطلاعات

شیوه ذخیره سازی خام اطلاعات :

در این شیوه اطلاعات بدون هیچ گونه تغییری و با فرمت اصلی ذخیره میشود ، این شیوه از لحاظ امنیتی دارای اشکالات فراوانی می باشد که آن جمله به عدم کنترل دسترسی به محتوا میتوان اشاره کرد .

شیوه ذخیره سازی اطلاعات بصورت فایل های تغییر یافته یا کد شده :

در این شیوه برای امنیت بیشتر اطلاعات تغییر شکل داده و از فرمت اصلی خود خارج میشود تا دسترسی به سورس اطلاعات تقریبا غیر ممکن شود ، عیب این شیوه عدم امکان پردازش های موازی بر روی اطلاعات میباشد .

شیوه ذخیره سازی در بانک اطلاعاتی :

در این شیوه اطلاعات با فرمتی خاص در بانک های اطلاعاتی دخیره شده و قابلیت پردازش و تعیین سطح دسترسی را دارا هستند ، این شیوه جزء پرکاربردترین شیوه در ذخیره اطلاعات بوده و دارای ضریب امنیتی بالایی نیز میباشد .

سیستم های مدیریت محتوا نسبت به نسل های اولیه خود کاملا تغییر یاقته اند و قادر شده اند تا بصورت همزمان و با استفاده از امکانات جدید انواع محتوا را بسادگی مدیریت و کنترل نمایند بدین ترتیب به جای استفاده از چندین سیستم مدیریت محتوا کافی است تا یک سیستم را با امکانات تکمیلی استفاده کرد به عنوان مثال سیستم مدیریت محتوای میترا قادر است تا یصورت همزمان محتوای متنی ، تصویری ، صوتی و فایلی را با هم مدیریت و سطح بندی نماید ، این سیستم مدیریت محتوا جزء نسل جدید سیستم های مدیریت محتوا که کاملا میتواند جایگزین سیستم های مدیریت محتوای قبلی باشد ، ساختار این نرم افزاری طوری طراحی شده که بتواند بطور همزمان چند نوع محتوا را به چند زبان در اختیار کاربر بگذارد بدون اینکه در ارایه مطالب اشتباهی رخ دهد ، همچنین قادر است تا اطلاعات و محتوا را با سطوح مختلف دسترسی دسته بندی نموده و در اختیار کاربران قرار دهد ، این سیستم مدیریت محتوا کاملا رایگان بوده و با استاندارد های فارسی سازگاری کامل را دارد و میتواند به عنوان بهترین انتخاب برای مدیریت محتوا بر روی وب در نظر گرفته شود .

مهم‌ترین ویژگی‌های سیستم مدیریت محتوا

• اقلام اطلاعاتی و ارتباط بین آنها را مدیریت می‌کند.

• امکان تعریف هر جز (یا صفحه) و موقعیت‌ آنها بر روی سایت را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

• ارتباطات مورد نیاز و کامل بین صفحات و اطلاعات موجود در آنها را ایجاد می‌کند.

• ایجاد و ویرایش صفحات، کارکرد اصلی این سیستم است.

• بین دسترسی‌ و بایگانی یکپارچگی ایجاد می‌کند.

• دارای موتوری برای انتشار و ایجاد صفحات اینترنتی‌ست

مزایای استفاده از سیستم مدیریت محتوا نسبت به طراحی سایت اختصاصی 

در موارد نادری ، ممکن است وب سایتی که در نظر دارید تا طراحی و پیاده سازی نمایید ، در بستر سیستم های مدیریت محتوا قابل تعریف نباشد (وب سایت خاص منظوره) که طبیعتا نیاز به برنامه نویسی اختصاصی خواهید داشت. ولی در اکثر مواقع وب سایتی که می خواهید , با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا ی موجود قابل اجراست . مزایای استفاده از نرم افزار سیستم مدیریت محتوا (cms) , نسبت به طراحی سایت اختصاصی عبارت اند از :

1.صرفه‌جویی در زمان ایجاد و به روزرسانی وب سایت ها :

در حالی که طراحی و پیاده سازی یک وب سایت اینترنتی به صورت اختصاصی , ماهها به طول می انجامد ، قراردادن اطلاعات سایتتان در قالب یک سیستم مدیریت محتوا (cms) از پیش طراحی شده ، بیش از یکی دو هفته طول نخواهد کشید .  این صرفه جویی در زمان ، احتمالا محرک بسیار خوبی برای طراحی وب سایت شما با یک نرم افزار مدیریت محتوا یا cms است .یک سیستم مدیریت محتوای حرفه ای کلیه نیازهای مشتریان را پیش بینی کرده و پس از درخواست مشتری برای طراحی وب سایت ، کافی است نسخه ای از یک وب سایت طراحی شده توسط نرم افزار cms ، بر روی وب قرار گیرد . با این توصیف هزینه طراحی و پیاده سازی یک وب سایت  اینترنتی به شدت کاهش می یابد .

2.پشتیبانی مطمئن تر :

 با توجه به اینکه طراحی وب سایتهای اختصاصی ، معمولا یک بار برای شما و متناسب با نیاز شما انجام می شود و برای سایرین کاربردی ندارد ، لذا چنانچه تیم طراح سایت از پشتیبانی آن سر باز زد ، کس دیگری نیز نخواهد توانست وب سایتی که دیگران نوشته اند را پشتیبانی کند لذا نمی توانید تجارت خود را بر این اساس پایه ریزی نمایید . این در حالی است که شرکتهای طراحی وب سایت که صاحب سیستم های مدیریت محتوا می باشند ، با تعداد زیادی مشتری مواجه اند که قبلا برای ایشان از این نرم افزار استفاده نموده اند . طبیعتا این شرکتها می بایست پشتیبانی کاملی از سیستم مدیریت محتوای خود به عمل آورند تا شانس باقی ماندن در بازار پر رقابت امروز را داشته باشند.

3.انعطاف‌پذیری بیشتر :

سیستم های مدیریت محتوا ، بسیار انعطاف پذیرتر از وب سایت های خاص منظوره اند ، چرا که تیم های تحلیل یک سیستم مدیریت محتوا ، می بایست انواع وب سایت های قابل راه اندازی با نرم افزار را در نظر گرفته و راهکارهایی را پیشنهاد کنند که طی آن پیاده سازی یک وب سایت اینترنتی با ترکیب قابلیت های نرم افزار ، قابل پیاده سازی باشد.لذا می بایست از مستندات , آموزش و سادگی بیشتری برخوردار باشند.

4.امنیت بالاتر وب‌سایت :

با عنایت به اینکه تعداد زیادی وب سایت به کمک سیستم های مدیریت محتوا راه اندازی شده است ، لذا شرکت طراح دائما در حال رفع ایراد , ارتقاء قابلیت ها و افزایش امنیت آن است . به عبارت بهتر باید گفت ، چنانچه یک وب سایت اینترنتی خاص منظوره طراحی شده توسط یک شرکت طراح سایت ، هک شود ، قابل مقایسه با هک شدن نرم افزاری نیست که صدها ، بلکه هزاران وب سایت از آن استفاده نموده و هک شدن سیستم مدیریت محتوای مورد استفاده در طراحی آن ها به معنای هک شدن تمامی آن وب سایت های اینترنتی خواهد بود ، بنابراین برای تیم طراح معقول خواهد بود که زیر بار هزینه های هنگفت امنیت رفته و نرم افزار مدیریت محتوای خود را امن کنند. این در حالی است که برای یک تک سایت ، احتمالا ، نه برای شرکت طراح وب و نه برای مشتری ای که سایت برای وی طراحی و پیاده سازی می شود ، به صرفه نخواهد بود که پذیرای هزینه بالایی برای امنیت  باشند.

5.شما می دانید و می بینید چه چیزی را خریداری می نمایید :

وقتی شما از یک شرکت طراح سایتی می خواهید تا وب سایت اختصاصی برای شما طراحی کنند ، نمی دانید نهایتا برآیند تلاشهای انجام شده بعد از چندین ماه در آن شرکت چه خواهد شد و آیا محصول نهایی ، همان چیزی است که شما در ذهن می پروراندید . این در حالی است که وقتی شما طراحی سایت خود را با یک سیستم مدیریت محتوا یا cms انجام می دهید ، می دانید و می بینید چه چیزی را خریداری می کنید. بنابراین به جای تصمیم گیری انتزاعی و بدون نگرش ، می توانید یکی از نرم افزارهای مدیریت محتوای موجود را انتخاب کنید.

6.وجود مستندات ، راهنما و آموزش کافی :

 شرکت های طراحی وب سایت های اینترنتی ، برای ارائه آموزش به کاربران سیستم مدیریت محتوای خود ، مستنداتی را فراهم می آورند ، تا .مدیران وب سایت های اینترنتی با مراجعه به این راهنماها یا مستندات ، بتوانند بدون وابستگی به تیم پشتیبانی شرکت طراح سایت ، وب سایت اینترنتی خود را مدیریت نموده و محتوای وب سایت را آپدیت نمایند ، اما داستان برای یک وب سایت اختصاصی ، به شکل کامل متفاوت بوده و تیم برنامه نویسی ، فرصت زیادی برای تولید محتوای مستنداتی که صرفا در یک وب سایت اینترنتی مورد استفاده قرار می گیرد ، نخواهند گذاشت.

انواع سیستم های مدیریت محتوا

1ـ سیستم مدیریت محتوای سازمانی :

سیستم مدیریت محتوای سازمانی سیستمی است که مراحل ایجاد ،مدیریت ،ذخیره سازی ،نگهداری و ارایه محتوا به مفهوم وسیع آن یعنی کلیه مکاتبات ، ارتباطات ،تصاویروفیلم های مربوط به رویدادها و جلسات و نیز مستندات مربوط به فرایندهای سازمان را مکانیزه می کند.

2ـ سیستم مدیریت محتوای مولفه ای :

دراین سیستم مدیریت محتوا ،محتوا در سطوح زیر مستندات برای استفاده مجدد ذخیره و مدیریت می شود.این نوع از سیستم های مدیریت محتوا 5 عملکرد اصلی دارند :

ü      ابقای امنیت

ü      مدیریت موضوع

ü      مدیریت سرور

ü      مدیریت بازرسی

ü      نگهداشت گزارشات

3ـ سیستم مدیریت محتوای وب (webcms ):

سیستم مدیریت محتوای وب ،یک cms است که جهت ایجاد و مدیریت محتوای متناسب با وب بکار می رود.Wcms ها جهت مدیریت حجم بالائی از داده های پویا که قابلیت نمایش در محیط وب را دارند بکار می روند .همچنین روند ایجاد ، ویرایش ،مدیریت نگهداشت پایگاه های اطلاع رسانی را تسهیل می کنند.سیستم مدیریت و محتوای وب ابزار نگارش و سهولت استفاده را برای کاربرانی با دانش فنی محدود فراهم می آورد.از امکانات این دسته از سیستم های مدیریت محتوا می توان به موارد ذیل اشاره داشت:

ü      قالب های خودکار

ü      قابلیت ویرایش آسان محتوا

ü      مجموعه ویژگی های قابل تنظیم

ü      قابلیت ارتقاء جهت تطبیق با استاندارد های وب

ü      مدیریت گردش کار

ü      مدیریت اسناد

ü      مجزای سازی محتوا

  انواع سیستم های مدیریت محتوا به لحاظ نرم افزاری 

 سیستم های مدیریت محتوا یا cmsها دارای انواع گوناگونی هستند . از نظر طرز تلقی نرم افزار از محتوا و سیاست کلی و محوری به روزرسانی ,  سیستم های مدیریت محتوی می توانند در یکی از دسته های زیر طبقه بندی شوند :

•سیستم مدیریت محتوای صفحه محور (page base cms) :

این نرم افزارهای مدیریت محتوا (cmsها) واحد اطلاعاتی وب سایت را صفحه در نظر گرفته اند . به عبارت دیگر سایت را هویتی متشکل از صفحات می دانند و لذا تمام سعی خود را مصروف مدیریت صفحه می کنند و به مدیر سایت امکان ایجاد صفحاتی مجزا , دارای لینک به دیگر صفحات , و قابل ذخیره سازی روی سرور هاست به یکی از فرمت های htm , html , asp , php , jsp , ... را می دهند . نقطه کمال اینگونه سیستم های مدیریت محتوا یا CMS ها حداکثر پیاده سازی محیطی با توانایی های macromedia dreamwaver است . جستجو در این سایت ها بر اساس اطلاعات متنی موجود در صفحات است و عبارت search شده را در هر صفحه ای که یافت , لینک آن صفحه را خواهد آورد . استفاده از اینگونه نرم افزارهای مدیریت محتوا دارای ویژگی ها و مزایا و معایبی است :

با اینگونه سیستم های مدیریت محتوا یا cms ها می توان وب سایت های مقیاس کوچک (small web) -  از 10 صفحه تا 100 صفحه - و وب سایت های مقیاس متوسط (medium web) - از 100 صفحه تا 1000 صفحه - را پیاده سازی کرد . لکن راه اندازی سایت های مقیاس بزرگ (large web) - از 1000 تا 10000 صفحه - و بالاتر با چنین سیستم های مدیریت محتوایی میسر نیست. زیرا اینگونه نرم افزارهای مدیریت محتوی , اصولا از بانک اطلاعاتی استفاده نمی کنند و ایجاد صفحات بصورت دستی است .

اینگونه سیستم های مدیریت محتوا یا cms ها ، انعطاف پذیری فوق العاده ای در طراحی دلخواه ظاهر گرافیکی صفحات اصلی و صفحات داخلی وب سایت در اختیار می گذارند ، به نحوی که کاربر می تواند هر کدام از صفحات داخلی خود را  به نحو دلخواه طراحی کند.البته تغییر کلیات گرافیکی وب سایت از صفحات اول به صفحات داخلی , در هیچ وب سایت رسمی جایگاهی ندارد و  اگر در سایتی مانند yahoo با حرکت به صفات داخلی شمای وب سایت عوض می شود به این خاطر است که مثلا بخش آب و هوای یاهو weather.yahoo.com خود در واقع وب سایتی مجزا با کارکردی مجزا است که بصورت زیرمجموعه ای از مجموعه عظیم یاهو دیده می شود .

کاربری که قصد دارد سایت خود را با چنین نرم افزارهای مدیریت محتوایی مدیریت کند , باید تا حدود زیادی از طراحی وب و html سر در بیاورد . به عبارت دیگر کاربری این سیستم  های مدیریت محتوا , مانند کاربری microsoft front page یا macromedia dreamwaver می باشد با این تفاوت که این نرم افزار تحت وب است .امروزه که نرم افزارهای  microsoft front page یا macromedia dreamwaver  خود امکان اتصال با وب هاست را دارند و کسی که به کاربری انها آشنا باشد براحتی می تواند از روی کامپیوتر خود سایت را بصورت page base مدیریت کند ، نیازی به خرید نرم افزار سیستم مدیریت محتوای تحت وب به شکل صفحه محور نیست .

•سیستم مدیریت محتوای قابلیت محور (future base cms):

این گونه سیستم های مدیریت محتوا یا cmsها بر اساس قابلیت های مورد نیاز مشتریان بنیان گذاری شده اند . به عبارت دیگر اکثر وب سایتهای اطلاع رسانی و پرتال های اینترنتی متشکل از بخش های مختلفی می شوند که معمولا عبارت است از : مدیریت منو ، مدیریت گالری تصاویر یا آلبوم عکس ، مدیریت اعضا ، مدیریت لینکستان و ... .بنابراین ، در اینگونه از نرم افزارها ی مدیریت محتوا , مدیر سایت ، صفحات را مدیریت نمی کند , بلکه با استفاده از قابلیت های مذکور , محتوا را وارد در ساختار بانک اطلاعایتی می نماید و سپس خود نرم افزار مدیریت محتوا یا cms ، اطلاعات را در قالب صفحات سازماندهی خواهد کرد .

به این ترتیب مدیر وب سایت بدون آشنایی با آنچه در پس پرده مسائل فنی اتفاق می افتد اطلاعات را در فرم ها وارد کرده و سیستم با ذخیره سازی این اطلاعات در بانک اطلاعاتی , سایت را سازماندهی می کند .  محاسن و معایب این گونه از نرم افزارهای مدیریت محتوا عبارتند از :

با اینگونه سیستم های مدیریت محتوا یا cms ها می توان علاوه بر سایت های مقیاس کوچک و مقیاس متوسط , وب سایت های مقیاس بزرگ (large web) - از 1000 تا 10000 صفحه - و بالاتر را نیز به راحتی طراحی و پیاده سازی نمود . زیرا اینگونه نرم افزارهای مدیریت محتوا , اصولا از بانک اطلاعاتی استفاده می کنند و ایجاد صفحات بصورت اتوماتیک است .

اینگونه نرم افزارهای مدیریت محتوا یا cms ها انعطاف زیادی در طراحی ظاهر گرافیکی ساختار کلی سایت ندارند و لذا همیشه شمای گرافیکی ثابتی بر همه صفحات حاکم است . گرچه طراحی داخلی صفحات می تواند بسیار قوی انجام شود .

کاربری که قصد دارد وب سایت خود را با چنین سیستم مدیریت محتوایی مدیریت کند , لازم نیست از مسائل فنی طراحی وب و html سر در بیاورد . زیرا این کار به صورت اتوماتیک و پشت صحنه برای وی انجام می شود .

اصولا کاربری و کار با این نرم افزارهای مدیریت محتوا قابلیت محور آسان تر ، دلپزیر تر و کاربر پسندتر می باشد ، زیرا برای ایجاد یک خبر ، به راحتی وارد بخش مدیریت اخبار شده و خبر مورد نظرتان را ایجاد می کنید و کاربران می دانند که برای ایجاد هر تغییری به چه بخشی نیاز دارند.

آشنایی باخصوصیات سیستم های مدیریت محتوا معتبر

این خصوصیات را به 5 شاخه کلی تقسیم بندی کرده، سپس به شرح تفصیلی آنها می پردازیم:

1-ایجادمحتوا
2-مدیریت محتوا

3-انتشار
4-نمایش
5-قراردادودادوستد

ایجاد محتوا:

 قابلیتی است که مؤلفین آثار (نویسندگان محتوا) برای استفاده از CMS به آن نیازمندند.
ملزومات این بخش عبارتند از:

  • محیط تألیف یکپارچه

سیستم مدیریت محتوا باید محیط قدرتمند و یکپارچه ای را برای مؤلفین آثار فراهم آورد. بدین ترتیب مؤلفین می توانند از امکانات گسترده جهت ایجاد محتوا در CMS استفاده نمایند.

  • جداسازی محتوا و محیط نمایش آن

ایجاد فرمت های مختلف نشر بدون جداسازی محتوا و محیط نمایش آن امکان پذیر نمی باشد. تألیف باید بر مبنای شیوه ها به گونه ای بوده که قالب نوشته ها در هنگام انتشار بر روی محتوا پیاده سازی گردد.

  • تألیف چند کاربری (Multi-user)

CMS شمال چندین مؤلف می باشد. امکاناتی نظیر قفل رکورد ها (Record Locking) موجب پیشگیری از برخورد و تداخل تغییرات در محتوا بهنگام ویرایش محتوا می گردد.

  • تک منبع کردن (استفاده مجدد از محتوا)

یک صفحه و یا حتی یک پاراگراف ممکن است بارها در متون مختلف استفاده شده و یا به گروه های مختلف کاربری نمایش داده شود.

این یکی از ملزومات نمایش محتوا در سکو های مختلف نظیر اینترانت و اینترنت از یک منبع واحد می باشد.

  • ایجاد Metadata

قرار دادن Metadata (ایجاد کننده، موضوع، کلمات کلیدی و ...) بهنگام مدیریت یک منبع اطلاعات بزرگ امری حیاتی است.

  • لینک سازی قدرتمند

مؤلفین لینک ها (پیوند های) متعددی را بین صفحات مختلف ایجاد می نمایند که این پیوند ها باید در برابر بازسازی و گسترش ساختار سیستم پایدار باشد.

  • تألیف غیر فنی

مؤلفین نباید برای ایجاد محتوا به دانستن HTML یا اطلاعات فنی نیاز داشته باشند.

  • استفاده آسان - راندمان بالا

یک CMS موفق، سیستمی است که ایجاد، سازماندهی و مدیریت محتوا در آن آسان باشد.

مدیریت محتوا:

 هسته اکثر سیستم های مدیریت محتوا یک انبار مرکزی اطلاعات است که توسط ابزار متعددی جهت ویرایش محتوا پشتیبانی می گردد.

ملزومات این بخش عبارتند از:

  • کنترل نسخه (Version) و آرشیو محتوا

کنترل اکید نسخه محتوا برای ایجاد اعتبار قانونی، تهیه نسخه های پشتیبانی و بازیافت اطلاعات الزامی است. رابطی ساده اما قدرمتند جهت ارائه چنین امکاناتی مورد نیاز می باشد.

  • بهبود جریان محتوا بین کاربران (Workflow)

ایجاد محتوای نامتمرکز وابستگی شدید به یک مدل قدرتمند "بهبود جریان انتقال محتوا از یک کاربر به کاربر دیگر" دارد که به راحتی سفارشی سازی شده و در برابر تغییرات درون سازمانی انعطاف پذیر باشد.
-- نیازهای مؤلفین خو را درک کنید، چراکه آنها هستند که عمده کارهای سخت را انجام می دهند.

  • امنیت

سطوح امنیتی مناسب و متعدد و بازرسی های دنباله دار (فرآیندهای قابل پیگیری بعد از انتشار یا ایجاد تغییرات) جهت حفاظت از یکپارچگی محتوا مورد نیاز است.

  • قابلیت یکپارچه سازی با سیستم های دیگر

یک سیستم مدیریت محتوا عموماً تنها یکی از سیستم هایی است که جهت نمایش اطلاعات بر روی اینترانت یا سایت اینترنتی استفاده می گردد.

یک سیستم مدیریت محتوای سازمانی تنها زمانی می تواند موفق باشد که قابلیت یکپارچه سازی کامل و شفاف با دیگر سیستم های سازمانی را داشته باشد.

مکانیزم های حصول این شرایط بطور شفاف مستند سازی شده و بر پایه استاندارد های معتبر صنعت بنا نهاده شده باشد.

  • گزارشگیری

یک CMS باید گستره وسیعی از گزارش ها را برای مدیران و کاربران ارائه نماید. در حالت ایده آل یک سیستم مدیریت محتوا باید کلیه وقایع را به محض وقوع گزارش دهد.

-- یک CMS با گسترش سازمانی در صورت عدم اطلاع و دخالت کلیه سهامداران از ابتدای امر حتماً متوقف خواهد شد.

انتشار و نمایش:

موتور نشر CMS، محتوای ذخیره شده در انبار مرکزی اطلاعات را بازیابی کرده و صفحات نهایی را جهت نمایش تولید می نماید.

ملزومات این بخش عبارتند از:

  • Stylesheets یا صفحات قالب بندی

ظاهر نمایش توسط صفحات قالب بندی کنترل می گردد. استفاده از این نوع صفحات قابلیت توسعه و انعطاف پذیری ایجاد می نماید.

  • قالب صفحات

آرایش کلی صفحات از طریق قالب ها تعیین می گردد. بطور ایده آل یک رابط غیر فنی برای طراحی و مدیریت قالب ها باید ایجاد شود.

  • توسعه پذیری

درج "ریزکدها" (Snippets) یا معادل آنها جهت ایجاد کارکرد های اضافی باید کار ساده ای باشد. CMS باید فرآیند "بهبود پیوسته" (Continual Improvement) را در طراحی رابط ها پشتیبانی کند.

  • پشتیبانی از فرمت های متعدد

CMS باید محتوا را به فرمت های متعدد نظیر HTML، نسخه چاپی، PDF و WAP (فرمت پشتیبانی شده توسط دستگاه هایی نظیر PDA و تلفن های همراه) منتشر کند و نیز قابلیت افزودن فرمت های جدید با پیشرفت تکنولوژی و توسعه سیستم را داشته باشد.

  • شخصی سازی

بسته به سطح دسترسی کاربران و یا Metadata محتوا، اطلاعات متفاوتی نمایش داده می شود. البته این بخش بیشتر در مورد پورتال های بزرگ سازگار است.

  • آمار استفاده

CMS باید آمار جامعی از مراجعات نظیر صفحات محبوب، مراجعات روزمره و استفاده از جستجو را جمع آوری نموده و نمایش دهد.

این اطلاعات میزان موفقیت سایت را مشخص نموده و موضوعات و چگونگی استفاده از سایت را شناسایی می نماید.

  • قابلیت دسترسی

CMS باید از استانداردهایی نظیر WAI مخفف W3C Web Accessibility Initiative پیروی کند.

  • پشتیبانی مرورگرها

صفحات باید بطور صحیح در تمامی مرورگرهای وب نظیر Internet Explorer, Firefox, Netscape, Opera و ... نمایش داده شوند.

نیز باید مشخص شود که CMS با کدام نسخه های مرورگرها سازگاری کامل دارد.

  • کارکرد محدود (سمت کاربر)

ممکن است بخواهید تکنولوژی های سمت کاربر نظیر Java, JavaScript, Flash و غیره را که برای نمایش سایت مورد نیاز هستند را محدود کنید. توجه این امر در مورد یک سایت نسبت به یک ایرنترانت از اهمیت بالاتری برخوردار است.

  • سرعت

حجم صفحه باید طوری تنظیم شود که زمان بارگذاری آن برای کاربر قابل قبول باشد، به عبارتی زمان انتظار طوری باشد که کاربر خسته نشود.

  • HTML معتبر

کلیه صفحات باید با جدیدترین مشخصات و استاندارد های HTML سازگاری داشته باشند. این امر موجب می گردد تا بیشترین سازگاری نمایش در بین مرورگرهای وب حاصل گردد.

  • ناوبری مؤثر

CMS باید شرایط پایدار و فراگیر جهت ناوبری آسان سیستم برای کاربران فراهم آورد.

  • داده های نمادین (Metadata)

کلیه صفحات باید جهت جستجو و فهرست سازی مؤثر دارای Metadata کافی باشند. درج Metadata نیز باید بر پایه استاندارد هایی نظیر Dublin Core صورت پذیرد.

نکته: علاوه بر هزینه مالی، بهای یک CMS شامل تواناییها و منابع نیروی انسانی و زمان مورد نیاز در سازمان شما می باشد.

قرارداد و داد و ستد:

 ملزومات مدیریت پروژه و داد و ستد نیز باید توسط CMS برآورده شوند.

ملزومات کلیدی این بخش عباتند از:

  • آموزش

فروشنده باید لیستی از کلیه آموزش های موجود و خدمات آموزشی خود در خصوص CMS را ارائه کند.

  • مستندات

CMS باید مستندات کامل در سطوح کاربران، مدیران و توسعه گران داشته باشد.

  • ضمانت

فروشنده باید خدمات دوره ضمانت را پس از فروش CMS به مشتریان ارائه نماید.
* چنین حالتی زمانی صادق است که کاربر مبلغی بابت خرید
CMS پرداخت کرده باشد و شامل پروژه های Open Source و نرم افزارهای آزاد نمی شود.

  • توافقنامه های نگهداری

فروشنده باید شرح برنامه های پشتیبانی شامل سطوح نگهداری و فرآیندهای ارتقاء سیستم را مشخص نماید.
* چنین حالتی زمانی صادق است که کاربر مبلغی بابت خرید
CMS پرداخت کرده باشد و شامل پروژه های Open Source و نرم افزارهای آزاد نمی شود.

  • منابع مورد نیاز

کلیه منابع از قبیل سخت افزار، نرم افزار و سیستم عامل مورد نیاز CMS باید ذکر شوند.

  • تواناییهای مورد نیاز

فهرستی از تواناییها و اطلاعاتی که درون سازمان شما نیاز است تا بتوان CMS مورد نظر را نگهداری و سفارشی سازی کرد نیز باید ذکر شوند.

  • هزینه ها

هزینه های مربوطه نظیر هزینه های ثابت CMS و نیز هزینه های متغیر به ازای هر کاربر (per-seat) باید ذکر شود. گزینه آخر بیشتر شامل سازمان های بزرگ می شود.

  • مقیاس پذیری

سطوح بارگذاری (حداکثر بارگذاری، حداکثر ترافیک سیستم و حداکثر تعداد کاربر در آن واحد) که توسط CMS قابل پشتیبانی بوده و نیز سخت افزار و نرم افزار مورد نیاز جهت افزایش کارکرد سیستم باید ذکر شوند.

  • محدودیت های فناوری اطلاعات (IT)

سخت افزار و نرم افزار اساسی که CMS بدون وجود آنها فعالیت نمی کند نظیر سیستم عامل ها، بانک های اطلاعاتی یا سرورهای بخصوص مشخص شوند.

  • سایت های مرجع:

فروشنده باید فهرست تعدادی از سایت های مرجع که CMS در آنها با موفقیت نصب و راه اندازی شده است را ارائه نماید. این سایت ها باید با خصوصیات سازمان شما مطابقت داشته باشند.
CMS های اطلاعاتی:

این سیستم ها معمولا کار طراحی صفحات سایت را انجام نمیدهند . بلکه کارشان مدیریت اطلاعات یک سایت است . امکاناتی که این سیستم ها دارند تقریبا بشرح زیر است :

1- امکان فرستادن اطلاعات به سایت توسط چند کاربر

2- آرشیو بندی اتوماتیک اطلاعات بر اساس تاریخ و موضوع

3- ایجاد امکان جستجو در اطلاعات قبلی

4- ایجاد لینک دائم برای هر مطلب و متا تگ برای آن

5- و امکانات جانبی دیگر مثلا ایجاد یک صفحه بعنوان لینکستان و ...

 CMS های اطلاعاتی معروف

o       MovableType

o       PHPnuke

o       php bb

o       wordpress

سیستم مدیریت محتوایی که انتخاب می کنید می بایست بر اساس نیاز خود و برای خدمات و مواردی باشد که شما بر روی ان متمرکز هستید در حقیقت ابتداباید ببینید چه چیزی می خواهید؟ یک وب سایت  استاتیک می خواهید؟  یک بروشور آنلاین؟ یا  به طور کامل عملکرد سایت،  تجاری خواهد بود؟ و یا شاید می خواهد واقعا رسانه های سنگین را با هزار تن از ویدئو ، عکس ، و فایلهای صوتی در وب سایتتان قرار دهید و یا یک وبلاگ داشته باشید؟ کمی  تمرکزتان را بیشتر کنید به اصل مطلب. هدفتان را ابتذا مشخص کنید. سیستم مدیریت محتوایی که انتخاب می کنید باید سازگاری کامل با ایده های شما باید داشته باشد مثلا اگر می خواهید وبلاگ داشته باشید خوب باید سیستم مدیریت محتوا  شما باید امکانات و اکستنشن های مربوط به وبلاگ نویسی را دارا باشد. اگر می خواهید یک فروشگاه داشته باشید باید سیستم مدیریت محتوا حتما از دیدگاه دیگری بررسی کنید و سیستم مدیریت محتوا انتخاب کنید که قابلیت فروشگاه انلاین و خدمات از قبیل فروش انلاین و پرداخت را داشته باشد. به اجمال به معرفی 7 سیستم مدیریت محتوای برتر می پردازیم :

۱- وردپرس WordPress

wordpressdashboard

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا کاملا رایگان و اپن سورس هست ( بر پایه مجوز GPL ) که شما بوسیله آن قادر خواهید بود براحتی یک وبلاگ – فوتوبلاگ – پادکست – گالری و … بسازید.وردپرس توسط زبان بسیار محبوب PHP نوشته شده و از قدرت MySQL برای ذخیره داده ها استفاده می کند.دو هدف اصلی سازندگان وردپرس راحتی کاربر در کار با این سیستم و رعایت استاندارد های جهانی هست. بهمین منظور شاید شما امکاناتی را که در یک CMS مشاهده می کنید بطور تمام و کمال در وردپرس نمی بینید. به همین منظور سازندگان وردپرس با کد نویسی دقیق و کامل و در اختیار قرار دادن امکانات و API های فراوان برای توسعه دهندگان این امکان رو ایجاد کرد که دیگران بتوانند براحتی اقدام به ساخت و توسعه افزونه برای وردپرس بکنند.

۲-سیستم مدیریت محتوای رادیانت  Radiant CMS

radiantcms

رادیانت از جمله سیستم های مدیریت محتوای گمنام و نوپایی هست که بسیار ساده طراحی شده و انتخاب بسیار مناسبی برای راه اندازی سایت های ساده هست سیستم مدیریت محتوای هست که اینده بسیار درخشانی دارد ودر اینده این سیستم مدیریت محتوا حرفهای بسیاری برای گفتن خواهد داشت.

۳-سیلور استریپ  SilverStripe

silverstripeblog

سیلور استریپ یکی از فوق العاده ترین سیستم های مدیریت محتوایی هست که تا به امروز دیده ام واقعا فوق العاده هست این سیستم مدیریت محتوای قسمت مدیریت این سیستم مدیریت محتوا وافعا فوق العاده هست. سیلور استریپ کاملا رایگان هست بسیار سریع ، انعطاف پذیری بسیار بالا از جمله مواردی هست که در این سیستم خودنمایی می کند.

۴-جوملا  Joomla!

Joomla_3جوملا! (Joomla!) نام یک نرم‌افزار آزاد و متن باز برای مدیریت محتوای اینترنتی است. اما جوملا! به زبان PHP نوشته شده‌است و از پایگاه دادهٔ MySQL استفاده می‌کند. قابلیت‌های جوملا! شامل امکان بارگذاری موقت در حافظه برای بهبود کارایی (caching)، ایجاد فهرست خودکار، ارسال خبر از طریق پروتکل RSS، ارائهٔ نسخه قابل چاپ، بخش‌های کوتاه خبری، تالار گفتگو، نظر سنجی، تقویم، جستجوی اینترنت و پشتیبانی از زبان‌های متعدد (از جمله فارسی) است.

۵-تایپو لایت TYPOlight

typolighteditor

TYPOlight با استفاده از PHP5 و آژاکس و شامل قابلیت برای صفحات استاتیک ، بلاگ ها ، خبرنامه ها ، و تقویم ها ، در میان بخش های دیگر. و مدیرت قوی است که هم با ارائه یک تن از قابلیت. هستند میانبر را برای انجام همه چیز ، از ایجاد فرم ها از جمله به محتوای فلش وجود دارد. مطالب و محتوا در داخل ماژول ، که می توان با CSS باینکه می شود نمایش داده می شود. خروجی XHTML سختگیر در دسترس است. آن را نیز ارائه می دهد mootools و حمایت از  GZip  می باشد

۶- دروپال  Drupal

drupal1

دروپال یک سیستم مدیریت سایت مبتنی بر وب و ماژولاراست که با زبان برنامه نویسی قدرتمند PHP نوشته شده است. دروپال  از بانک اطلاعات MySQL بهره میگیرد. دروپال همچنین یک سیستم باز متن هست. دروپال یکی از بهترین های سیستم های مدریت محتوا برای ایجاد وب سایت خبری ، شخصی ، تخصصی و انجمن های عمومی و … است. دروپال  تا کنون چندین بار بعنوان بهترین cms سال برگزیده شده است.

۷-سیستم مدیریت محتوای ساده ساخت  CMS Made Simple

cmsmadesimple

از جمله سیستم های مدیریت محتوایی که در سال گذشته سومین سیستم مدیریت محتوای برتر شناخته شده است. به معنای واقعی خیلی ساده ساخته شده است . خروجی و سادگی و سرعت از مزیت های این سیستم مدیریت محتوا هست که قابلیت های فراوانی دارد.


نگاهی گذرا به وردپرس

http://esmaeil.net/wp-content/uploads/2011/07/wp_logo.gif

 

تاریخچه

1ـ در ماه می از سال ۲۰۰۳ میلادی بود که همکاری مشترک Matt Mullenweg و Mike Little به صورت نسخه‌ی ۰٫۷ از پلتفرم بلاگ‌نویسی وردپرس انتشار یافت.

۲- در دسامبر همان سال، ویکی وردپرس که امروز با نام WordPress Codex‌ شناخته می‌شود، شروع به کار کرد.

۳- در ماه می سال ۲۰۰۴ نسخه ۱٫۲ وردپرس امکان پشتیبانی از Plugin ها را یافت.

۴- در فوریه سال ۲۰۰۵، امکان مدیریت قالب به وردپرس نسخه ۱٫۵ و در دسامبر همان سال امکان بارگذاری تصاویر به وردپرس نسخه‌ی ۲ اضافه شد.

۵- اولین گردهمایی وردپرس در سانفرانسیسکو و در سال ۲۰۰۶ برقرار شد.

۶- امکان پشتیبانی از widget ها در ماه می از سال ۲۰۰۷ به وردپرس اضافه شد.

۷- در جولای ۲۰۰۸، امکان ردیابی تغییرات و نوشتن مطلب به سادگی از هر جای وب برای وردپرس نسخه ۲٫۶ فراهم شد.

۸- در ژوئن ۲۰۰۹، امکان نصب خودکار قالب‌ها از طریق پانل مدیریتی وردپرس فراهم شد. در همین سال و در ماه اکتبر بود که اعلام شد وردپرس بزرگترین برند مورد استفاده توسط کاربران CMS ها در دنیاست.

۹- در ژوئن ۲۰۱۰، پروژه‌ی WordPress Multi Site با پروژه‌ی وردپرس معمولی ادغام شد.

۱۰- در سپتامبر ۲۰۱۰ مالک وردپرس آقای مت مولنوگ اعلام کرد که امتیاز نام تجاری وردپرس را از مالکیت حقیقی خود به مالکیت حقوقی موسسه‌ی وردپرس منتقل می‌کند.

۱۱- در همین ماه، شرکت مایکروسافت، صفحه‌ی اینترنتی پروژه‌ی Windows Live Spaces را با سیستم مدیریت محتوای وردپرس ایجاد کرد.

آمار و ارقام:

۱۲از بین ۱ میلیون وب‌سایت برتر رتبه‌بندی شدن در وب‌سایت الکسا، ۲۲٫۵ درصد وب‌سایت‌های این لیست از CMS استفاده می‌کنند که از بین این وب‌سایت‌ها ۱۲٫۴ درصد WordPress را نصب کرده‌اند. این یعنی اینکه وردپرس سهم ۵۵٫۳ درصدی از بازار CMS دنیا را در اختیار دارد. پس از وردپرس، جوملا با ۱۰٫۸ درصد در میان وب‌سایت‌های بنا شده توسط CMS در مکان دوم قرار دارد و Drupal با ۶٫۳ درصد در رتبه‌ی سوم است.

۱۳- در سپتامبر ۲۰۱۰ از میان بیش از ۲۷ میلیون وب سایت وردپرسی، ۱۳٫۹ میلیون وب‌سایت در سایت WordPress.com و ۱۳٫۸ میلیون وب‌سایت هم از طریق نصب وردپرس بر روی هاست شخصی مدیریت می‌شده‌اند.

۱۴- از میان ۱۳٫۸ میلیون نسخه‌ی نصب شده‌ی وردپرس بر روی هاست شخصی، ۵۷ درصد کاربران از نسخه‌ی ۲ و ۴۲٫۹ درصد از نسخه‌ی ۳ و نزدیک به یک دهم درصد از نسخه‌ی ۱ استفاده می‌کنند.

۱۵- وبلاگ‌های وردپرسی به بیش از ۱۲۰ زبان در دنیا مدیریت می‌شوند. از میان این زبان‌ها انگلیسی ۶۶ درصد، اسپانیایی ۸٫۷ درصد و پرتغالی ۶٫۵ درصد را به خود اختصاصا داده‌اند تا رتبه‌های اول تا سوم را از آن خود کنند.

۱۶- روزانه تقریبا ۳۵۰ هزار پست و ۴۰۰ هزار دیدگاه در وبلاگ های وردپرسی منتشر می‌شود.

۱۷- تا سپتامبر ۲۰۱۰، نسخه‌ی سوم وردپرس بیش از ۲۳ میلیون و ۲۱۱ هزار و ۶۵۰ بار دانلود شده است. این نسخه بیش از ۱۲ هزار افزونه و بیش از ۱۲۸۵ قالب را پشتیبانی می کند.

۱۸- بر اساس آمارهای منتشر شده توسط گوگل در مورد ۱۰۰۰ وب‌سایت پر بازدید جهان، وب سایت wordpress.com در سپتامبر ۲۰۱۰ دارای ۹۶ میلیون بازدید کننده‌ی مستقل و در مجموع، بیش از یک میلیارد و یکصد میلیون بازدید بوده است. که به معنای رتبه‌ی ۱۵ در میان کل وب‌سایت‌ها در جهان و رتبه‌ی اول در میان سرویس دهندگان سیستم مدیریت محتوا می باشد.

انتقال از دروپال به وردپرس۱۹- تقریبا ۰٫۸ درصد از بین ۱۰۰۰ وب‌سایت برتر جهان از وردپرس استفاده می‌کنند

وردپرس چیست؟

ورددپرس سیستمی متفاوت با سیستم های مدیریت محتوای دیگر می باشد. سیستمی برای مدیریت یک وبلاگ،سیستمی که می توان به جرات گفت بهترین سیستم برای کسانی هست که می خواهند بدون دردسر فقط وبلاگ بنویسند.

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا کاملا رایگان و اپن سورس هست ( بر پایه مجوز GPL ) که شما بوسیله آن قادر خواهید بود براحتی یک وبلاگ – فوتوبلاگ – پادکست – گالری و … بسازید.

وردپرس توسط زبان بسیار محبوب PHP نوشته شده و از قدرت MySQL برای ذخیره داده ها استفاده می کند.

دو هدف اصلی سازندگان وردپرس راحتی کاربر در کار با این سیستم و رعایت استاندارد های جهانی هست. بهمین منظور شاید شما امکاناتی را که در یک CMS مشاهده می کنید بطور تمام و کمال در وردپرس نمی بینید. به همین منظور سازندگان وردپرس با کد نویسی دقیق و کامل و در اختیار قرار دادن امکانات و API های فراوان برای توسعه دهندگان این امکان رو ایجاد کرد که دیگران بتوانند براحتی اقدام به ساخت و توسعه افزونه برای وردپرس بکنند.

وردپرس در ادامه راه پروژه موفق b2 می باشد که در سال ۲۰۰۳ شکل گرفت. نام وردپرس توسط Christine Selleck دوست مت مولوگ ( توسعه دهنده اصلی وردپرس ) پیشنهاد و از آن روز تا الان وردپرس با سرعت و پیشرفتی قابل ملاحظه تبدیل به معروفترین و پرکاربردترین ابزار ساخت وبلاگ بر روی هاست شده است

وردپرس هم اکنون از جهتی نمادی از وب۲ و از جهتی دیگر نمادی از اپن سورس محسوب می شود.

انصافا تیم وردپرس فارسی از جمله تیم های بسیار خوب و موفق در اوپن سورس بوده است. تیم وردپرس فارسی وردپرس را به خوبی فارسی سازی و توسعه داده است ، اما متاسفانه در بعضی موارد برخی از کلمات بسیار بد ترجمه شده است.

اگر چه وردپرس تمامی امکانات مورد نیاز یک وبلاگ نویس را فراهم ساخته هست اما شما می توانید در اینجا با دنیایی بیکران از پلاگین های زیبا و مفید برای این سیستم مدیریت محتوا پیدا کنید.

یکی از جذابترین بخض های وردپرس بخش قالب ان هست. طراحی قالب برای وردپرس از ساده ترین مواردی هست که شما می توانید به سرعت یاد بگیرید و برای وبلاگ خود قالب طراحی کنید باور ندارید عیبی ندارد فقط کافی هست این مطلب را بخوانید تا خودتان کاملا سادگی طراحی قالب وردپرس را درک کنید.

یکی از امکاناتی که من در کمتر سیستم مدیریت محتوایی دیدم سیستم بروزرسانی خودکار در وردپرس هست بطوری که شما فقط با چند کلیک می توانید وردپرس خودتان را اپدیت کنید.

درنگاه اول وقتی وارد بخش مدیریتی وردپرس می شوید با محیطی کاملا متفاوت با محیط های دیگر سیستم های مدیریت محتوا مواجه خواهید شد. محیطی کاملا یوزر فرندلی محیطی جذاب وچشم نوازی را خواهید دید اما اگر تازه وارد هستید به شدت احساس می کنم توی ذوقتان خواهد خورد وردپرس اگر چه خیلی زیباست اما گزینه ای زیاد در صفحه اصلی یک کاربر عدی را گمراه خواهد. اگر وردپرس فارسی را نصب می کنیداز دیدن کلماتی چون جفنگ و امثال این تعجب نکنید عادت خواهید کرد و فقط با کمی وقت گذاشتن می توانید لذت کار کردن با وردپرس را خواهید چشید.

یکی از عمده ایراد هایی که می توان به وردپرس گرفت سنگینی بخش مدیریت ان می باشد بطوریکه اگر از خطوط اینترنت پرسرعت استفاده نمی کنید باید چند دقیقه ای برای باز شدن بخش مدیریت ان صبر کنیداما نگران این مشکل نباشید مشکلی نیست که وردپرس برای ان راه حلی در نظر نگرفته باشد وردپرس برای این منظور با کمک گوگل نرم افزاری ارائه کرده است که شما با نصب ان دیگر هیچ نیازی به ورود به بخش مدیریت ندارید و فقط لازم هست که نرم افزار گوگل گیرز را اجرا کنید و مطلب خود را به سادگی هرچه تمام تر انتشار دهید.

طراحی سایت با وردپرس

طراحی سایت با وردپرسوردپرس یکی  از مشهورترین سیستم های مدیریت محتوا در دنیاست. از همین رو می توان این "سی ام اس" را به عنوان یکی از پایدارترین و امن ترین سیستم های مدیریت محتوی در طراحی سایت نام برد. اینکه گفته می شود نرم افزارهای متن باز از امنیت کمتری برخوردار هستند یا اینکه قابلیت مانور و تغییر در آنها کم است باید گفت این مسئله دروغی بیش نیست. قضیه درست برعکس است، اما دلایل این امر را می توان در دو مورد دید:

1 ـ دید اشتباه که می توان با آمار و ارقام طراحی سایت در دنیا این امر را ثابت کرد.
2 ـ عدم مهارت کافی برخی طراحان سایت که از این سی ام اس ها استفاده می کنند و هر کمبودی را به گردن این سی ام اس ها می اندازند.

زمینه های طراحی و ساخت سایت با وردپرس:

طراحی سایت وردپرسی شخصی

طراحی سایت وردپرسی خبری

طراحی سایت وردپرسی شرکتی

 طراحی فروشگاه وردپرسی اینترنتی

طراحی گالری و سایت وردپرسی نمونه کار

امکانات وردپرس:

سازماندهی و مدیریت

نصب محلی

وردپرس برای نصب روی هاست طراحی شده است علاوه بر این شماقادر هستید وردپرس را به روشهای گوناگون حتی روس کامپیوتر نصب کنید.

نمایی از محیط نصب

برای اجرای وردپرس به PHP، MySQL، وب سرور و خود وردپرس احتیاج است. نصب و پیکربندی همه اینها برای افراد مبتدی ممکن است بسیار سخت و پیچیده باشد.خوشبختانه بسته‌های رایگان بسیاری برای نصب وردپرس برروی ویندوز وجود دارد. این بسته‌ها رنج نصب ابزار مورد نیاز را از شما خواهند گرفت! ابزاری مانند php, MySQL، وب سرور و در برخی موارد خود وردپرس! این برنامه‌های ساده به شما این اجازه را می‌دهند تا از وردپرس در ویندوز ۷، ویستا و XP استفاده کنید.

 ابزار رایگان نصب وردپرس بر روی کامپیوترهای ویندوزی

(به ترتیب سهولت استفاده)

الف)BitnamiWordPressStack
این برنامه ساده‌ترین راه برای نصب وردپرس بر روی کامپیوترهای ویندوزی است. تمام احتیاجات را بصورت یکجا برای شما نصب خواهد کرد.
php، MySQL، آپاچی و وردپرس در پک دانلود شده وجود دارد و بدون خونریزی برای شما نصب خواهد شد! البته این پک فقط برای ویندوز نیست و می‌توانید برای دیگر سیستم‌عامل‌ها نیز دانلود و نصب کنید.

ب)MicrosoftWebMatrix
Microsoft WebMatrix یکی از جدیدترین عرضه‌های مایکروسافت است. این ابزار رایگان IIS را بجای آپاچی نصب و استفاده می‌کند. بزرگترین مزیت Microsoft WebMatrix این است که با خود ویرایشگر وب کاملی دارد که به راحتی می‌توانید وردپرس خود را ویرایش کنید. همچنین دارای یک FTP-Server داخلی است که این امکان را به شما می‌دهد فایل‌هایتان را در سرورتان آپلود کنید.

پ)XAMPP[1]
این هم ابزاری نسبتا قدیمی برای جلوگیری از زحمت نصب php و MySQL و آپاچی برروی کامپیوتر. این ابزار خود وردپرس را بصورت مستقیم نصب نخواهد کرد اما نصب وردپرس بعد از نصب موارد مورد نیاز کار سختی نیست.

ت) Wamp Server

WampServer نیز مانند XAMPP کار می‌کند. تمامی موارد نصب شده با XAMPP را نصب کرده و phpMyAdmin را نیز به آن اضافه می‌کند. و بعد از آن به راحتی می‌توانید وردپرس را برروی آن نصب کنید. نسخه قدیمی‌تر ومپ سرور چندان با ویندوز ۷ سازگار نیست اما خوشبختانه ویرایش جدید آن با تمام نسخه‌های ویندوز کاملا پایدار است.

نحوه نصب وردپرس برروی سرور محلی

برای نصب وردپرس برروی سرور محلی باید ابتدا فایل زیپ آنرا دانلود کرده برای اینکار می توان از سایت های مختلف به فایل مورد نظر دست یافت .بعداز دانلود برای نصب باید به ریشه سرور خود بروید یعنی محلی که سرور محلی را ذخیره  کرده اید مثلا اگر سرور محلی Xampp باشد و آنرا در درایو C ذخیره کرده اید باید این مسیر را بپیمایید:

             C             Xampp              htdocs

بعد از باز کردن پوشه htdocs باید فایل زیپ ورد پرس را در این محل  Extract یا انتشار  نمایید.

برای انتشار فایل کافی است برروی فایل زیپ مورد نظر کلید راست کرده و گزینه Extract file  را زده در پنجره باز شده مسیر محلی که می خواهید فایل در آن ذخیره شود را می دهید که در اینجا باید در همان پوشه htdocs انتشار نمایید .

پس از استخراج و پیش از شروع نصب ،باید به ایجاد یک دیتابیس جدید نمایید.

برای انجام اینکار ابتدا باید Internet Explorer را باز کرده و درمحل آدرس دهی این مسیر را تایپ نمایید:

http://localhost/xampp

در پنجره باز شده برروی گزینه  phpMyAdminکلیک کرده:

http://www.apachefriends.org/images/5601.jpg

 و سپس در کادری که در کنار یا بالای آن نوشته شده "ساخت یک پایگاه داده جدید" نام پایگاه داده را می نویسیم به عنوان مثال wordpress با کلیک برروی ساختن پایگاه داده ایجاد می شود.

پس از ایجاد یک صفحه یا تب جدید در مرورگر خود باز کنید و به آدرس مورد نظر ،منظور جائی است که فایل را آپلود کرده اید بروید.

 http://localhost/wordpress

البته wordpress در اینجا نام فایل Extract  شده در پوشه htdocs است .شما می توانید به جای آن نام فایل خود را بنویسید.

پس از ورد با صفحه ای مانند زیر مواجه خواهید شد:

در این صفحه به شما گفته می شود که بهتر است فایلی با نام Wp-Config  را برروی سرور خود ایجاد کنید، البته در نسخه های جدید اینکار توسط install قابل انجام است.ولی همانطوری که می بینید شمانیاز دارید در بعضی از سرورها اینکار را بصورت دستی انجام دهید .

در روش دستی با بازکردن پوشه انتشار یافته وردپرس که درون پوشه htdocs است مشاهده خواهید کرد که فایلی با نام wp-config-sample.php  وجود دارد که شما نیازدارید آنرا به wp-config-php تغییر نام دهید پس از تغییر نام باید آنرا توسط ویرایشگر متن ازجمله notepad باز و اقدام به یکسری تغییرات کنید .

بعد از انجام اینکار و باز کردن بوسیله ویرایشگر متن باید مقادیر DB_NAME و DB_USER و DB _PASSWORD و DB_HOST تغییر دادو سپس آنرا ذخیره نموده و دوباره به آدرس http://localhost/wordpress می رویم .

اگر مشکلی در ارتباط با دیتابیس باشد پیغامی مانند زیر داده می شود:

Error establishing a database connection

 

که در آن به جای mysql نام دیتابیس که در اینجا wordpress است و به جای admin نام کاربری مثلا root و به جای پسورد رمز را وارد می کنیم.

اگر تمامی اطلاعات را به درستی وارد کرده باشید باصفحه ای مانند زیر مواجه می شوید.

در این صفحه  شما می توانید آدرس ایمیل خود و عنوان وبلاگ و نام کاربری وهمچنین رمز خود را وارد نمایید نام کاربری و رمز برای ورد به پنل مدیریت مورد نیاز است پس از وارد کردن این اطلاعات برروی نصب وردپرس کلیک نمایید.

بعد از وارد کردن نام کاربری و رمز عبور به صفحه مدیریت پنل وارد می شوید که تصویر آن به صورت زیر می باشد.


فصل پنجم آموزش کار با وردپرس

تنظیمات اولیه

تغییر کلمه عبور

پس از ورد به محیط کنترل پنل مدیریت یا همان پیش خوان ، برروی نام کاربری خود که در گوشه بالا سمت راست قرار دارد کلیک کنید ، تا به پروفایل خود دسترسی پیدا کنید.

به پایین ترین قسمت آمده ودر قسمت "رمز تازه " کلمه عبور مورد نظر خود را وارد کنید.دقت داشته باشید ،که بهتر است کلمه عبور قوی باشدتاازبروزهرگونه مشکل امنیتی پیش گیری شود .

تنظیمات همگانی

در بخش تنظیمات برروی گزینه همگانی مانند تصویر زیر کلیک کنید.

در این بخش در قسمت "معرفی کوتاه " به معرفی سایت خود و سرویس و خدمات خود بصورت کاملا کوتاه بپردازید ، بهتر است از یکسری جملات کوتاه اما با مسما استفاده نمایید.

در بخش "زمان محلی " ساعت مورد نظر خود را انتخاب کنید .

ودر بخش "روز آغازین هفته" روز مناسب را انتخاب نمائید.

استفاده از تاریخ هجری شمسی

بطور پیش فرض تاریخ بصورت میلادی هست ،در بسته فارسی ساز ، افزونه ای گنجانده شده است تا امکان استفاده از تاریخ هجری شمسی به شما داده شود ،برای فعال کردن کافی است تا به بخش افزونه ها و نصب شده مراجعه فرمائید .

در این بخش می توانید به افزونه های پیش فرض به همراه Wp jalali دسترسی داشته باشید ، برای فعال کردن کافی است برروی  گزینه فعال کردن کلیک نمائید.

پس از فعال شدن رنگ پشت زمینه افزونه فعال شده مانند تصویر زیر به صورت سبز  در خواهد آمد.

تغییر محل ذخیره فایل های آپلودی

بطورپیش فرض فایل ها در مسیر Wp-content/uploads ذخیره می شوند، چنانچه مایل به ذخیره فایل ها در پوشه خاصی هستید به بخش تنظیمات و سپس گوناگون بروید ،در این بخش در قسمت "پرونده های فرستاده شده در این شاخه نگهداری می شوند" می توانید مسیر محلی دسترسی را تغییر دهید به طور مثال من می خواهم آنها را در پوشه اصلی و در شاخه img ذخیره نمایم ، که در این شاخه یک subdomain می باشد .

نکته بعدی آن است که هربار شما مبادرت به آپلود فایلی کنید ، اطلاعات با توجه به روز در پوشه ای ریخته می شوند، مثلا بدین صورت:

اگر نمی خواهید بدین صورت باشد و بصورت زیر باشد، کافی است تا تیک روبروی گزینه "پرونده هارا ماهانه و سالانه سازماندهی کن " را بردارید.

جلوگیری از حمله اسپم ها

به طور پیش فرض ،مدیریت دیدگاهها بدین صورت است که مدیر باید دیدگاه را تائید کند تا در سایت درج شود، اما چنانچه این گزینه بطور دیگر تنظیم شده باشد ، یعنی هرکسی قادر به ارسال دیدگاه باشد و در ضمن آن افزونه Akismet که برای جلوگیری از اسپم ها طراحی شده است غیر فعال باشد شما با خطر بمباران اسپم مواجه هستید که می توانید لطمات زیادی به سایت شما وارد کند ، در واقع اکثر این بمباران ها توسط روبات های انجام می شود که با نام خزنده معروف هستند ، در این نوع خزنده ها الگوریتم های وجود دارد که نسبت به یک cms یا سیستم مدیریت محتوا عملکردی متفاوتی داشته باشند ، به طور پیش فرض دربخش کد قالب قسمتی وجود دارد که می توانید متوجه شوید که مثلا این سایت با چه نوع cms و حتی چه نسخه ای از آن طراحی و پیاده سازی شده است.

برای غیر فعال کردن باید به مسیر قالب پیش فرض رویم ، اگر شما از قالب دیگری بهره می گیرید باید به مسیر قالب پیش فرض خود روید بطور مثال آدرس زیر :

در این مسیر فایلی با نام functions.php  موجود است ، اگر وجود ندارد باید ایجاد نمائید.پس از آن ،آن را باز نمائیدو قطعه کد زیر را در آن درج کنید .

حال آنرا ذخیره نمائید .خوب از این بعد احتمال خیلی زیاد با مشکلات کمتری از این بابت مواجه خواهید بود.

تغییرنام کاربری

در بحث سیاست های امنیتی ، همیشه بحث استفاده از نام کاربری مناسب و کلمه عبور قوی مطرح است .هیچ گاه نباید بحث امنیت را شوخی گرفت ، چرا که یک لحظه غفلت می تواند آسیب های جبران ناپذیری به همراه داشته باشد .همانطوری که باید تا اینجا متوجه شدده باشید ،نام کاربری پیش فرض مدیر اصلی admin است،لذا ما باید اقدام به تغییر این کاربری کنیم تا درصد موفقیت هکرها را در حدس کلمه عبور به حداقل برسانیم (از آنجا که هکرها همیشه در نظر اولشان کاربری تمامی استفاده کنندگان وردپرس admin است ، لذا وقت خود را صرف پیدا کردن کلمه عبور می کنند).

بطور پیش فرض چنین امکانی در خود وردپرس در اختیار ما گذاشته نشده است ،پس شما باید این کار را بصورت دستی انجام دهید ، برای این کار ابتدا به phpmyadmin رفته ، سپس دیتابیسی که وردپرس برروی آن نصب شده است انتخاب کنید در این دیتابیس مانند تصویر زیر جدول users را انتخاب کنید.

دقت داشته باشید ،تنها این کار را برای کاربری admin  لازم است بدین صورت انجام دهید ،برای دیگر کاربری ها با استفاده از سیاست های صحیح می توان درصد هک شدن را کاهش داد.

پس مانند تصویر زیر به تب browse مراجعه کنید.

برروی آیکون مداد که در کنار نام کاربری admin است کلیک کنید تا وارد بخش ویرایش شوید.

در صفحه  بعد در بخش user_login نام کاربری دلخواه خود را وارد نمائید.

حال برروی go  کلیک کنید تا عملیات تغییر انجام شود ،پس از این کار به پروفایل خود رفته تا نتیجه را مشاهده کنید البته باید دوباره log in کنید ،بهتر است display name ولقب را به گزینه ای متفاوت با نام کاربرتان  تغییر دهید.


فصل ششم محیط کار

 کار با بخش مدیریت پست

ایجاد یک پست

 برای ایجاد یک پست کافی است به بخش "نوشته ها" و "افزودن نوشته تازه" مراجعه کنید.

پس از کلیک برروی افزوده تازه شما با محیطی روبرو خواهید شد که تمامی امکانات جهت درج یک مطلب را در اختیار شما گذاشته است ،اعم از درج تصویر ،مدیاو...

در بخش عنوان می توانید ،موضوع پست خود را وارد کنید این بخش بالای نوار ابزار قراردارد .

همانطوری که می بینید دوتب در بالای نوارابزار قراردارد یکی برای دسترسی به بخشی که شما به کد html دسترسی دارید و با نام "ویرایش html " دردسترس است و دیگری بخش "دیداری"که در واقع یک ویرایشگر WYSIWYG که مختصر What You See Is What You Get می باشد ،وهر عملیاتی شما انجام دهید بلافاصله شاهد تغییرات آن خواهید بود.

آشنایی بانوارابزار

ابتدابابخش دیداری آشناخواهیم شد وسپس با بعضی ازگزینه هایبخش ویرایش html که کمی متفاوت هستندآشنامی شویم.

این گزینه باعث bold شدن متن می شود وبا کلید های ctrl +b  دردسترس نیز می باشد.

این گزینه باعث italic شدن متن یا کج شدن متن می شود و با کلیدهای ctrl+i در دسترس نیز می باشد.

این گزینه باعث درج خطی برروی متن می شود و با کلیدهای alt+shift+D در دسترس می باشد.

 این گزینه باعث درج لیست های نامرتب یا unordered list که با bullet یا توپ شروع می شود .

 این گزینه باعث درج لیست های مرتب یا orderd list  که با اعداد یا number شروع می شود .

باعث درج نقل قول می شود این گزینه وابسته به css استفاده شده در قالب شما دارد در حال حاضر مرورگرهای کمی از تگ blockquote پشتیبانی می کنند.

این گزینه ها به ترتیب از سمت راست ، باعث چپ چین شدن ،وسط چین شدن و راست چین شدن متن می شوند.

با انتخاب یک بخش از متن و کلیک برروی این گزینه باعث درج لینکی خواهید شد پس از کلیک کادری مانند تصویر زیر باز خواهد شد.

در این کادر می توانید در بخش نشانی آدرس خود را درج نمائید چنانچه مایل هستید از کلاس css خاصی که در قالب شما موجود است استفاده کنید از کادر مربوط به کلاس یک گزینه را انتخاب نمائید.

در بخش هدف نیز می توانید مشخص کنید که اگر برروی لینک کلیک شود چه اتفاقی افتد یعنی صفحه هدف شما در صفحه جاری load شود یا در صفحه جداگانه ای نکته دیگر آن است چنانچه شما لینکی در متن دارید و مایل به ویرایش آن هستید کافی است تا آن را انتخاب و سپس  برروی این گزینه کلیک نمائید تا لینک را ویرایش نمائید.

با انتخاب متن و کلیک برروی این گزینه می توانید لینک متن را پاک نمائیدبرای دسترسی به این گزینه می توانید از کلیدهای alt+shift+s بهره برید.

*بطور پیش فرض اگر مبادرتت به انتشار پست نمائید،تمامی متن و تصاویر آن در صفحه اصلی سایت نمایش داده می شود حال می خواهید تنها بخشی از متن نمایش داده شودو کاربر با کلیک برروی گزینه ای به ادامه متن دسترسی داشته باشد راه حل پیش روی شما استفاده از این گزینه است کافی است به بخش مورد نظر خود در متن مراجعه کرده وبرروی این گزینه کلیک نمائید.

حال اگر پست خود را منتشر کنید بصورت زیر در خواهد آمد:

این گزینه تنها زمانی به درد شما می خورد که می خواهید متنی را در زبانی غیر از فارسی وارد کنید و می توانید براحتی غلط های املائی خود را پیدا و اطلاع نمائید.

*با کلیک برروی این گزینه می توانید ویرایشگر را به صورت تمام صفحه ملاحضه کنید.

با کلیک کردن برروی این گزینه می توانید به سطر دوم و یا به دیگر ابزارهای این ویرایشگر دسترسی داشته باشید.

 از طریق این گزینه می توان heading یک بخش از متن را به دلخواه تغییر داد.

*همانطوری که ازشکل متوجه شده اید،این گزینه به شماامکان زیر خط دارکردن متن را می دهد.

این  گزینه باعث justify  شدن متن یا هم ترازی متن می شودو با کلیدهای Alt+shift+j  دردسترس می باشد.

 این گزینه امکان تغییر رنگ یک بخش از متن را به شما می دهد

* گاهی می خواهید متن را از نرم افزار خاصی وارد ویرایشگر کنید اما می خواهید کل متن بصورت یک دست باشد مثلا ممکن است بخشی از متن بصورت blod و یا اندازه فونت های متفاوت باشد این گزینه مناسب چسباندن متن بصورت ساده است.

* این گزینه برخلاف زینه قبلی به شما این امکان را می دهد تا مستقیما متنی را از نرم افزارورد وارد ویرایشگر کنید و به همان صورت که در word می دید در ویرایشگر نیز ببینید.

 با استفاده از این گزینه می توانید فایل های تصویری با پسوند های گوناگون را به پست خود اضافه کنید البته در کادر امکان upload  وجود ندارد و تنها درج لینک امکان پذیر است البته به تفصیل در مورد کار با media ها توضیح داده خواهد شد.

 چنانچه مایل به اضافه کردن کاراکترهای خاصی در صفحه هستید می توانید از این گزینه استفاده کنید ،پس از کلیک کادری مانند تصویر زیر باز خواهد شد، که بارفتن برروی هرکاراکتر

  پیش نمایشی از آن در سمت راست بصورت بزرگتر نمایش داده خواهد شد.

این دو گزینه به ترتیب از سمت راست به چپ  باعث کم کردن حاشیه متن و بیشتر شدن حاشیه متن می شود البته بیشتر به درد کادر با متون انگلیسی می خورد تا زبان فارسی.

این دو گزینه نیز به ترتیب حالت undo و redo می باشند.

با کلیک برروی این گزینه نیز می توانید اطلاعات بیشتری در رابطه با ویرایشگر داشته باشید.

با کلیک برروی این گزینه نیز می توانید جهت متن را از راست به چپ تغییر دهید.

حال به بررسی بعضی از گزینه های بخش "ویرایش html " می پردازیم.

امکان درج تصویر بصورت لینک را به شما می دهد ،با کلیک برروی این گزینه کادر باز خواهد شد از شما لینک تصویر را درخواست می کند.

این گزینه نیز امکان درج کدهای html را می دهد مثلا وقتی شما بخواهیدآموزش html به شخص خاصی دهید اگراز خود تگ مستقیما استفاده کنید نتیجه برای شما در مرورگر نمایش داده می شود نه خود تگ !

این گزینه نیز امکان جستجو در محیط ویرایشگر را می دهد.

آشنائی با پنل انتشار

بطور پیش فرض و قبل از انتشار پنل بصورت تصویر زیر می باشد.

با کلیک برروی دکمه ذخیره پیش نویس می توانید بصورت موقت کارهای انجام شده را ذخیره کنید این بدان معنی نیست که کاربران می توانند کارهای انجام شده را در سایت اصلی مشاهده کنند ،این بدان معنا است که ذخیره برای احتیاط و جلوگیری از بروز هر مشکلی از کار شما بوجود می آید تا در بروز هر مشکلی شما ذخیره از کار انجام داده شده داشته باشید بطور اتوماتیک هر چند دقیقه ذخیره ای از کار شما صورت می پذیرد.

با کلیک برروی دکمه پیش نمایش نیز می توانید پیش نمایشی از کار انجام شده خود را مشاهده کنید با کلیک برروی لینک ویرایش در قسمت وضعیت بخشی مانند تصویرزیر نمایان می شود که به شما وضعیت پست را نمایش دهد و دارای دو اختیار است ،اولی پیش نویس است که پیش فرض کار است و عملکردش هم معنا کارش است و دومی بازبینی ،که به شما امکان می دهد تا کار را ذخیره و برای بازبینی مجددا آن را چک نمائید.

با کلیک برروی لینک ویرایش در قسمت نمایش بخشی مانند تصویر زیر نمایان می شود در این بخش می توانید وضعیت نمایش را تغییر دهید و به یکی از حالات عمومی یعنی نمایش برای همه مراجعه کنندگان ،اعم از کاربر و غیره ، حالت خصوصی ،حالتی است که پست تنها برای کاربران سایت به نمایش در می آید وحالت رمزدار باعث می شود تا برای دسترسی کاربران نیاز به وارد کردن کلمه عبور داشته باشند در آورید.

در این بخش با کلیک کردن برروی Checkbox گزینه سنجاق کردن این نوشته در برگه ی نخست می توانید پست را sticky کنید که باعث نمایش پست در بالاترین قسمت صفحه اصلی می شود این بدان معنا است که اگر هر پست جدیدی نیز ایجاد کنید .همچنان این پست به عنوان بالاترین پست شما در صفحه اصلی است.

با کلیک برروی لینک ویرایش در قسمت نمایش بخشی مانند تصویر زیر نمایان می شود در این بخش به شما دو امکان داده است که به طور پیش فرض حالت فوری است یعنی پس از کلیک برروی دکمه انتشار بلافاصله پست برای مراجعه کنندگان در دسترس قرار گیرد اگر مایل هستید تا پست در تاریخی دیگر در دسترس قرار گیرید می توانید تاریخ و حتی ساعت دلخواه خود را انتخاب کنید در پایان می توانید به سادگی برروی انتشار کلیک کنید تا پست با تنظیمات شما انتشار یابد.

آشنائی با پنل برچسب ها

در واقع برچسب ها یا tag ها به شما کمک می کنند تا نظم بهتری به کار و همچنین دسترسی کاربران به متون را راحتر کنید.بدین ترتیب که شما می توانید ضمن آنکه از دسته بندی ها برای شاخه بندی ونظم استفاده می کنید از برچسب ها به عنوان ریز دسته بندی ها استفاده کنید و بقولی کاربران را راحتر راهبری کنید درج برچسب ها نیاز به تجربه و نیز اطلاعاتی داردبنده در کتاب قبلی خود با عنوان SEO مطالبی رادر این مورد گفته ام که بد نیست در این زمینه نیز مطالعه ای داشته باشید برای دسترسی به آن کتاب می توانید به آدرس زیر مراجعه فرمائید.

در کل بهتر است از کلماتی یا جملاتی بهره برید که در متن شما موجود است و یا وابستگی بیشتری با متن شما دارد.

در این پنل هم می توانید برچسب ها را یکی یکی و یا حتی گروهی وارد کنید ،برای وارد کردن گروهی کافی است ما بین گرهها از ویرگول یا همان کاما استفاده نمائید.

با کلیک برروی انتخاب از برچسب های محبوب چنانچه شما در پست های پیشین از برچسب ها ی بهره برده باشید آن دسته ای از برچسب ها را که بیشترین کاربرد را داشته اند نمایش می دهد و شما می توانید در پست حاضر از آن ها به سادگی بهره برید .

آشنائی با پنل دسته ها

در این پنل می توانید دسته مشخصی را برای پست خود انتخاب کنید چنانچه آن دسته موجود نباشد شما بسادگی و بدون خروج از این بخش می توانید مبادرت به اضافه کردن دسته دلخواه کنید.

برای اضافه کردن کافی است برروی لینک افزودن دسته تازه کلیک کنید پس از این کار بخشی نمایان می شود که در کادر متن اول می توانید نام گروه دلخواه خود را درج و از لیست نیز دسته پدر را انتخاب کنید ،اگر می خواهید این گزینه زیر مجموعه هیچ دسته دیگری نباشد ،گزینه سرآغاز دسته را از لیست انتخاب کنید نکته جالب تر آن است که حتی اضافه شدن دسته نیز نیاز به refresh شدن صفحه ندارد چرا که در اکثر بخش های وردپرس از Ajax استفاده شده است.

آشنائی با تنظیمات دیگر

در پائین ترین قسمت پنلی موجود است با نام گفتگو ، در این پنل شما می توانید تنظیمات مربوط به دیددگاهها را اانجام دهید ، چنانچه مایل نیستید برای پست خاصی دیدگاه داشته باشید ،می توانید گزینه اجازه ی گذاشتن دیدگاه برای این نوشته را غیر فعال کنید و یا اگر نمی خواهید از وبلاگ ها و سایت های دیگرنسبت به پست شما Trackback یا لینک برگشتی داده شود می توانید گزینه اجازه ی فرستادن بازتاب برای این نوشته را نیز غیر فعال کنید.

در بالاترین قسمت گزینه ای وجود دارد با نام تنظیمات صفحه اختیارات این بخش با توجه به قسمتی که در آن هستید متفاوت هست در این بخش شما می توانید تعیین کنید که چه پنلی نمایش داده یا نشود.

باکلیک بر روی اولین گزینه یا افزودن تصویرراازکامپیوترخود به سرورانتقال دهید و یا حتی از کتابخانه تصویر دلخواهی راکه پیش ازاین upload  کرده اید را در پست درج نمائید.

پس از کلیک کادری مانند تصویر زیر باز می شود که شامل 3 تب است در تب اول شما می توانید تصویررا از رایانه خود به دو روش به سرور ارسال کنید ،روش اول ارسال کننده فلش است ،که باید حتما برروی مرورگر شما پخش کننده فلش نصب شده باشد و دیگر upload کننده معمولی است.

با کلیک برروی گزینش پرونده ها می توانید چندین فایل را بصورت همزمان برروی سرور آپلود نمائید در واقع مزیت این ارسال کننده نسبت به معمولی روی همین مطلب است.

تصاویر پس از هر بار آپلود شدن به کتابخانه شما اضافه می گردند ،لذا می توانید در هر پستی به سادگی به آنها دسترسی داشته باشید پس از آپلود مانند تصویر زیر لینکی با نام نمایش در جلوی هر تصویر قرار می گیرد که با کلیک برروی آن می توانید به مشخصات بیشتر در مورد تصویر و همچنین امکان درج تصویر در متن دسترسی داشته باشید.

در این بخش که در تصویر زیر نمایش داده شده است می توانید به تصویر خود نامی بهتر ،توضیحات و... را دهید .ضمن آنکه به شما امکان نمایش لینک تصویر داده شده است ،که با کلیک کردن برروی گزینه نشانی پرونده قابل نمایش است.

حتی امکان چیدمان و نمایش در سایز متفاوت نیز به شما داده شده است ،در بالا همانطورکه می بینید گزینه میانه و بزرگ غیر فعال است وآن به دلیل کوچکی تصویر انتخابی ما است در پایان دو گزینه دیگر پیش روی شما است و آن گذاشتن در نوشته که باعث درج تصویر در نوشته می شود و گزینه پاک کردن که باعث پاک شدن تصویر از سیستم می گردد.

شاید این سوال برای شما بوجود آمده باشد که فرق گزینه نشانی پروند با نشانی نوشته درچه می باشد،در واقع زمانی که شما نشانی نوشته را به عنوان لینک در نظر می گیرید تصویر که لینک شده است درداخل قالب شما نمایش داده می شود ولی اگر گزینه نشانی پرونده را انتخاب کنید بصورت تصویر کامل در خود مرورگر نمایش داده می شود.

گاهی اوقات تصویر شما آنچنان بزرگ است که نظم پست شما و یا حتی قالب شما را برهم زند از این رو می توانید ،تصویر را بصورت بند انگشتی درج و با کلیک برروی گزینه نشانی پرونده کاری کنید تا در زمان کلیک کردن مراجعه کننده برروی تصویر بند انگشتی تصویر بزرگ نمایش داده شود.

در تب دوم بخش اضافه کردن تصویر می توانید تصاویری را که در سایت دیگری قرار دارد در نوشته خود درج کنید در این بخش با کلیک کردن برروی گزینه پیوند به تصویر می توانید تصویر را به خودش لینک کنید بدین ترتیب که مراجعه کننده با کلیک برروی تصویر به محل اصلی ارجاع داده شود،حتی می توانید لینک دیگری را نیز درج نمائید.

در تب سوم یا گالری می توانید به تصاویر که پیش از این آپلود کرده اید دسترسی داشته باشید و آنها را انتخاب و درج نمائید.

همانطوری که در تصویر بالا مشاهده می کنیدامکان درج گالری از تصاویردر داخل پست به شما داده شده است و حتی امکان تعیین تعداد تصاویر در ستون نیز به کاربر داده شده است .با کلیک برروی گذاشتن گالری ،گالری تصاویردر پست شما درج خواهد شد.

در واقع سه گزینه دیگر اعم از افزودن صدا ،فیلم و چند رسانه ای ، عملکرد مشابه دارند و نیاز به توضیح دوباره نیست.

ویرایش یک پست

برای ویرایش یک پست کافی است از بخش نوشته ها گزینه ویرایش را انتخاب کنید.

در این صفحه می توانید با قرار گرفتن برروی نام هر پست به گزینه های مدیریتی مانند ویرایش ،پاک  کردن و غیره دسترسی داشته باشید.

با کلیک برروی عنوان پست یا لینک ویرایش به صفحه ای ارجاع داده خواهید شد که دقیقا همانند صفحه افزودن نوشته می باشد و شما به سادگی می توانید اقدام به ویرایش پست خود کنید.

اگر دقت کنید می توانید متوجه یک فرق نسبت به زمان افزودن نوشته شوید و آن نمایش دیدگاههای مربوط به پست است که امکان مدیریت آنها نیز در همین به بخش به مدیر داده شده است.

در بخش ویرایش اگر برروی ویرایش سریع کلیک  نمائید امکان ویرایش پست با امکانات کمتر در همین بخش به شما داده می شود.

با کلیک برروی پاک کردن ،پیغامی مانند تصویر زیر ظاهر خواهد شد و از اطمینان شما در مورد پاک کردن پست سوال می شود.

با کلیک برروی نمایش برای پست های انتشار پیدا کرده و پیش نمایش برای پست هیا پیش نویش می توانید پست را در سایت خود مشاهده کنید .

در این بخش امکاناتی همچون جستجو نیز موجود است تا بسادگی بتوانید عملیات فیلتر کردن و نمایش تعداد خاصی از پست ها را داشته باشید،کافی است تا محتوای خاصی (می تواند بخشی از متن یا بخشی از عنوان متن باشد) را در جعبه متن مربوط به جستجو وارد کنید و سپس برروید جستجوی نوشته ها کلیک نمائید تا نتایج مربوطه را ملاحظه کنید .

در این بخش همچنین دو گزینه برای حالت نمایش پست ها وجود دارد،اولین گزینه بصورت فهرستی پست های شما را نمایش می دهد و گزینه بعدی به شما این امکان را می دهد تا چکیده ای از متن پست خود را نیز مشاهده کنید.

برای راحتی کار مدیران پست ها در دسته های خاصی دسته بندی شده اند ،مثلا پست هایی که به صورت پیش نویس هستند در دسته خاص خود و پست های منتشر شده نیز در دسته مربوط به خود قرار دارند ،کافی است از منوئی که مانند تصویر زیر است دسته مورد نظر خود را انتخاب نمائید.

علاوه بر فیلتر کردن پست ها براساس یک عنوان خاص که توسط عملیات جستجو امکان پذیر شده بود شما می توانید پست ها را براساس یک ماه خاص و یا یک دسته خاص پالایش کنید .

امکان جالبی دیگری که در این بخش موجود است امکان ویرایش چندین پست به صورت همزمان است امکان بسیار جالبی برای مدیرانی است که با حجم انبوهی از پست ها سروکار دارند البته امکاناتی که در این بخش به مدیر داده می شود بسیار کم است و می تواند اقدام به تغییر دسته ،نویسنده ،افزودن برچسب ،وضعیت نوشته و غیره کند .برای ویرایش چندین پست کافی است تیک جلوی نام هر پست را بزنید سپس از بخش کارهای دسته جمعی گزینه ویرایش را انتخاب کنید.

 کار با بخش مدیریت برچسب ها

برچسب چیست؟

در واقع برچسب ها راهی برای نظم بخشیدن به پست ها و همچنین راهبری ساده طراحی و در این cms نیز گنجانده شده اند.

مدیریت برچسب ها

برای مدیریت برچسب ها در پنل سمت راست پیش خوان از بخش نوشته ها گزینه برچسب را انتخاب کنید

در این بخش به شما امکان ویرایش ،اضافه کردن و حذف برچسب ها داده شده است برای درج یک برچسب کافی است مانند تصویر زیر در بخش نام برچسب دلخواه و در بخش نامک اگر مایل هستید نام آن را بصورت انگلیسی درج نمائید.

برای ویرایش نیز کافی است تا برروی نام بر چسب دلخواه قرار گرفته تا منوئی ظاهر شود در این منو هم  به امکان ویرایش در صفحه جداگانه داده شده است ، یعنی گزینه ویرایش و هم گزینه با نام ویرایش سریع که امکان برای شما در همین بخش فراهم آوری شده است با کلیک برروی حذف بر چسب انتخابی شما از لیست پاک می شود.

 

 کار با بخش مدیریت دسته ها

مدیریت دسته ها

در واقع دسته ها نقشی شبیه شاخه در ویندوز دارند و باعث نظم و انسجام بهتری به پستهای  شما می شوند بر ای اضافه کردن و در واقع  مدیریت دسته ها از بخش نوشته ها گزینه دسته ها را انتخاب کنید .

دراین بخش مانند تصویر زیر می توانید به سادگی با وارد کردن نام دسته ، نام ( اختیاری است) و همچنین انتخاب یک پدربرای گروه خود و اگر مایل هستید توضیحاتی در مورد دسته ، یک دسته را اضافه کنید ، اگر می خواهید دسته شما در بالاترین سطح یعنی بدون یک پدر باشد از قسمت سرآغاز دسته گزینه هیچ کدام را انتخاب کنید .

 

 

چنانچه مایل به ویرایش یک دسته هستید کافی است تادربالای یک دسته قرار گیرید تا گزینه های  ویرایش و ویرایش سریع نمایان شود، پس از نمایان شدن ، اگر گزینه ویرایش را انتخاب کنید به شما امکان ویرایش دسته خود در صفحه ای دیگرداده می شود و با انتخاب ویرایش سریع امکان ویرایش در صفحه جاری داده می شود.

برای حذف یک دسته کافی است ، تا برروی دسته مورد نظر خود قرار گیرد و از منو ظاهر شده گزینه پاک کردن را انتخاب کنید .

راه حل دیگر که به شما کمک می کند چه دسته را به صورت همزمان پاک نمائید این است که شما کنار هر checkbox دسته را فعال و از منو لیست که در بالای این بخش قرار دارد گزینه پاک کردن را انتخاب نمائید.

اگر دقت کرده باشید یکی از دسته ها ، بدون  checkbox  است و درواقع امکان پاک کردن آن برای شما  فراهم نشده است ، اما چرا؟

در واقع این دسته ، دسته پیش فرض شما بوده است ، و اگر هنگام ایجاد پست دسته ای را انتخاب نکنید ، پست بطور پیش فرض به این دسته انتقال می گردد .

آیا اگر یک دسته را پاک کنیم ، پستهای آن نیز پاک می شوند؟

باید گفت خیر ، در واقع پستهای دسته پاک شده ، به دسته پیش فرض شما منتقل می شوند ، حال این سئوال شکل میگیرد که آیا این دسته پیش فرض قابل تغییر است یا خیر؟

برای تغییر دسته پیش فرض ، به بخش تنظیمات و سپس بخش نوشته مراجعه کنید ، در این بخش در قسمت دسته پیش فرض نوشته ها می توانید دسته پیش فرض دیگری را انتخاب نمائید.

مدیریت چند رسانه ای ها

درج محتوای جدید به کتابخانه

  باید گفت شاید یکی از دلایل پیدایش کتابخانه در وردپرس cms ، مدیریت بهتر و جامع تر چند رسانه ای بوده است .

برای اضافه کردن یک یا چند محتوای جدید ، اعم از تصویر ، صوت ، فیلم و غیر از بخش رسانه گزینه افزودن پرونده تازه را انتخاب کنید ،

در این بخش دو نوع ارسال کننده در اختیار شما قرار گرفته است، نوع اول که ارسال کننده فلش است و امکان اضافه کردن چندین فایل را به شما می دهد و گزینه دیگر ارسال کننده معمولی که برای دسترسی به آن می توانید بروی لینک راسال کننده معمولی کلیک نمائید .

مدیریت کتابخانه

برای دسترسی به بخش مدیریت کتابخانه از بخش رسانه گزینه کتابخانه را انتخاب کنید . پس از آن صفحه ای مانند شکل زیر نمایان خواهد شد .

در این بخش می توانید ، اغلب عملیاتها اعم از ویرایش ، نمایش ، پاک کردن و مرتب سازی را انجام دهید .

بر ای آنکه بتوانید یک محتوا را ویرایش کنید کافی است تا برروی اسم آن قرار گیرید تا منوئی مانند زیر نمایان شود .

پس از نمایان شدن ، اگر برروی ویرایش کلیک نمائید می توانید اطلاعات مربوط به محتوای خود اعم از نام و توضیحات راویرایش نمائید . همچنین اگرمایلید می توانید نامی را که با عنوان alt یا alternative یعنی متن جایگزین برای تصویر درج نمائید ، در حقیقت این گزینه به شما کمک می کند در صورت بروز هر گونه  مشکلی در لود شدن تصویر ، متنی نمایش داده شود .

همانطور که دیدید هنگامی که روی تصویر قرار می گرفتیم گزینه های دیگری مانند پاک کردن و نمایش موجود بود ، درواقع اگرمایل به حذف یک محتوا یارسانه هستید می توانید از همین روش استفاده کنید .

 

اما اگر مایل به حذف چندین محتوا با رسانه هستید کافی است checkbox های روبروی هر اسم محتوا را تیک زده و از لیست منو کارهای دسته جمعی گزینه پاک کردن را انتخاب نمائید .

باکلیک بروی نمایش می توانید محتوای خود را مشاهده فرمائید.

اگر دقت کرده باشید ، بعضی از محتواها در بخش سنجاق شده به شامل پستی هستند یا به اسمی اشاره میکنند ، این بدان معنا است که رسانه در پست خاصی مورد استفاده قرار گرفته است .

بطور پیش فرض در کتابخانه تمامی رسانه ها نمایش داده می شود ، اگر مایل هستید تا نوع خاصی مثلا تصویر یا فیلم نمایش داده شود می توانید مانند تصویر زیر در بالای منولیست ها گزینه مورد نظر خود را انتخاب نمائید.

اگر در این بخش از گزینه پیوست نشده ها را انتخاب نمائید می توانید به سادگر یک رسانه را به یک پست وحتی یک برگه پیوست کنید .

همانطوری که مشاهده خواهید کرد درزیر اسم هررسانه منوئی قرار دارد .دراین منو گزینه پیوست را انتخاب کنید تا کادری متناظر با ان باز شود .

در کادر باز شده می توانید یک متن خاص را جستجو کنید تابا توجه به ان پست هائی نمایش داده شوند .

در این بخش کافی است تا شما برروی دکمه رادیوئی روبروی اسم پست کلیک کنید تا انتخاب شود پس از آن با کلیک برر وی گزینش کنید می توانید ان را به پست خاصی پیوست کنید .

دقت کنید ، این بدان معنا نیست که این رسانه مستقیما در نوشته شما قرار گیرد ، بلکه در واقع به گالری آن پست اضافه می شود و شما از ان جا می توانید در محل مناسبی از پست آن را درج کنید .

مدیریت پیوندها

اضافه کردن یک پیوند جدید

برای اضافه کردن یک پیوند جدید کافی است از بخش پیونده گزینه افزودن پیوند تازه را انتخاب کنید .

پس از کلیک برروی این گزینه صفحه ای مانند تصویر زیر باز خواهد شد ، دراین صفحه می توانید در بخش نام یک نام مناسب بر ای پیوند یا  link خود را نظر بگیرید. در بخش نشانی وب باید آدرس پیوند خود را وارد نمائید.

درورد پرس این امکان نیز به شما داده شده است تا پیوندهای شما در گروههای خاصی قرار گیرند ، ضمن آنکه شما در این بخش به تنظیمات دیگری چون اضافه کردن توضیح ، که درهنگام قرار گرفتن متن بر روی پیوند نمایش داده می شود و... دسترسی دارید.

پنل هدف در واقع مشخص می کند که پیوند شما پس از کلیک درمرور گر مراجعه کننده به چه صورت نمایش داده شود ، اگر شما گزینه _blank را انتخاب کنید ، پیوند پس از کلیک در پنجره ای دیگر نمایش داده می شود در  چنانچه گزینه top_ را انتخاب کرده باشید در فریم بالایی صفحه نمایش داده می شود.(در واقع سایت هایی که بر پایه frame  طراحی شده اند )با انتخاب  none  یا هیچ کدام که گزینه پیش  فرض است در صفحه جاری پیوند نمایش داده می شود .

در این بخش حتما دو پنل دیگر نظر شما را جلب کرده است و حتما مشتاق هستید درمورد کارائی آن ها اطلاعاتی را پیدا کنید . در واقع پنل (XHTML Friends Network)XFNبر ای ان ایجاد شده است که مشخص کند که لینک مورد نظر شما با شما چه نسبتی دارد ، اگر لینک داده شده مال خود شما هست بهتر است تیک مربوط به قسمت شناسه را بزنید .

 

  اگر غیر از این است می توانید گزینه مورد نظر خود را از گروهها انتخاب نمائید . در واقع در تگ Aیک خصوصیت با نام REL وجود دارد که محتوای این بخش Value یا مقدار آن خصوصیت خواهد بود .

 در پنل دیگر که با نام پیشرفته در دسترس شما است ورود اطلاعات کاملا اختیاری است. در این پنل می توانید، یک تصویر برای پیوند خود در قسمت نشانی تصویر انتخاب کنید(نکته: این تصویر تنها در بعضی قالب ها نمایش داده می شود.)

قسمت بعدی، نشانی RSS می باشد، که شما می توانید آخرین اخبار مربوط به آن سایت را در کنار لینک آدرس داشته باشید، این گزینه نیز با توجه به پوسته یا قالب شما نمایش داده می شود(منظور آن است که این ویژگی گنجانده شده است یا خیر)

در بخش یادداشت ها می توانید اطلاعات اضافی در مورد این پیوند را وارد کنید. هدف گنجانده شدن این گزینه یادآوری اطلاعات بیشتر در مورد این پیوند بوده است بنابراین اطلاعات این گزینه برای مراجعه کنندگان نمایش داده نخواهد شد.

در قسمت آخر این پنل ، قسمت نمره وجود دارد و شما می توانید به پیوند خود نمره ای بین صفر تا نه دهید، در بعضی ازقالبها که این ویژگی گنجانده شده است شما می توانید نمره ای در روبروی لین ها مشاهده کنید.

 در انتها اگر در بخش ذخیره تیک مربوط به نگه داشتن این پیوند به صورت خصوصی را بزنید این پیوند برای مراجعه کنندگان قابل نمایش نمی باشد ، پس اگر می خواهید در دسترس عموم باشد باید تیک غیرفعال باشد و در پایان با کلیک بر روی افزودن پیوند ، پیوند به قسمت مورد نظر اضافه می شود.

ویرایش پیوندها

برای ویرایش پیوندها کافی است از بخش پیوندها گزینه ویرایش را انتخاب نمائید.

در این بخش به شما امکان ویرایش، پاک کردن و مرتب سازی(البته منظور در چیدمان) داده شده است. برای ویرایش کافی است تا بر روی نام یک پیوند قرار گیرید تا منوئی مانند زیر ظاهر شود ، در این منو با کلیک بر روی گزینه ویرایش وارد صفحه ای خواهید شد شبیه به صفحه اضافه کردن پیوند که امکان ویرایش را دارا هستید.

آشنائی با پیوند دسته ها

این بخش بسیار شبیه به بخش دسته ها می باشد، لذا من از توضیح اضافه پرهیز می کنم.

نکته دیگر به مانند کار با دسته ها اگر دسته ای پاک شود ، پیوندها به دسته پیش فرض انتقال پیدا می کنند، برای تغییر دسته پیش فرض می توانید از بخش تنظیمات گزینه نوشتن و سپس در قسمت دسته پیش فرض پیوندها دسته مورد نظر خود را انتخاب نمائید.

 مدیریت برگه ها

دلایل استفاده از برگها

در واقع بدلیل آنکه این صفحات بصورت ایستا یک ثابت هستند لذا دسترسی به آنها ساده است، منظور مانند ÷ست ها که در صفحه اصلی جابجا و به  آرشیو می روند نیستند، بر فرض مثال می خواهید صفحه ای داشته باشید در مورد خودتان که اطلاعاتی مانند  رزومه کاری خود را در آن قرار دهید مناسب ترین گزینه استفاده از page ها می باشند، نکته جالب در مورد صفحات آن است که شما می توانید حتی یک صفحه را از صفحه ای دیگر به ارث ببرید، یعنی صفحه شما به عنوان پدر چندین صفحه باشد، نحوه اضفاه کردن صفحات و کار با آن مشابه کار کردن با پست ها می باشد.

اضافه کردن یک برگه جدید

برای اضافه کردن یک برگه جدید کافی است از بخش برگه ها گزینه افزودن یک برگه جدید را انتخاب کنید.

اگر کمی دقت کنید تنها تفاوت این بخش با اضافه کردنن یک پست جدید در وجود پنل صفات است، لذا تنها به توضیح این پنل بسنده می کنیم. در این پنل همانطوری که در تصویر زیر خواهید دید، در بخش مادر(که البته باید با عنوان والد یا parent آنرا بشناسیم) می توانید صفحه خود را به عنوان یک فرزند در نظر گیرید. اگر نمی خواهید صفحه شما فرزند باشد و بصورت مستقل باشد، گزینه سرآغاز را انتخاب کنید.

در قسمت قالب می توانید، یک قالب خاص برای صفحه خود انتخاب کنید، دقت داشته باشید گزینه های این قسمت با توجه به پوسته یا قالب مورد استفاده شما متفاوت است.

در بخش order یا چیدمان، می توان نمایش را تغییر دهید، مثلا اگر می خواهید صفحه شما پنجمین صفحه در لیست باشد عدد 5 را وارد کنید، عدم مقدار دهی بدان معنی است که می خواهید صفحات را به ترتیب نام نمایش دهید.

 اگر شما تنها کاربر سایت باشید، حتما متوجه پنل نویسنده برگه نخواهید شد، چرا که این پنل تنها در زمانی که تعداد کاربران بیش از یک باشد نمایش داده شود، در این پنل می توانید معین کنید که چه شخصی در واقع انتشار دهنده این صفحه است.

مدیریت برگه ها

برای دسترسی به این بخش می توانید از بخش برگه ها گزینه ویرایش را  انتخاب کنید.

پس از باز شدن صفحه ویرایش شما می توانید با قرار گرفتن بر روی نام هر صفحه به گزینه های مدیریتی آن اعم از ویرایش ، ویرایش سریع، پاک کردن و نمایش دسترسی داشته باشید.

با کلیک بر روی ویرایش سریع می توانید همه امکانات بخش ویرایش را داشته باشید ضمن آنکه از لود کردن صفحه ای جدید نیز شما پرهیز کرده اید.

مدیریت دیدگاهها

آشنائی با بخش مدیریت دیدگاهها

در واقع دیدگاهها راهی است تا مراجعه کنندگان بتوانند تعامل بیشتری با شما داشته باشند، در واقع آنها از طریق فرمی که در داخل هر پست و یا صفحه سایت شما است می توانند به بیان دیدگاه بپردازند ، در میان این مراجعه کنندگان ، ممکن است کسانی یا چیزهای (منظور روبات ها هستند) وجود داشته باشند که با سیاست سایت شما و روند کاری شما مغایرت داشته باشند، لذا ابزاری  برای مدیریت بهتر دیدگاه نیاز است که وردپرس نیز آن را در اختیار شما قرار داده است.

در واقع بطور پیش فرض، اگر کسی بخواهد دیدگاهی ارسال کند، باید منتظر تائید شخص مدیر دیدگاهش قرار گیرد و پس از آن دیدگاه برای بقیه مراجعه کنندگان قابل دیدن است. شاید شما بخواهید تنظیمات بیشتری روی بخش مدیریت دیدگاهها داشته باشید،  قبل آنکه بخواهید در یکسری از پست های قدیمی دیگر مراجعه کنندگان نتوانند دیدگاهی ارسال کنند و غیره.

برای این دست تنظیمات از بخش تنظیمات گزینه گفتگوها را انتخاب کنید.

هدف ما در حال حاضر توضیح تمام این بخش نیست، بلکه به موارد مهم اشاره خواهیم کرد، در فصول آینده این بخش به صورت کامل توضیح داده خواهد شد.

در این بخش اگر می خواهید برای یکسری از پست های شما دیگر دیدگاهی ارسال نشود می توانید، تیک مربوط به بستن دیدگاههاا در نوشته های قدیمی تر از x روز به صورت خودکار را بزنید و در واقع به جان آن x در کادر متنی ، روز مورد نظر خود را مشخص کنید، بطور پیش فرض این مقدار 14 است.

در حالت پیش فرض همانطوری که گفته شد مدیر باید حداقل یکبار دیدگاه یک شخص را تائید کند تا آن شخص بتواند بدون تائید مدیر مبادرت به ارسال دیدگاه کند، اما اگر شما بخواهید که حتی کاربرها یا اشخاص همیشه توسط شما مانیتور شوند می توانید گزینه مدیر باید همواره دیدگاه ها را بپذیرد را بزنید.

بطور پیش فرض ، گزینه نویسنده باید یک دیدگاه پذیرفته شده داشته باشد فعال است و به کاربر و مراجعه کننده این امکان داده شده است تا پس از یکبار تائید مدیر بدون هیچ دردسری در دفعات بعد به بیان دیدگاه خود بپردازد، این گزینه خود هم باعث می شود که از رشد اسپم در سایت شما جلوگیری شود و هم آنکه کاربران رغبت بیشتری برای بیان دیدگاههای خود داشته باشند.

با استفا ده از یک دیدگاه در صورت داشتن بیش از x پیوند در صف بررسی مدیریت نگه داشته شود می توانید تعیین کنید که comment spammer ها یا کلا مراجعه کنندگان چه تعداد لینک را می توانند در واقع در دیدگاههای خود وارد کنند پیش از آنکه دیدگاهشان به صف کنترل (moderation queue) منتقل شود.

جعبه متنی که در پائین همین بخش قرار دارد، جائی است که شما می توانید یکسری keyword ، URL ، آدرس ایمیل و حتی ip آدرس را وارد کنید تا برای کنترل نشان گذاری شوند. فرض کنید شما دیدگاهی با این عنوان دریافت می کنید:" حقایق افسانه جومونگ" ولینکی متناسب با آن نیز وارد شده است،مسلما شما برای هر مطلبی جستجوئی خواهید کرد لذا از تائید چنین دیدگاهی پرهیز می کنید، اما اگر بخواهید چنین متنی را به عنوان لیست سیاه در نظر بگیرید، سیستم بطور اتوماتیک اقدام به حذف این نوع دیدگاهها می کند پس بهتر است تا شما متونی یا آدرس هایی که روی آنها شک دارید در این بخش قرار دهید تا به صف کنترل اضافه شود و پس از نظر شما حذف یا باقی بمانند.

 

در بخش زیر کادر متن بالا بخشی با نام لیست سیاه وجود دارد ، بر خلاف بخش قبلی که دیدگاه وارد صف کنترل می شدند، در اینجا دیدگاه به عنوان یک اسپم شناخته شده و سیستم سریعا اقدام به حذف آن می کند، مسلما وارد کردن اطلاعات صحیح به شما کمک می کند هم از اسپم جلوگیری کنید و هم باعث آن نشوید که یکسری از دیدگاههای صحیح به عنوان اسپم شناخته شوند.

در این بخش نیز مانند جعبه متن بالا می توانید یک متن، یک لینک و حتی آدرس IP وارد نمائید. پس از تنظیمات مورد نیاز، برای مدیریت دیدگاهها، بر روی بخش دیدگاهها از نوار راهبری کلیک نمائید.

در واقع اگر شما دیدگاه جدیدی داشته باشید، در کنار همین بخش عددی با پشت زمینه قرمز نشان داده می شود که نشان دهنده تعداد دیدگاههای جدید و بررسی نشده است.

در این بخش دیدگاهها، همه امکانات مدیریتی اعم از ویرایش، حذف و پاسخ در اختیار مدیر قرار گرفته است، رنگ پشت زمینه دیدگاههای جدید با دیگر دیدگاه ها فرق دارد و این خود باعث تمایز و تسریع در کار مدیریتی می شود. با قرار گرفتن بر روی هر دیدگاه می توانید به لینکهای ابزارهای مدیریتی دسترسی داشته باشید.

 کلیک کردن بر روی پذیرفتن، دیدگاه از حالت بررسی خارج شده و بصورت تائید شده در می آید و این بدان معنا است که حال برای تمام کاربران قابل نمایش است.

اگر بر روی جفنگ کلیک کنید، دیدگاه به بخش خاصی مربوط به جفنگ ها انتقال داده می شود، در آن بخش شما می توانید مجددا یک جفنگ را بررسی و یا حذف نمائید.

اگر بر روی ویرایش کلیک نمائید وارد صفحه جدیدی خواهید شد، در این صفحه شما می توانید به سادگی تمامی خصوصیات یک دیدگاه ، اعم از نام، پست الکترونیکی، آدرس وب و متن مربوط به دیدگاه را ویرایش نمائید.

حتی در این بخش امکانی وجود دارد تا شما تاریخ انتشار دیدگاه را نیز تغییر دهید که در نوع خودش جالب می باشد.

 

 

 


با کلیک بر روی ویرایش سریع می توانید تمامی امکانات بخش ویرایش، بجز تغییر در تاریخ انتشار را در اختیار داشته باشید.

  در این بخش امکانی گذاشته شده است، تا شما به سادگی اقدام به پاسخ به یک دیدگاه خاص نمائید ، برای این کار کافی است گزینه پاسخ دادن را انتخاب نمائید.

 در این بخش نیز مانند بخش های دیگر شما می توانید به سادگی اقدامات را به صورت گروهی انجام دهید، یعنی تعدادی از دیدگاهها را در یک زمان بپذیرید یا تعدادی را به عنوان جفنگ در نظر گیرید.

برای آن که دیدگاههای یک پست خاص را مشاهده کنید کافی است تا بر روی آیکونی که در سمت راست هر دیدگاه مانند تصویر زیر قرار دارد کلیک نمائید.

 امکانی جالب و مورد نیاز که در این بخش وجود دارد، بخش جستجو است ، شما می توانید یک متن، آدرس سایت و ایمیل و حتی IP یک دیدگاه را مورد جستجو قرار دهید.

شاید تنها امکانی که در این بخش جای آن کم است، گزینه ای است که بتوان یک ایمیل خاص و یا آدرس خاص را وارد لیست سیاه کرد تا دیگر نیازی به رفتن به بخش تنظیمات نباشد.

 


فصل هفتم امکانات محیط وردپرس

از جمله امکانات وردپرس:

هسته قابل حمل

شما می توانید به صورت درختی وردپرس را برهاست خود نصب کنید این به این معناست که وردپرس قابلیت نصب را در یک پوشه خاص دارا هست.علاوه براین قادر هستید برای داشتن یک کار تمیز وردپرس را در یک پوشه نصب وآدرس مورد نظر استفاده را به آدرس دلخواه تغییر دهید.

هر اختلاف ساعتی که دارید

وردپرس این امکان را به شما میدهد که ساعت مورد نظر خود را با توجه  به ساعت جهانی تنظیم کنید.به طور مثال اگر در تهران زندگی می کنید ساعت شما 3 ساعت ونیم جلو هست بنابراین شما قادر هستید تازمان وردپرس را براحتی تغییر دهید.

قابلیت gzip

شما می توانید در وردپرس با فعال کردن قابلیت gzip  میزان مصرف پهنای باند خود را کاهش دهید (برای استفاده از این قابلیت سرور شما باید از آپاچی به عنوان وب سرور استفاده کرده باشد) عملکرد این قابلیت نیازمند پشتیبانی از این قابلیت توسط مرورگر کاربر می باشد.

سطح دسترسی

وردپرس قادر است 5 سطح برای کاربران تعیین کند بنابراین با توجه به سطحی که شما برای یک کاربر خاص تعیین می کنید آن کاربربه  امکانات خاصی دسترسی پیدا می کند.

مشخصات کاربران

هرکاربری پس از ثبت نام می تواند مشخصاتی برای خود نظیر آدرس ایمیل ـ آی دی مسنجر ـ کمی در مورد خودش و ... را تعیین کندو شما می توانیدهر قسمتی را با توجه به نیاز در وبلاگ و سایت  خود قراردهید.

نصب و بروزرسانی آسان

شما می توانید در کمتر از 5 دقیقه وردپرس را نصب کنید و در مدت زمان کوتاهتری انرا به نسخه  جدید انتقال دهید .نصب و ارتقای وردپرس در بین سیستم های ساخته شده از نظر سادگی و سرعت بسیار معروف است.

کاملا دینامیک و انعطاف پذیر

شما در وردپرس چیزی به نام بازسازی نمی بینید . تمام مطالب و صفحات با توجه به نیاز کاربر در همان لحظه ساخته می شوداین بدین معناست که صفحات شما به سرعت ساخته و نمایش داده میشود و میزان حجمی که روی هاست شما اشغال می شود بسیار پایین است.

منتشر کردن کار شما

ارتباط با دیگر وبلاگ ها

وردپرس با داشتن قابلت هایی همچون بازتاب و pingback این امکان را به شما می دهد تا ارتباط بسیار بهتری با دیگر وبلاگ ها داشته باشید.

طراحی و شخصی سازی

استفاده از پوسته ها

وردپرس به شما این قابلیت را می دهد که پوسته هایی به صورت دینامیک بسازید و از آن ها استفاده کنید این کار بااستفاده از تگ های پوسته انجام می پذیرد.

تگ های پوسته

وردپرس به زبان php نوشته شده است ولی شما برای ساخت پوسته برای وردپرس نیازی به یادگیری زبان php ندارید و کافیست در مکان های لازم از تگ های پوسته ها استفاده کنید.

ویرایشگر پوسته

شما قادر خواهید بود مستقیما از داخل پنل مدیریتی وردپرس فایل های پوسته خودتان را ویرایش کنید .

پوسته های فراوان

وردپرس دارای بیش از 6 هزار پوسته است واین به معنی برطرف کردن خواسته هر سلیقه ای است.

افزونه ها

وردپرس دارای صدها افزونه است که این افزونه ها به شما این اختیار را می دهند که هر قابلیتی که نیاز دارید را تنها با چند مرحله ساده به وردپرس اضافه کنید.به طور مثال شما بوسیله این افزونه ها قادر خواهید بود براحتی اقدام به ساخت گالری ، فروشگاه و... کنید.

ساخت محتوا

رمز عبور برای مطالب

شما می توانید براحتی برای مطالب و صفحات خود رمز عبور قرار دهید بدین صورت بازدیدکنندگان تنها در صورت وارد کردن رمز صحیح قادر به مشاهده مطالب خواهند بود.

نام لاتین

شما با استفاده از این قابلیت قادر خواهید بود که آدرس لینک مطالب و صفحات خود را تعیین کنید .

فرستادن مطلب برای آینده

شما قادر هستید مطلبی را امروز بنویسید و با تنظیم کردن آن کاری کنید که وردپرس بطور خودکار آن مطلب را در تاریخ و ساعت مشخص شده توسط شما به سایت بفرستد.

مطالب چند صفحه ای

اگر مطالب شما طولانی هست شما می توانید مطالب خود را به چند صفحه تقسیم کنید تا دیگر کاربران شما نیاز به بالا وپایین بردن صفحه نباشند

بارگذاری فایل و تصویر

شما به صورت مستقیم در نوشتن مطالب وردپرس قادر هستید فایل ها و تصاویر مورد نیار خود را بصورت مستقیم بارگذاری (آپلود) کرده و تنها با یک کلیک آنرا درون مطلب خود جاسازی کنید

دسته بندی مطالب

شما قادر هستید برای یک مطلب بی نهایت دسته بندی و موضوع تعیین کنید همچنین می توانید برای موضوعات زیرمجموعه و برای زیرمجموعه ها نیز زیرمجموعه و الی آخرتعریف کنید.

شکلک ها

وردپرس به صورت خودکار کاراکترهایی مانند":)" را تبدیل به شکلک می کند.

ذخیره بصورت پیش نویس

خیلی از مواقع ممکن است مطلبی را به طور کامل ننویسید در وردپرس این امکان فراهم آورده شده است تا مطالبی را که هنوز آمادگی درج در سایت و یا وبلاگ را ندارند بصورت پیش نویس ذخیره نمائید تا در زمان مورد نیاز آنها را منتشر کنید.شما می توانید همواره پیش از ارسال مطالب و پیش از آنکه کاربران دیگر به مطالب دسترسی داشته باشند، پیش نمایش مطالب نوشته شده خود را مشاهده کنید و درصورت نیاز به تغییرات ، تغییرات لازم را اعمال و پس از آن مطالب را انتشار دهید .

ابزارهای وبلاگ نویسی :

وردپرس با بیشتر نرم افزارهای وبلاگ نویسی هماهنگ است .بوسیله این دسته از نرم افزارها شما قادر هستید بدون نیاز به مراجعه و حتی در حالت آفلاین مطالب را بنویسید ودر هنگام آنلاین شدن آنها را در وبلاگ یا وبسایت خود منتشر کنید یکی از این نرم افزار ها ،نرم افزار windows live writer  است .

نمایی ازنرم افزار windows live writer

ارسال مطالب بوسیله ایمیل :

شما قادر هستید وبسایت یا وبلاگ را از طریق ایمیل بروزرسانی نمایید .

ستون کناری

شما می توانید به سادگی و با عمل کشیدن و رها کردن ستون کناری وبلاگتان یا وب سایت خود را تغییر دهید این کار در وردپرس در بخش مربوط به ابزارک ها امکان پذیر است.

نمایی از نرم افزار بخش تنظیمات برای ارسال با ایمیل

منتشر کردن کار شما

نمایی از بخش ابزارک ها

فیدها

وردپرس نسخه های مختلفی از فید RSS نسخه 2 و 0.93  - Atom نسخه 0.3  RDF را ارائه می دهد. خروجی فیدها تنها محدود به مطالب نمی شوند بلکه فیدهای گوناگونی برای قسمت های مختلف مثل هر دسته بندی ، نویسنده خاص ، بخش نظرات یک مطلب نیز ارائه شده است.

علاوه بر این قادر خواهید بود تا حداکثر میزان مطالب در یک فید را مشخص کرده و یا فیدتان را بطور ناقص و کامل در بیاورید.

 

نمایی از بخش تنظیمات خوراک

آدرس دهی برای مطالب شما

در وردپرس امکانی فراهم آورده شده است تا ضمن استفاده از چندین گزینه برای نحوه نمایش آدرس مطالب، خود اقدام به طراحی یک آدرس دهی خاص کنید، این گزینه در واقع به بخش نامک که در هر پست یا صفحه تنظیم می شود معنا می دهد. استفاده صحیح از این قابلیت باعث می شود که مطالب شما بسیار بهتر در موتورهای جستجو  نظیر گوگل ذخیره شود و در نتیجه بتوانید بازدید بیشتری را از موتورهای جستجو به سمت خود هدایت کنید.

فصل هشتم ویژگیهای نسخه های 3 به بعد

در حال حاضر نسخه ای که در دسترس کاربران وردپرس است، نسخه 3.3.1 است که ویژگیهای بارزی که از نسخه 3 به اضافه شده اند مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

1-    ادغام با Wordpress MU

اگر شما نیز با وردپرس multi user آشنا نیستید، جای نگرانی نیست ، در واقع این نسخه از وردپرس مشابه نسخه Wordpress.org است که به کاربران اجازه راه اندازی چندین سایت با استفاده از یک نصب را فراهم می آورد. از این پس شما به سادگی و با یکسری تنظیمات می توانید از این ویژگی بهره ببرید و چندین سایت را به صورت زیردامنه و یا زیرپوشه راه اندازی کنید بدون آنکه نیاز باشد که مجددا وردپرس را نصب نمائید.

باید دقت داشت که در حال حاضر امکان Domain Mapping (که درcom Wordpress. امکان ارتقاء زیر دامنه به یک دامین دلخواه بود) و یا امکان  Gross Network Search یا جستجوی شبکه فراهم نیست و در آینده به هسته اضافه خواهد شد.

نمایی از بخش تنظیمات شبکه

 

2-    نوع پست دلخواه یا Custom post type

یکی از ویژگیهایی که وردپرس را یک گام دیگر به یک سیستم مدیریت محتوا کامل سوق می دهد. همین ویژگی است که به شما این امکان را می دهد تا انواع مختلفی از پست ها را داشته باشید. البته نکته ای که باید ه آن اشاره داشت این است که اسمی که برای این ویژگی در نظر گرفته شده است ، اسم ضعیفی است ، چرا که این ویژگی در واقع به نوع محتوا اشاره دارد، نه نوع پست. بطور مثال محتوای ما می توانند کارکنا، محصولات و ضمایم و ... باشد و این ویژگی کاملا با ویژگی Post Format  که در امکانات ورپرس 3.1 مورد بررسی قرار می گیرد متفاوت است.

در حقیقت این ویژگی به کاربران این اجازه را می دهد تا با توجه به نیاز خود یک نوع پست جدید را اینجاد نمایند. فرضا شما می توانید نوع پستی داشته باشید که آخرین پروژه های شما  را نمایش می دهد و اطلاعاتی که در آن وارد می کنید،  شامل زمان پروژه فناوری های مورد استفاده و غیره باشد.

نمایی از یک Custom post


3-    تغییرات در واسط کاربری ثبت نام کاربران

یکی از ویژگیهای جالب اضافه شده در نسخه 3 که به همراه خود سهولت در استفاده و امنیت را فراهم آورد تغییر در واسط کاربری ثبت نام کاربران است. چرا که دیگر مانند گذشته شما محدود نیستید تا اولین کاربری را Admin انتخاب کنید و به سادگی می توانید هر نام کاربری را برای شروع به کار با وردپرس انتخاب کنید.

نمایی از یک صفح ایجاد اولین کاربر

4-    وردپرس 3 با پوسته پیش فرض متفاوت

اولین چیزی که شاید پست از نصب نظر شما در محیط front-end جلب خواهد کرد، پوسته جدید وردپرس یعنی Twenty Ten است. این پوسته تقریبا یکسری از امکانات دیداری و ویژگیهایی که در نسخه آمده است را در خود بصورت Built-in جای داده است که می توان به child themes header customization  تغییر پشت زمینه ، منو drop-down اشاره داشت . البته این پوسته در نسخه 3.2 همراه با پوسته جدیدی با نام twentyeleven شد.

 

 

نمایی از پوسته Twenty Ten

5-    سرصفحه دلخواه

یکی از ویژگیهایی که در این نسخه اضافه شده است و برای فعال کردن و استفاده کردن از آن می بایست کدی به فایل functions.php  اضافه شود، امکان سر صفحه دلخواه است که به شما امکان انتخاب از بین چندین سر صفحه ضمیمه شده و یا آپلود یک ضمیمه دلخواه را می دهد.

نمایی از بخش سر صفحه

6-    تغییر پشت زمینه

از دیگر ویژگیهای جالب نسخه 3  امکان تغییر رنگ و یا تصویر پشت زمینه از محیط مدیریت است که این ویژگی نیز می بایست با درج کدی در فایل functions.php فعال گردد. پس از فعال سازی شما می توانید از طریق بخش مدیریت رنگ و یا حتی تصویر پشت زمینه را به دلخواه انتخاب و آپلود نمائید.

نمایی از بخش تنظیمات پشت زمینه

 

7-    کوتاه سازی URL

ویژگی دیگری که در وردپرس نسخه 3 به کاربران ارائه شد، امکان کوتاه سازی URL بود که خود به نوعی حرکتی نو برای یکپارچی بیشتر با سایت های micro blogging مانند تویتر و ... است. پیش از این می توانستید چنین خدمتی را توسط سایتهایی مانند is.gd و یا bit.ly دریافت کنید.

نمایی از کادر کوتاه سازی لینک

8-    مدیریت منو راهبری

یکی از ویژگیهای متمایز که پیش از این نیز در پوسته های ساخته شده توسط Woo themes قابل رویت بود، بحث مدیریت آسان منو راهبری بود. در نسخه 3 با فراهم آوردن چنین امکانی و گنجاندن آن در هسته اصلی شما می توانید با عملیات کشیدن و رها کردن به سادگی چیدمان منو را دستکاری کنید و به سادگی می توانید هر نوع منویی را با توجه به نیاز خود پیاده سازی کنید. از یک منوی کشویی تا یک accordion منو، همچنین امکان گنجاندن دسته ، صفحه ، لینک و .... فراهم آورده شده است. برای تنظیمات بیشتر شما می توانید حتی یک class شیوه نامه را به آیتم دلخواه خود نسبت دهید و آن آیتم را نسبت به دیگر گزینه ها متمایز نمایش دهید.

بلاواقع این امکان نیز فراهم شده است تا شما حتی یک منو راهبری دلخواه را ایجاد کرده و با فراخوانی آن در بخش ابزارک در یک بخش دلخواه از سایت آن منو را نمایش دهید.

نمایی از بخش فهرست ها

9-    امکان ایجاد template برای نویسندگان یا کاربران

ویژگی دیگری که شاید بیشتر توسعه دهندگان پوسته ها را خوشحال نماید، امکان ایجاد tempate متمایز برای هر کاربر یا نویسنده است، شما می توانید به دو صورت این کار را انجام دهید، راه اول استفاده از ID است و راه دوم استفاده از لقب کاربری یا nickname است.

Author-{ nickname}.php

Author-{id}.php

مثلا:

Author-amin3d.php

نمایی از یک صفحه اختصاصی برای نویسنده

بهبود در Custom Taxonomies

Taxonomies از نسخه 2.8 در دسترس کاربران برای طبقه بندی بهتر اطلاعات در دسترس قرار گرفتند و بوسیله آنها توسعه دهندگان می توانستند وب سایتهای قدرتمند با تلاش کمتری طراحی نمایند.

در این نسخه ، در واقع Taxonomies مورد بازبینی قرا رگرفتند و قابلیت ها و اختیارات جدیدی به آنها اضافه گردید. این بهبودها باعث شد تا استفاده از Taxonomies در روابط سلسله مراتبی ساده تر گردد.

نمایی از بخش Taxonomies


نوار مدیریت

اگر شما نیز یکی از کاربران com Wordpress. باشید ، نباید این ویژگی شما را خیلی ذوق زده کند، چرا که این ویژگی در حال حاضر در دسترس کاربران این سایت است. اما برای آنهائی که از این سایت خدماتی دریافت نمی کند و سایت یا وبلاگ خود را بصورت شبکه ای و یا حتی تک سایته راه اندازی کرده اند، این امکان گزینه مناسب است. چرا که به سادگی امکان دسترسی به محیط مدیریت از طریق محیط سایت یا همان (front end) به back end یا مدیریت سایت است ، طبق گفته Matt Mullenweg این اولین گام بسوی front-end editor یا ویرایشگر سمت کاربری سایت است.

نمایی از نوار مدیریت

10-    صفحه مدیریت آژاکسی

در واقع این ویژگی ، یکسری قابلیت های آژاکسی را به محیط مدیریت می افزاید که از آن جمله می توان به عملیات چیدمان یا sorting در اکثر ستون ها و همچنین آژاکسی کردن ویژگی های جستجو، مرتب سازی و  صفحه بندی اشاره کرد.

11-   پیوند داخلی یا Internal Link

یکی از امکاناتی که در این نیسخه 3.1 شاید از همه بیشتر به چشم می آمد ، ویژگی لینک داخلی بود که پیش از این می توانستید شرایط ایجاد آن را توسطه افزونه Wordpress SEO فراهم آورید.

اما اصلا Internal Link چیست؟

همانطوری که از اسم این ویژگی نیز قابل فهم است ، این ویژگی به شما امکان می دهد تا به یک بخش از سایتتان لینک کنید،این کار بسادگی صورت می پذیرد، یعنی به کاربر امکان جستجودر محتویات موجود سایت داده می شود و کاربر می تواند لینکی را به متن خود اضافه نماید.

این ویژگی شاید زمانی جالب برسد که شما می خواهید بخشی از پست های قدیمی خود، خواننده را ارجاع دهید، شاید اولین ایده شما این باشد که با باز کردن یک تب جدید در محیط مدیریت یا سایت اصلی بدنبال موضوع یا پست خود بگردید که با چنین ویژگی ای شما از این کار بی نیاز خواهید شد.!

نمایی از کادر لینک داخلی

 

12-     پیشخوان شبکه ای جداگانه

اگر شما یکی از آن دسته از کاربران هستید که سایت خود را به صورت شبکه ای راه اندازی کرده اید، با مشکل شلوغی و گیج کننده بودن پیشخوان مواجه خواهید شد. در حقیقت این ویژگی به این سمت که پیشخوان سایت را از پیشخوان مربوط به شبکه جدا کند حرکت می کند. همچنین اختیاری را نیز برای آن دسته از کاربرانی که در سایت عضو هستند ولی یک سایت شبکه ای ندارند در نظر گرفته شده است تا بتوانند یک پیشخوان سراسری شود. البته این ویژگی بنا به دلایلی همچون پیچیدگی و خاصیت زمان بری نسخه 3.2 موکول شد.

13- تگ Quick press Template

همانطوری که مطلع هستید ، ابزارکی در پیشخوان با نام quick press موجود است که نام فارسی آن نوشتنی فوری است! این ابزارک گزینه بسیار مناسبی برای درج خبر برای آن دسته از کاربران است که وقت کافی برای ویرایش مطلب و یا با حجم مطالب زیاد روبرو هستند می باشد. با استفاده از template tag یا تگ پوسته ، به شما این امکان داده می شود تا از محیط front- end  یا داخل سایت براحتی نسبت به درج مطلب اقدام کنید، البته باید در نظر داشته باشید که اولا شما می بایست اجازه درج را داشته باشید و ثانید وارد (login) سایت شده باشید. این تگ پوسته با عنوان wp_quickpress_form در دسترس خواهد بود.

14- قالب پست

یکی از ویژگی های مهم نسخه 3.1 ، همین ویژگی است در واقع همچنانکه وردپرس از یک سیستم بلاگ به یک سیستم مدیریت محتوا کامل تبدیل می شود، نیاز به ویژگیهای کامل تری نیز دارد که این ویژگی یکی از آنها بود. اما اصلا قالبهای پستی چیست؟

نمایی از پست ها در قالبهای مختلف

در واقع این ویژگی به کاربران و توسعه دهندگان این اجازه را می دهد تا برای پست های خود ، یک طرح یا پوسته خاص داشته باشند. این طرح می تواند از نظر ساختار نمایشی باشد و یا هر موردی دیگر که با توجه به نوع قالب بندی یا format نمایش داده خواهد شد. از جمله نوع هایی که برای این قالب بندی می توان به آنها اشاره داشت می توان به ، video,status,quote,aside,audio,chat,gallery,image,link اشاره کرد.

نمایی از تنظیمات قالب پست

15- ظاهر جدید مدیریت

در گذشته تا امروز وردپرس شاهد تغییرات در ظاهر خود بوده است و در نسخه 3.2 این تغییرات به صورت جلوه ای با طراوت شده خود را نمایان کرد. ایده اصلی پشت این قضیه این است که همه چیز آسانتر و تمیزتر شود.

 

 

 

نمایی از بخش داشبورد

16- بهبود در نحوه بروزرسانی

در نسخه 3.2 نیز در بخش بروز رسانی بهبودهایی داشتیم که می توان به عدم دانلود فایل های تغییر نکرده در بسته افزونه و ... اشاره داشت که این خود برای بعضی از کاربران باعث افزایش سرعت در زمان بروز رسانی می شود.

نمایی از نحوه بروز رسانی

17- نونما کردن مجدد ظاهر

در نسخه 3.3 وردپرس بار دیگر شاهد یکی نونمائی در ظاهر خود بود. استفاده از تکنیکهای طراحی پاسخگو با استفاده از HTML5 به وردپرس این امکان را داد تا در دستگاههای مختلف چون تبلت ها کار کند. یکی از این موارد این است که شما با کوچک کردن اندازه صفحه شاهد جمع شدن نوار کناری به صورت خودکار خواهید بود.

نمایی از تغییر شکل منو کناری یا کوچک کردن صفحه

 

 

 

 

 

 

نمایی از کار با وردپرس در کار در وردپرس در ipad

 

 

 

18- آپلود جدید برای رسانه ها

در کنار پشتیبانی از دو پسوند RAR و 7Z در نسخه 3.3 ، امکان مناسب دیگری نیز اضافه شده است که شما را در آپلود کردن سریع و راحت تر یاری می نماید، و آن وجود آپلودری است که از عمل کشیدن و رها کردن پشتیبانی می کند، بدین ترتیب به سادگی می توانید هر فایلی را داخل بخش رسانه ها کشیده و آپلود نمائید.

 

نمایی از تغییر شکل منو کناری با کوچک کردن صفحه

 

 

نتیجه گیری

وردپرس هر روز خود را به یک سیستم مدیریت محتوای آسان از جهت کاربری و قدرتمند تر از نظر امکانات نزدیک تر می کند، چنانچه این قابلیت ها در کنار امنیت و عملکرد مناسب از جهت استفاده از منابع سرور هم روند شود، شاید بتوان گفت که وردپرس دیگر یک سیستم مدیریت محتوای بی رقیب خواهد بود.


فصل نهم چرا وردپرس؟

ورد پرس قابلیت های زیاد دیگری نیز دارداما چرا ورد پرس:

پاسخ سریع به مشکلات امنیتی

در حالی که مشکلات امنیتی آنلاین هرروز به مسئله بزرگتری تبدیل می شوند .این باعث دلگرمی است که اعضا تیم وردپرس بسیار سریع و به موقع نسبت به مسائل امنیتی جدید و کشف شده اقداماتی انجام می دهند.

دوستی با SEO

چیزی که امروزه برای قالی وب مستر ها و به قولی ساکنان اینترنت اهمیت پیدا کرده است بحث seo می باشد .در حال حاضر با امکانات موجود wordpress از زمره پیشگامان search engines friendly  می باشد ضمن آنکه پلاگین هایی نیز در این رابطه در وردپرس تعبیه شده اند که قدرت کار را تامیزان چشم گیری افزایش داده است.

استفاده آسان

شاید بر هیچ کسی پوشیده نباشد امکانات فوق العاده همیشه در کنار کاربری راحت کامل می شود،پس شاید بیش از هرچیزی داشتن یک محیط کاربر پسند بسیار مهم و ضروری باشد.این سیستم مدیریت محتوا چنان ساخته و پرداخته شده است که هم برای تازه کاران بسیار شیرین و دلچسب است و هم برا آن دسته از پیشکسوتان یا به قولی PROFFESSIONAL ها که عمری را در این را بوده اند.شاید موضوعی که به این بحث کمک کرده است چیدمان جالب و همچنین استفاده از فن اوری های به روز مانند ajax و... است و مورد دیگرانجام غالب کارها در کمترین زمان و گاهی با یک کلیک کردن مانند بروزرسانی سایت.


بخش سوم

فصل اول ساخت قالب برای وردپرس

آموزش ساخت قالب برای وردپرس

Wordpress

همانطور که می دانید وردپرس یکی از دوست داشتنی ترین نرم افزارهای تهیه وبلاگ هست، حتی قدرت آن تا حدی است که می توان به راحتی از آن به عنوان یک CMS هم استفاده کرد. برای همین من تصمیم گرفتن نحوه ساخت قالب رو برای WordPress آموزش بدهم. امیدوارم که بعد از خواندن این مطلب بتوانید به راحتی برای خودتان قالب تهیه کنید. من پیشنهاد می کنم قبل از ساخت قالب مطالب مربوط ساخت سایت توسط HTML و CSS را مطالعه کنید، چون اگر کامل به آنها مسلط باشید ساخت قالب برای وردپرس براتان خیلی راحت تر می شود.

ساختار قالب وردپرس

هر قالبی که برای وردپرس تهیه میشه حداقل باید 2 تا فایل داشته باشه : styles.css و index.php. به شکل زیر دقت کنید :

Wordpress Template

همانطور که میبینید شکل بالا نشان دهنده یک قالب وردپرس در حالت کلی است، که می تواند اجزای کمتر و یا بیشتری داشته باشد اما حتما دو فایلی که گفتم رو به عنوان حداقل باید داشته باشد.

برای فایل styles.css از روش زیر استفاده کنید :

1

/*

2

Theme Name : Your template name

 

3

Theme URL : Your template url

4

Description : Descriptions

 

5

Author : Author name

6

Author URL : Author url

 

7

Version : Template version

8

*/

این خطوط را در ابتدای فایل CSS قرار دهید.

ساختار یک فایل index.php معمولا بدین صورت است :

01

<Your Doctype Goes Here...>

02

<html>

 

03

<head>

04

<title>Here Goes Your Title...</title>

 

05

<link rel="stylesheet" href="styles.css">

06

</head>

 

07

<body>

08

<div id="container">

 

09

  <div id="header">Your Header Information Goes Here...</div>

10

  <div id="navigation">Your Navigation Links Goes Here...</div>

 

11

  <div id="content">Your Content Goes Here...</div>

12

  <div id="sidebar">Your Sidebar Goes Here...</div>

 

13

  <div id="footer">Your Footer Goes Here...</div>

14

</div>

 

15

</body>

16

</html>

برای لینک کردن فایل CSS از کد زیر استفاده می کنیم :

1

<link rel="stylesheet" href="<?php bloginfo('stylesheet_url'); ?>" type="text/css" media="screen" />

برای شروع کار باید یک فولدر که معمولا نام قالبمان است در آدرس

wordpress/wp-content/themes بسازیم. سپس دو فایل index.php و styles.css را در آن ایجاد میکنیم. حال برای شکل دادن به فایل index.php از دستورات زیر استفاده میکنیم :

مشخصات بلاگ

توسط این دستور نام blog ما نمایش داده می شود :

1

<?php bloginfo('name'); ?>

اگر بخواهیم نام بلاگمان را به لینک تبدیل کنیم از این روش استفاده میکنیم :

1

<a href="#"><?php bloginfo('name'); ?></a>

و اگر بخواهیم این لینک را به frontpage منتقل کنیم :

1

<a href="<?php bloginfo('url'); ?>"><?php bloginfo('name'); ?></a>

توضیحات blog :

1

<?php bloginfo('description'); ?>

حلقه

1

<?php if(have_posts()): ?><?php while(have_posts()):the_post(); ?>

2

<?php endwhile; ?>

 

3

<?php endif; ?>

خط اول چک میکند که آیا پستی وجود دارد یا نه و اگر وجود داشته باشد آنرا نمایش می دهد و این حلقه را تا زمانی که پستی وجود داشته باشد ادامه میدهد.

عناوین پست ها

1

<?php the_title(); ?>

توسط این دستور میتوان پستها را نمایش دادو باید بین دستورات the_post و endwhile قرار گیرد. برای اینکه هر title به پست خودش لینک شود از دستور زیر استفاده میکنیم :

1

<?php the_permalink(); ?>

توسط دستور زیر هم محتوای هر پست نمایش داده می شود :

1

<?php the_content; ?>

مشخصات پست

توسط دستورات زیر می توان اطلاعات جانبی مربوط به پستها را نمایش داد، اطلاعات بین تگ زیر قرار می گیرند :

1

<p class="postmetadata">......</p>

برای نمایش عبارت Filled Under از دستور زیر استفاده می کنیم :

1

<?php _e('Filled Under#58;'); ?>

برای مشخص کردن اینکه این پست مربوط به کدام دسته بندی است از دستور زیر استفاده می کنیم :

1

<?php the_category(','); ?>

1

 

<?php _e('By'); ?>

 

برای نمایش by :


و نمایش نام نویسنده :

1

<?php the_author(); ?>

برای نمایش تعداد comment ها :

1

<?php comments_popup_link('No Comments &#187;','1 Comment&#187;','% Comments&#187;'); ?>

برای ویراش پست در صورتی که به صورت admin وارد سایت شده باشید از دستور زیر استفاده می شود :

1

<?php edit_post_link('Edit','|',"); ?>

در صورتیکه پستی وجود نداشته باشد و بخواهیم عبارتی را نشان دهیم دستور زیر را پایین endwhile قرار می دهیم :

1

<?php else: ?>

2

<div class="posts">

 

3

   <h2><?php _e('Not Found'); ?></h2>

4

</div>

اگر بخواهیم برای هر پست یک ID قرار دهیم که بتوانیم به آن یک Style خاصی بدهیم از دستور زیر استفاده می کنیم :

1

<div class="posts" id="post-<?php the_ID(); ?>">

برای ایجاد صفحه بندی از دستورات زیر می توان استفاده کرد :

1

<div class="navigation">

2

   <?php posts_nav_link(); ?>

 

3

</div>

این دستور را باید بین endwhile و else قرار داد. دستور فوق را می توان بدین صورت customize کرد :

1

<div class="navigation">

2

   <?php posts_nav_link('in between','before','after'); ?>

 

3

</div>

هرچه به جای in between نوشته شود بین next و previous می آید و هرچه به جای before نوشته شود قبل آن و هرچه به جای after نوشته شود بعد آن می آید.

ساید بار

برای نمایش Category دستورهای زیر را قبل از پایان body tag قرار می دهیم :

1

<div class="sidebar">

2

   <h2><?php _e('Categories'); ?></h2>

 

3

</div>

حال برای نمایش لسیت Category ها بدین روش عمل می کنیم :

1

<ul>

2   <?php wp_list_cats('sort_column=name&optioncount=1&hierarchial=0'); ?>

 

3

</ul>

از option های زیر هم می توان استفاده کرد :

1

sort-column=name

این عبارت Category ها بر اساس الفبا تنظیم می کند.

1

optioncount=1

تعداد پست های هر کدام را نشان می دهد.

1

hierarchial=0

sub-cat ها را درون لسیت نمی برد. بین هر attribute باید از & استفاده کرد.

برای نشان دادن Archives از دستور زیر استفاده می کنیم :

1

<h2><?php _e('Archives'); ?></h2>

2

<ul>

 

3

   <?php wp_get_archives('type=monthly'); ?>

4

</ul>

برای قرار دادن blogroll بدین روش عمل می کنیم :

1

<?php get_links_list(); ?>

فرم جستجو

ابتدا یک فایل به نام searchform.php ایجاد می کنیم و کدهای زیر را درون آن قرار می دهیم:

1

<form method="get" id="searchform" action="<?php bloginfo('home'); ?>/">

2

  <div>

 

3

    <input type="text" value="<?php echo wp_specialchars($s, 1); ?>" name="s" id="s" size="15" />

4

    <input type="submit" id="searchsubmit" value="Search" />

 

5

  </div>

6

</form>

حال در فایل index.php کد زیر را بالای همه listing ها درون Sidebar می نویسیم :

1

<li id="search">

2

  <?php include(TEMPLATEPATH.'/searchform.php'); ?>

 

3

</li>

تقویم

برای ایجاد تقویم از کد زیر استفاده می کنیم :

1

<li id="calendar">

2

  <?php get_calendar(); ?>

 

3

</li>

Footer

در انتهای sidebar یک div به نام footer ایجاد می کنیم و کد زیر را درون آن می نویسیم :

1

<div id="footer">

2

  <p>

 

3

    Copyright &#169; 2008 <?php bloginfo('name'); ?>

4

  </p>

 

5

</div>

نحوه جدا کردن فایل index.php

حال بعد از اینکه فایل ما آماده شد باید طبق شکل اول آنرا باید به قسمتهای مختلف تقسیم کنیم. از ابتدای فایل index.php تا پایان قسمت navigation div را درون یک فایل به نام header.php ذخیره می کنیم و دستور زیر را به جای آن درون index.php می نویسیم :

1

<?php get_header(); ?>

از ابتدای sidebar div تا انتهای آن را جدا کرده و در فایل sidebar.php ذخیره می کنیم و خط زیر را به جای آن در فایل index.php قرار می دهیم :

1

<?php get_sidebar(); ?>

برای footer هم همینکار را انجام می دهیم و در فایل footer.php ذخیره می کنیم و دستور زیر را به جای آن در فایل index.php قرار می دهیم :

1

<?php get_footer(); ?>

برای اینکه قسمت archive را از صفحه index جدا کنیم محتویات صفحه index.php را کپی می کنیم و به نام archive.php ذخیره می کنیم و سپس به جای دستور زیر

1

<?php the_content(); ?>

دستور زیر را می نویسیم :

1

<?php the_excerpt(); ?>

حال می توانید این صفحه را به دلخواه خود customize کنید. مطالب فوق کلیات ساخت قالب برای وردپرس بود، البته شما با مراجعه به سایت وردپرس و مطالعه کاملتر کد ها می تونید قالب خودتون رو customize کنید.


منابع و مواخذ

·         www.startweb.ir

·         www.IrPDF.com

·         www.Chaparel.NET

·         http://modir.wordpress.com

·         www.postmodern.ir

·         www.opensourcecms.ir

·         www.farsicms.com

·         روزنامه شرق؛ پنجشنبه بیست‌و‌ششم آبان ۱۳۸۴

·         http://weblog.falatooni.com/persian-article-about-wordpress

·         «WordPress 3.3.1 Security and Maintenance Release». WordPress. بازبینی‌شده در ۱ بهمن ۱۳۹۰. 

·         «WordPress › About » GPL». Wordpress.org. بازبینی‌شده در ۲۱ ژوئن ۲۰۱۰. 

·         Google Trends: wordpress, blogger, moveable type, typepad

·         وردپرس

  • مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا، «WordPress»، ویکی‌پدیای انگلیسی، دانشنامهٔ آزاد (بازیابی در ۲۰ آوریل ۲۰۱۰).
  • کتاب آموزش جامع وردپرس فارسی(نویسندگان :امین امان پور  و محمد حاجی نیا)
  • کتاب الکترونیکی آموزش جامع ورد پرس به زبان فارسی(نویسنده : آروین )
  • سایت wp-persian.com
  • سایت tutplus.com
  • سایت sitePoint.com
  • کتاب راهنمای جامع وردپرس

 

ضمیمه

نحوه نصب xampp

برای نصب این سرور محلی باید فایل آنرا باز کرده و برروی پوشه install کلیک نمایید .

باکلیک برروی next در پنجره جدید محل ذخیره xampp را مشخص می نماییدهمانند شکل زیر:

در پنجره بعدی از شما می پرسد که آیا مایلید آیکنی از xampp برروی desktop و نوار منوایجاد نمایید.

حالا با کلیک برروی install سرور شروع به نصب می نماید.

ودر آخر برروی finish کلیک می نمایید و سرور قبل از بسته شدن از شما می پرسد که آیا مایلید که سرور شروع به اجرا نماید یا نه .اگر yes را انتخاب کنید شروع به اجرا می کند.

http://www.apachefriends.org/images/5600.jpg



[1] - طریقه نصب در ضمیمه ذکر شده است


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.